Williams "Motor Dondurulması Şikayetleri Yersiz"

yazar:

kategori:

Sir Frank Williams’a göre yeni motor dondurulması kurallarında şikayete zemin olmamasına rağmen bazı kişilerin şikayetçi olduklarını söyledi.

Renault Patronu Flavio Briatore, bazı takımların kuralları çiğnediklerini ve kendilerinin geride kaldığını söylemişti.

Ancak rakip üreticiler bu açıklamaları reddetmiş ve kurallar çerçevesinde değişiklikler yaptıklarını söylemişlerdi.

Williams "Bu hassas bir konu. Bu tamamen 2. ya da 3. elden anlatılan kişilerin anlatımına dayalı bir hikaye. Bir Red Bull pilotunun Renault’tan inip Ferrari aracını sürdüğü ve çok şaşırdığı söyleniyor. Doğru ya da yanlış, bunu bilmiyorum."

"Motorunuzu ilk çalıştırdığınızda kopyasını yollarsınız ve FIA saklar. Daha sonra sezon ortasında kanıtlarla beraber piston bağlantılarında sorun olduğunu söylerseniz FIA bunu değiştirmenize izin verir ya da bir başka şeyi."

"Bazılarının daha cesur olduklarını ve "bu yanlış oldu, bunu değiştirmem gerekli" diuebildiklerini düşünüyorum. Limse aldatmıyor ancak bazları kuralları iyi kullanıyor ve nerede durması gerektiğini, neyi sıkmasını hayal etmekten bile kaçınan kişilerden daha biliyor." dedi.

FIA’ya şikayet konusunda konuşan Williams "Bunun için en ufak bir neden yok. Bazı motorlar diğerlerinden daha iyi ancak yaşam böyle." dedi.


Yorumlar

  1. Daha fazla gücün benim için bir anlamı yok.F1 dede büyük etken yok etkenler var.O beygir gücünü ne kadar yakıt harcayarak yapar Ne kadar hızlı o gücü ortaya koyar vs.vs. bunlarda önemli ve sonunda vites kutusu vs. uyumu..

  2. Mercedes motoru 765 HP gücündeymiş, diğerleri ne kadar bilmiyoruz.

    http://www.formula1.com/news/features/2008/6/7915.html

  3. sinan  bilir avatarı

    kimin en güçlü olduğunu bilmemiz imkansız şuan,bisürü farklı parametre var.geçen sene monzayaya bakarsak parabolicadan mclaren ve ferrari kadar hızlı çıkmamasına rağmen düzlük sonunda en hızlı BMW idi.buda bi nebze BMW nin en güçlü olduğunu gösterir.bu sene yine orda anlarız neyin ne olduğunu.

  4. Şu an Mercedes motoru pistteki en güçlü motor. Ferrari denildiği gibi 25hp kazandıysa ufak oynamalarla en güçlü motor Ferrari oldu. BMW motorunun en güçlü motor olmasına bende alışmıştım bayaa zorlandım inanmakta ama maalesef en güçlü motor değil. Ama tabi en güçlü demek en iyi demek değil. Yakıt tüketimi, tork, ağırlık merkezi,… gibi birçok faktör var motorun başarısını belirleyen.
    FIA zaten kendi izni dahilinde motorda parça değişikliklerine izin veriyor. Bundan Renault'unda haberi vardır eminim. Eğer bunu kullanmadılarsa şikayet etmeyede hakları yok.

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    ''ancak bazları kuralları iyi kullanıyor ve nerede durması gerektiğini, neyi sıkmasını hayal etmekten bile kaçınan kişilerden daha biliyor'' konu bu uzun uzun bahsetmeye gerek yok

  6. Mesela BMW nin motoru diğer bütün motorlardan daha iyi 20 HP kadar da bir fazlalığı var. Bileği olan üretsin sağlam motor. Üretemeyen de bakacak kalacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir