NASCAR: Speed Dördüncü ARCA Serisi Galibiyetini Kazandı

yazar:

kategori:

Scott Speed geçtiğimiz haftasonu Nashville Superspeedway’deki Toyota 150 yarışını kazanarak bu sezonki dördüncü ARCA Series galibiyetine imza attı.

Red Bull destekli pilot yarışa beşinci sırada başladı ve önündeki Justin Allgaier ve Sean Caisse’in birbirleriyle temas etmesi sonucu üçüncülüğe yükseldi ve geç verilen restart’ta liderlik için mücadele etti.

Kazada kazançlı çıkan isin Speed oldu ve ikinci sıraya yükseldi ardından Caisse’yi geçerek üç tur kala liderliğini korumaya çalıştı.

Yarıştan sonra konuşan Speed şunları söyledi: " Deneyim kazanmak için buradayım. Puanlar kazanmak güzel olabilirdi fakat günün sonunda dürüst olmak gerekirse ARCA şampiyonasını kazanmak kariyer yapmama ya da ara vermeme sebep olacağını düşünmüyorum. Hiç kimse fakat yalnızca Yaşlı Adam (Frank Kimmel, dokuz kez şampiyon oldu) yıllarca kazandı."

" Dürüst olursak ben üçüncülük için mücadele ederken Caisse ve Allgaier liderlik için çok çetin bir mücadele içindelerdi. Fakat bana sunuluan fırsatı geri çevirmedim. Yarışı sonuna kadar götürdüm ve bitime kadar liderlik için bekledim. Onlar liderliği almanız için gerekli olan turlardı."

Speed ayrıca Sprint Cup serisi aracını da test etti ve cesaretlendirici sonuçlar elde etti ve sezon sonundaki hazırlıklar öncesi NASCAR’ın en yüksek seviyesinde başlayabileceğini gösterdi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir