McLaren ve Ferrari Arasındaki Küçük Farklar Şampiyonu Belirleyecek

yazar:

kategori:

Bridgestone’a göre, McLaren ve Ferrari araçlarının kontrolü arasındaki küçük farklar iki takımın şampiyonluk şansı konusunda çok büyük rol oynuyor.

Son iki yarışta her iki takım da oldukça farklı performans sergilediler. McLaren Almanya’yı domine ederken Ferrari’de Felipe Massa yarış dışı kalana kadar Macaristan’da en hızlı ekipti. Araçların lastiklerini farklı kullanışları takımların birbirlerini geride bırakmasında çok önemli bir rol oynuyor

Hirohide Hamashima, MP4-23 ve F2008’indengeleri arasındaki farkın, son yarışlardaki performanslarını açıklayacağını söylüyor. Hamashima, Ferrari’nin önden kayma özelliğinin sıralamalarda sorun yaşamasına neden olduğunu düşünüyor.

"Temel olarak, Ferrari’nin önden kaymaya McLaren’a göre daha fazla eğilimi var. McLaren’de ise arkadan kayma özelliği mevcut. Lastikler iyi bir yol tutuşuna sahip olunca aracın arkadan kayması tek turda daha iy bir tur zamanı elde etmelerini sağlıyor."

"Ancak yarış koşullarını düşündüğünüzde, özelikle de Macaristan’da olduğu gibi sıcak havada, arkadan kayma aracın arka tarafında önde kaymaya oranla daha fazla ısınmasına neden olur."

"Macaristan’a ve Lewis’in aracının tepkilerine bakarsanız, birkaç tur sonra arkadan kayma sorunu yaşadığını görürsünüz. Diğer yandan Ferrari ise bir kaç tur sonra çok iyi bir dengeye ulaşmıştı."

"Hava sıcaklığının yaptığı etkinin nedeni de işte budur."

Hamashima ayrıca Ferrari’de Massa ve Raikkonen arasındaki mücadeleyede ışık tuttu ve Massa’nın araç mükemmelken üstün oldugunu ancak Raikkonen’in bazı teknik eksiklikler olduğunda takım arkadaşına göre önde olduğunu söyledi.

"Araç koşulları Felipe için son derece uygun olduğunda, o yeteneğini %110 sergileyebiliyor. Ama eğer araç çok iyi değilse yalnızca %90’ınını kullanabiliyor. Ancak Kimi araç çok iyi olmasa bile her zaman %100 performans sergiliyor."


Yorumlar

  1. su hafta bı bıtse haftaya cuma antremanları ızlesek.bakalım sımdıden meraklanıyorum.özellıkle ılk gece yarısı ıcın.bizimkiler lastık ısıtamıyor zaten bırde karanlıkta kım bılır ne olur:)

  2. aynen daha rahat yarışları izliyoruz 😀

  3. Boşversene en azından kafamız rahat…

  4. mcleren geçen yıl bu zamanlar duplelerle boşuyordu şimdi ne oldu alonso gibi bir pilotu kaçırdılar olacak oldu

  5. Kaan TANYERİ avatarı
    Kaan TANYERİ

    kimi her zaman %100 sergiliyor ancak takım daha %80 lerde takım %100 olunca kimi o zaman %150 olur 😉

  6. :):):) spamdan başka birşey degil
    Benim yorumlarıma cevap vermeyinn.
    Seni ciddiye alan bile yk yeterki kirlilik yapma tek bir yorum içinde aklında birşey varsa ona yaz.
    Türkiye yarısını ferrari domine etmişmiş (mantık olucak ilk önce) bunun ne alakası var ilk yarısla.ilk yarısta hazır bir setup yok.Kimin daha iyi hazırlandığını da görücez ve tekrar burada olucaz.
    .

  7. ya neyle olunuyor şampiyonluk mclaren mercedes anlatsa ha nasıl anlat da öğreneyim

  8. arkadaşımız mclarenın bu tur pıstlerde avantajlı oldugunu yazmıs bende bole bıse yok dıe dusuncemı belırttım.ne yazıcagımda kımseyı ılgılendırmez.daha duzgun okumadan hemen cvp yazma geregı duyma.bır ılgı verdım.tabı hıc bı sey bellı olmaz.bende senın kadar sartların pıst yapısının şansın veya baska bıseyın kazanmada etkın faktorler oldgunu bılıyorum saygılar.bu konu ıle ılgılı yazıcak olanlar benım yoruma cvp yazmayı denemezlerse sevinicem

  9. yorumumu iyi okuda iyi anlayın arkadaşlar.ben ferrari kazanıcak demedim.bi arkadasa bu işlerin belli olmayacagını artık kimin favori oldugunu solemenın zor oldgunu belirttim.ama sızde ferrari adını duydunuz mu bi tepki veresiniz var.sadece arkadasa bazı yarısların ilk sefer yapılanlarını ferrari bazılarını mclaren aldı dıe ornek vrdim.konusmanın bir bolumune bakıp gece yarısı cvp yazmayın.

  10. ogun savaş avatarı

    İlk kez yapılan yarışları şu takım daha ii geçiyo yada kazanıo die bişey yoktur.Takımın o sezonki performansına bağlıdır bu şuanda ferrari avantajlı demek cahillik olur hatta mclaren demem içinde.pistin yapısı sıcaklık bu gibi durumlar belirleyecek hangi takımın önde olucağını o yüzden daha önceki ilk yarışları ferrari kazanıodu die bşeyden bahsetmeyin

  11. ayrıca bılıp bılmeden konusmamsı gereken ben degılım.ilk yarısı bızzat pıste gıderek ızledım.

  12. görüşten görüşe fark vardır.en hazır veyaa deil die bir laf sölemedım.ancak her yenı pıste favorı mclaren deıl dedim.katılmıyorsan daha insanca belirt.

  13. arkadaşım yorumlaında bıraz daha sakın ol.nasıl bilmiyorum ben son yıllara ve genel olarak soledım.herhalde ılk yıl mclarendne kımı raıkkonenın kazandıgını bılmeyen yok.kımseye muhalefet yapmıyorum.ilk yarısı kazanmıs oalbılır ancak pıst yenı ve genl olarak ferrari domıne etmıs her yıl.bır daha benı bole suclama.senın bılmıslıgın kadar benım unutmuslgum var

  14. rocco birşey bilmeden muhalefetlik yapıyorsun.turkiye ilk yarısı izlememissin .Ferrari takımının yaptıgı hatalarıda eklersek pistlere en hazır çıkan takım görünümünde mclaren

  15. Caner Arısüt avatarı
    Caner Arısüt

    Kesin konuşmamak lazım bundan sonraki yarışlar Mclaren'a uygun olacak diye.Bu sene tamamen çürümüş oldu bu tez.Hangi pistin kime uyacağı pek belli olmuyor.Söylenildiği gibi çok ufak farklarla şampiyon belirlenecek ama bu farklar hangi pistte kimden yana olacak belli değil.Bekleyip göreceğiz…

  16. çin ve japonyada yine ilk galıbıyetler yanılmıyorsam ferraiden gelmıs.geçen yılda cin ferrari fujı mclaren kazanmıstı.

  17. ben yenı pıstlerde mclarenın daha ıı olduguna pek ınanmıyorum.bahreyn ist park pistlerınde ornek verebiliriz.malezyda ilk gırdıgı yıllar ferrari cok gucluydu.bakalım 2hafta var.cok cekısmelı olucaktır.artık psıtın yapısı su takıma bu takıma uygun demek bıle cok zor.

  18. Sezonun bundan sonraki yarışları için şu takım avantajlı demek yanlış olur. İki takımın hızları birbirine çok yakın. Öndeki pilot üçlüsünden en istikrarlı olanı kazanacak şampiyonluğu. Gönlüm Massa'dan yana (ah Kubica ah) ama sanki Raikkonen-Hamilton daha ağır basıyor.

  19. ben şöyle açıklayayım Mclaren-Mercedes o biraz araç birazda yetenekle oluyo yani McLaren'le başaralamıyo bu olay.

  20. 25 puandan gelip şampiyon olmak yetenekle mi oluyor acaba :DNiye bir şey kanıtlama çabasına giriyorsunuz hemen anlamıyorum..

  21. aegschumi haklı.
    Kimi yi öveyim derken massa nın hakkını yemeyelim.Aracın kötü olması da massa yı ilgilendirmez zaten.
    Valencia ya ve Singapur a gelince McLaren her zaman yeni pistlerde ilk yarıslarda daha iyi oluyor.

  22. yazıda araba çok iyi olmasa bile %100 diyor ve yazıda kimi massa dan daha iyi diye yorumlanmış.ve kimi nin yeteneği 25 puan farkla gelip şampiyonluğu kazanacak kadar iyi mclaren mercedes

  23. enes güzel yazmışsın 😀

  24. Massa yüzde 110 yapıyormus 🙂 İyide bu raikkonen her hafta yüzde 100 sergiliyorsa almanya ve macaristanda massa ona göre yüzde 250 felendi heralde 😛

  25. kaan kaanhan avatarı

    özellikle valencia ilginç, sokak pisti olmasına rağmen 4-5 adet 300+ olan bölümü var, daha önce hiç F1 yarışı olmadığı içinde biraz kapalı kutu ama ispanya olduğu için sonuçta sıcak olacağı kesin hava durumunda garip bişeyler olmazsa. lastik seçimi ferrarinin sevdiği super soft ve soft tipinde, burası için fikir yürütmek zor gerçekten.

  26. kesin konuşmamak en iyisi ama şu kesin yarışlar çok çetin geçicek..

  27. evet macaristan tam ferrarinin istediği gibi bir pistti, hem yawaş hem sıcak, daha ne olsun yaw, bundan sonrakiler bize daha uygun olacağı görüşündeyim

  28. simulasyon oyunlarında downforce dağılımını hep ön tarafa doğru veririm, böylece aracın kontrolü daha kolay sağlanabiliyor. araç önden kaymaya başladığında pes etmezseniz ısrarla direksiyonu çevirmeye devam ederseniz bu sefer araç arkadan kaymaya başlar,doğru zamanda tepki veremezseniz (özellikle çekiş kontrol yokken) spin atarsınız yada araç önden kaymaya başlarsa hafif frene dokunursunuz muhtemelen araç burnunu düzeltir ancak ciddi zaman kaybedersiniz. tur içinde bir kaçkere bunlar başınıza gelirse iyi bir tur zamanı atmanız imkansızlaşır. önden kaymaya glock,alonso ve massa gibi pilotlar az önce anlattığım tarzda fren yaparak tepki veriyorlar, yarış çizgisi daha düzgün olan kimi,heidfeld ve button gibi pilotlar genellikle virajın apex noktalarında daha yavaş olduklarından aracı daha dengeli tutabiliyorlar ve daha az önden kayma yaşıyorlar. ancak onlar kaybettikleri zamanı viraj çıkışında geri kazanabiliyorlar, diğer pilotlara göre daha az hata yapıyorlar ve lastikleri daha iyi koruyabiliyorlar.

  29. ogun savaş avatarı

    Geri kalan tüm yarışlar Mclaren e uygun olucak hava sıcaklığı yüzünden belki valancia da biraz geri kalabilirler ama diğer yarışlar için avantaj Mclaren de olcak Lewis sezon sonuna kdr 3 galibyet daha alırsa şaşırmayın derim..

  30. demek istiyorki kiminin yetenekleri bu kadar herhalde %100 performans sergiliyor dediğine göre bu çıkıyor :))

  31. Kimi hep %100 mü sergiliyormuş 🙂

  32. kaan kaanhan avatarı

    Bridgestone ve hava koşulları şampiyonu belirlicek özellikle de son 4 yarış için açıklanacak lastik tipleri önemli faktörlerden arasında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir