Formula 1, KERS Güvenlik Sorununu Çözebilir

yazar:

kategori:

Mike Gascoyne yeni KERS teknolojisinin kullanılmasıyla 2009 yılında Formula 1’in daha az güvenli olacağı konusundaki endişeleri önemsemiyor. Çevre dostu çözümlerin yayılmasına gönüllü olunarak başlanacak olan gelecek sezon öncesi bazı takımlar şu anki gelişim safhasında problemler yaşıyorlar.

Pillerin patlaması, yangın alarmı, tehlikeli dumanlar ve elektirk çarpması riskine rağmen Force India teknik patronu Formula 1’in tasarım odasındaki beyinlerin KERS konusunda çözüm bulacakları konusunda ısrarlı.

" Güvenlik sorunları strest oluşturmaya başladığını düşünüyorum fakat bu sadece mühendislik problemi ve mühendislik mücadelesi."

Gascoyne KERS’in eninde sonunda güvenli bir hale getirilmesini 70 kg yakıtla virajlarda 200 mph hızla giderken mücadele etmeye benzetti.

" Sonuna kadar gitmeliyiz ve çok zor olacak fakat bu araç üzerindeki birçok rekabetten bir diğeri sayılabilir."

Toyota’dan Pascal Vasselon. bununla birlikte takımlara yeni teknolojinin sınırlarını keşfetmek için örtünün altındaki temkinli bir şekilde zorlamaları önerisinde bulundu.

" Fazla ısınmış ya da fazla yüklenmiş bataryalarla olabilecek herşeyi deneyeceğiz."

Macaristan’da on takım patronunun buluşmasında KERS sisteminin yarışlarda kullanılmasının 2010 yılına ertelenmesi konusunda anlaşmaya varılamadı. Buna rağmen bazı takımlar sezon başlangıcında sistemi kullanıp kullanayacakları konusunda henüz karar vermiş değiller.

Konu ile ilgili olarak Vasselon: " Süre çok kısa olacak. Bunu yapmak hala mümkün fakat açıkcası sezon başında sistemden birşeyler almak çin çok az bir süre." şeklinde konuştu.KERS sisteminin gelecek yıl sezon başında Melbourne’de takımların araçlarda kullanıp kullanılmayacağı sorulduğunda BMW Suber’den Willy Rampf sistemi güvenli yapmanın kolay olmayacağı konuna parmak bastı.

" Öncelikle araçın gerçe performans kazancını görmemiz gerekiyor çünkü bu KERS’ten elde edilen ekstra bir güç fakat daha ağır mı değil mi, her zaman birşeyler kazanmak için bazı şeylerden fedakarlık ediliyor."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir