Renault, Bahreyn Öncesinde Hızlı Çözüm Beklemiyor

yazar:

kategori:

 

Renault Sport F1, müşterilerinin yeni turbo motorlarda yaşadıkları sorunlarını kısa sürede çözme şanslarının olmadığını söyledi.

Fransız motor üreticisi, bu hafta Jerez’de gerçekleştirilen testlerde çok büyük sıkıntılar yaşadı. Renault motoru kullanan takımlar neredeyse doğru dürüst zaman turu dahi atamadılar.

Özellikle Renault’nun fabrika takımı olarak kabul edilen son 4 senenin şampiyonu Red Bull, 3 gün boyunca sadece 14 tur atabildi ve bu turların çoğu sorunluydu.

Renault’nun Viry’deki fabrikası sorunlarla ilgili çalışmalarını sürdürüyor ancak F1 Motoru bölümünün başkanı Rob White, sorunların Bahreyn’e kadar çözüleceğini düşünüyor.

Büyük sorunların aşılmasından önce Renault, pistte yapabileceklerini yazılım üzerinden düzelterek yarın sürüş yapmayı planlıyor.

White “Yaşadığımız sorunların üstesinden gelebileceğimiz konusunda fazlasıyla eminiz.”

“Tek bir küçük sorunumuz ya da çok büyük bir sorunumuz yok.”

“Aslında önemli gelişme kaydettik ve anladığımız şeyler sonucunda bu gece yapacaklarımızla yarın sürüş yapmayı bekliyoruz.”

“Yarın, burada ilk gün yapmayı planladığımız türde şeyler yapacağız. Bunu başarırsak fena olmaz.” dedi.

Autosport’a göre Renault bu hafta birden fazla sorunla uğraşmak zorunda kaldı. Çarşamba günü enerji deposunda yaşanan sorun donanım değişikliği ile giderildi. Ancak o kadar farklı yazılım ve haritalama sorunları bir arada ortaya çıkınca bunların hepsi motorun ve turbonun çalışmasını olumsuz etkiledi.

Araçların düşük güçle de olsa piste çıkıp tur atabilmesi için geçici çözümler bulundu.

Red Bull’un aşırı agresif paketlenmesi nedeniyle ortaya çıkan soğutma sorunları, tasarımın değiştirilmesi ile çözülecek.


Yorumlar

“Renault, Bahreyn Öncesinde Hızlı Çözüm Beklemiyor” için 9 yanıt

  1. RENAULT ENGİNE nickli arkadaş baktı burdan yazmakla olmuyor fabrikaya gitti heralde 🙂

  2. Sorun motorda değil onun paketlemesinde diye düsünüyorum, sonuçta bu motor dünya kadar test geçirmiş, yük bindirilmiş, 15000 rpm de zorlanmıstır… renault aylardır test yapıyordur…. Lotus’u daha görmedik, Toro Rosso-RBR aynı takım sonuçta paketlemede hata yapıp muhtemel yag soğutma ile ilgili bir sıkıntıdan dolayı motor kendini korumaya alıyor(devri yükselmiyor) olabilir….

    Bugün Caterham’ın 33 tur attığını da hatırlatırım, problemin Renault motorundan cok RBR-Toro Rosso paketlemesinde(motor yerlesim cozumunde) oldugunu düsünüyorum…

    1. Yazına katılıyorum. Ancak motor verdiği 2 iyi takımdan biri pistte 10-15 tur atabildi, biri testlere bile katılamadı. Bu gelişim açısından Renault’u çok geriye düşürür. Yeni motorlar şu anda en etkin yapısı mevcut araçların. Bu alan da darbe yemek Renault kullanan takımlar için ciddi bir sıkıntı. Teori den prtaiğe ne kadar çabuk geçersen o kadar hızlı gelişirsin. Bir sonra ki testlere hazır gelmek için bu testleri erken kapatıp fabrikaya dönüyorlar. Redbull her ne kadar maddi yöndne güçlü olsa da boşuna masraf yapıldı.

  3. Renault Engine nerelerdesin ya 😀

  4. nerde bu reno motor reno motor diyenler simdi. son 4 yıl samp oldu diyip diyip dolananlar.
    alın size reno motor

  5. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
    Fer.Alo|Yavuz|

    Sitenin renault sözcüsü buralarda mı acep 🙂 ?

  6. FerrariFanTR avatarı

    renault: daha pürüzsüz bir hava akımı hmmmmmmm
    her zaman oldugu gibi dar tasarlanmış bir arka kısım hımmmmmm
    ve şimdiden konuşulmaya başlanan s kanal hmmmmmmmmm

  7. Renault güçsüz motorları nedeniyle bu açığı yazılımlarla oynayarak egzozdan df üreterek kapatıyordu şimdi o da kalmadı. Yeniliklerle birlikte gücün önemli olacağı ortamda panik atakla saçmalıklar yapmaları normal. Tüm takımların sorun yaşamaları renault’un beceriksizliğini gösteriyor. Araçlar daha pit çıkışında arıza çıkarıyor 😀 Bu sene bolca izleriz bunların arızalarını.

    Motorun hazır değilse gelme kardeşim, diğer takımların programlarını etkiliyorsun.

    rbr’ninde tek avantajı egzozları kaybedince paniğe kapıldığı belli. O panikle bütün soğutma kanallarını sıkıştırmışlarda durmuşlar. Herhalde kutuplarda yarıştıklarını sanıyorlar, o kadar akılları gittiğine göre egzozlardan çok fazla getirileri vardı. Orta gruba bile zor yaklaşacaklardır bu sene. Şimdi bide geniş kanallar yaparlar daha da afallarlar, sonra daha önceden şansa parlayıp sönen nice ismini hatırlamadığımız takımlar gibi kaçıp giderler.

  8. Esasında anladığımız nokta Redbull un şasi si Renault motoruna dar gelmiş olması 🙂
    Bazen araç kapasitesi motor kapasitesinin üzerine çıkabilirki bu çok normal bir durum.

    Renault bu sorunu çözücektir.Demekki Newey geçen seneki araçtan daha agresif bir araç tasarımı yapmış tabi buna motor dayandırmak güç olur.Adam zaten Aero kısmında nirvanaya erişmiş düzeyde ki yakında adamı ya Boeing bünyesine katıcak ya Airbus.

    Newton Newey i tanısaydı eğer büyük ihtimal bu ikili dünya nın sürtünme katsayısını sıfıra indiricek bir yöntem bulabilirdi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir