Brawn "Honda Mücadelesine İhtiyacım Vardı"

yazar:

kategori:

Brawn "Ferrari’nin herhangi bir krizde olmaması o görevi daha az etkileyici yaptı. Çok iyi iş çıkardılar ve yine çıkaracaklar. Ve aynı şekilde devam edebilecekleri bir yapıya sahipler. Artık görevim onları mağlup etmek." dedi.

Ferrari ve Michael Schumacher’in baskın olduğu dönemlerde Brawn, takımda teknik direktör ve strateji uzmanı olarak başarıda önemli bir paya sahip olmuştu.

52 yaşındaki İngiliz 99 ve 2004 seneleri arasında ard arda 6 markalar şampiyonluğu yaşadı ancak Michael Schumacher emekli olduktan sonra o da görevinden izine ayrılmıştı.

Ferrari 2007’de yine şampiyon oldu, Honda ise geçen sene Jenson Button ile elde ettikleri galibiyetin ardından bu sene oldukça kötü bir sezon geçirdi ve yalnızca 6 puan toplayabildi.

Brawn "12 ay uzak kalmam yarışta gerçekte nelerden keyif aldığım konusunda yoğunlaşmamı sağladı. "

"Yarışları çok fazla özledim. Sporu, takım çalışmasını ve başarıldığında ödülü büyük olan zor olan işleri başarabilen bir grup insanın bir parçası olmayı özledim."

"Mükemmel  bir yıl geçirdim ancak kendinize bu kadar fazla izin veremezsiniz." dedi.

Brawn’ın tekrar Ferrari’ye geçeceği düşünülüyordu ancak o Ferrari’deki mücadelenin istediğinden daha rahat olacağını düşündüğü için Honda’yı seçtiğini söyledi.

Brawn "Ferrari’de benim için yeteri kadar güçlü mücadele olmayacağını hissettim. Aynı zamanda kişisel bazı düşüncelerim oldu. 1 sene ailemle İngiltere’de yaşamamın ardından tekrar Ferrari’ye gitmem özel durumlar ortaya çıkarırdı." dedi.

Takımda CEO olacak ve eskiden Brawn’ın görevinde bulunan Nick Fry ise Brawn için son 7 aydır çalıştıklarını söyledi. Fry ayrıca Button’ın bu haberi "uzun zamandır gerçekleşen en iyi şey" olarak nitelendirdiğini söyledi.

Brawn her iki pilotlarına da güvendiğini ve onların pistteki diğer pilotlar kadar iyi olduğunu ancak büyük sorumluluğun Honda’da olduğunu söyledi.

Brawn ayrıca takımın gelişim göstermesinin ne kadar sonra olacağını bilmediğini söyledi.

Brawn "Belki şansımız yanımızda olacak ve her şey bir anda düzelecek, belki de çok uzun zaman alacak. Ancak sanırım buradaki kaynaklar eskiden kullandıklarım kadar var." dedi.

Brawn fabrikaya ilk ziyaretini bugün gerçekleştirdi.


Yorumlar

  1. Yanında disketleri,CD leri varmı acaba.

  2. McLaren tifo avatarı

    Simdi Ferrari düsünsün BRAWN Ferrarinin bütün sirlarini ve ferraride uyguladigi herseyyi honda da uygular cünki zaten ferrari onun elinden cikan bir F1 araci bence honde ferrariyi ezer ama bu sene sanmiyorum tabiki HONDA nin verecegi bütce ve motorda önemli McLarene gelince Brawn zaten eskiden beri tek rakibiydi ferrarideyken McLaren yine ayni olur bu sefer McLaren-Honda yarislari izleyecegiz gecen yil Ferrai Brawn un ektiklerini bicti bu yil isleri zor tabiki beles alinmis sampiyonluklari saymiyoruzzz ……:))

  3. konu honda mclareni gecer mi ya da mclaren seneye ne yapar degil..sendeki bu mclaren fetişizmini anlamıs degilim!!bundan sonra mclaren in out olacagı yılları gormek istiyorsan;kırmızı karın yagmasını bekle olur mu?

  4. Ferrarist_Schumikolik avatarı
    Ferrarist_Schumikolik

    schumi nin emekliliginden sonra beni en cok üzen karar oldu bu:(

  5. anti-alonso avatarı

    başarılı olur mu ewt olur,hondaya bikaç gömlek atlatır mı ewt atlatır peki şampiyon olcak kadar başarılı olablirler mi HAYIR!!!çünkü yanında eski ferraride olmayan çok adam var..

  6. eskiden oldugu kadar cok para ile hareket edecegim demesi gercekten guzel..umarım basarılı olur..ve ferrarideki altın yılların bas mimarı oldugunu bir daha kanıtlar..bunu sadece honda için istiyorum cunku bu kadar paraya yazık..umarım berbat yesil arac ve cekirdek gorunumlu bir on kanatları olmaz bu yıl..2004 deki kadar guzel bir tasarım bekliyoırum artık hondadan..enes senin de dedigin gibi umarım button da yıllardır suren kotu arac kullanıyorum bahanesi olmadan yarısır umarım..bakalım ne kadar iyi olacak..en heyecan verici trasfer haberi bu bence..

  7. gitgit git allah aşkına

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir