Son Yarışlarda Kullanılacak Lastikler Açıklandı

yazar:

kategori:

Bridgestone, 2008 sezonunu son dört yarışında kullanılacak olan lastik hamurlarını açıkadı.

Japon şirket, Formula1’in ilk gece yarışına ev sahipliği yapacak Singapur’a yumuşak ve süper yumuşak lastikleri getirecek. Japonya’da ise orta sertlikte ve yumuşak lastikler kullanılacak. Çin’de de sert ve orta sert lastikler yeniden kullanılacak.

Ayrıca 2007 yılında kullanılan süper yumuşak ve yumuşak lastiklerin aksine bu yıl Brezilya’da orta sertlikte ve yumuşak lastiklerin kullanılacağını açıklandı.

Singapur’da yüksek yol tutuşuna ihtiyaç duyulacağını söyleyen Hirohide Hamashima, Japonya’da ve Çin’de geçen yıl kullanılan hamurların kullanılmaya devam edeğini söyledi.

Brezilya yarışında kulanılan lastiklerin farklı olacağını belirten Hamashima, "Geçen yıl gördüğümüz gibi bu yarış çok sıcak olabiliyor. Topladığımız veriler bu değişikliğin takımlar için yararlı olacağını göseriyor." dedi.


Yorumlar

  1. Lastik bir önceki yıla göre sertleşmişse McLaren'in avantajınadır. McLaren (özellikle Hamilton'un sürdüğü)lastikleri fazlaca yıpratan bir araç.

  2. kaan kaanhan avatarı

    demekki Bridgestone sıcakta super soft lastiklerin çabuk bittiğini geçen yıl tecrübe edinmiş,hızlı olması yanında güvenli olan lastiği seçmekte önemli.

  3. Brezilya degisikligi biraz Mclaren lehine olmus gibi, ne dersiniz?

  4. kaan kaanhan avatarı

    japonya ve çinde değişiklik beklemiyordum geçen sene gibi olmuş. brezilya sertleşmiş iyi olmuş. singapur cadde pisti olduğu için seçimleri doğal olarak yumşaklar olmuş.

  5. süper yumuşak-yumuşak..Brezilyadaki lastik değişikliği iyi oldu çok sıcak oluyor ve lastik problemleri oluyordu yumuşaklarda..

  6. forzaferrari avatarı

    valenciada ne kullanılcak??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir