Gascoyne, Testlerde Azaltmayı Destekliyor

yazar:

kategori:

Force India Teknik Patronu Mike Gascoyce, sezon içerisindeki testlerde azaltılma yapılması ve uzun ömürlü motorların bağımsız üreticiler için en iyi çözüm olacağını düşünüyor.

Gascoyne "Üreticiler bağımsız takımlara ihtiyaç duyduklarının farkındalar. Aksi takdirde sadece 5 üretici yarışır ve kime bununla ilgilenmez."

"Testleri azaltma, sezon içerisinde test yapmama ve uzun süreli motorlar gibi kurallara ihtiyacımız var. Bu harcamaları azaltacak ve bu şekilde gidilmemesini kimsenin tartışacağını sanmıyorum." dedi.

Gascoyne, sporun gerektiğinden fazla para harcadığını ve bazı lider takımların harcamalarını kontrol etmenin zor olduğunu söyledi.

Gascoyne "Formula 1’de harcamaların kontrol edilmesi lazım ancak buna nasıl başarılır bilmiyorum. 2 yarışlık motorlarımız var ve bunu uzatmalıyız, herkes bunu başarabilmeli."

"Açıkçası Formula 1’in daha küçük takımlara da ihtiyacı var. Şu anda inanılmaz derecede rekabetçi ve düzenli olarak 2 sn’nin altında derece yapıyoruz ve bunu 120 milyon dolar ile başarıyoruz."

"Neden takımlar 500 milyon dolar harcıyorlar? Bunu nasıl başarıyorlar anlamıyorum. Ancak F1 takımların mücadele etmesini, motor almasını ve makul seviyede para ile yarışmasını garanti altına almalı. Bu olur mu olmaz mı kimse bilemez." dedi.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Diğer takımlar veya 2 sn. geride durmak istemeyen takımlar 120 milyon $ harcamıyor fazla sevmememe rağmen futbolda real madrid le herhangi bir takımın bütçesi aynımı fakat yeri geliyor la liga da yeri geliyor avrupada kafa kafaya mücadele veriyorlar fakat oradaki para farkı birine istikrar sağlarken diğerine dalgalanma getiriyor aydüzeyi her yıl tutturamıyor misal renault 2 yıl kendilerinin biz en büyük 5.nci bütçeyle şampiyon olduk dedikten 2 yıl sonra tık yok hakeza williams

  2. Bence böyle güzel sadece küçük olan takımlara fia biraz destek verebilir. Yayın gelirlerini bilmiyorum eşit mi dağıtılıyor ama bence bir tek şampiyon araç biraz daha fazla alıp diğerlerine eşit pay edilsin.

  3. En bastan beri benim fikrim uretici firmalari takim olarak sokmayacaksin, garaj takimlarina motor tedarik etmelerini saglayacaksin, iste o zaman F1 spor olmaya devam edebilir..

  4. F1'de işlerin nasıl yürüdüğünü ne kadar anlıyoruz ki F1'i F1 olmaktan çıktığına inanıyoruz ? Minardi 20 küsür yıl yarıştı, F1'e kazandırdığı pilotların haddi hesabı yok, Jordan da nitekim öyle. Küçük takımları yadırgayarak F1'e saygısızlık yapmış olmazmıyız ? Herkes şanslı doğmuyor malesef.

  5. onur aybars avatarı

    Zaten "küçük takımlar" denile denile F1 F1 olmaktan çıktı yaa…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir