Ecclestone, Yeni Motorlardan Hala Şikayetçi

yazar:

kategori:

Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone, 2014 Formula 1 sezonundan itibaren kullanılacak olan turbo motorların saçmalık olduğunu düşünmeye devam ediyor.

Ecclestone, daha az ses çıkarması beklenen yeni turbo motorlara zamanından beri karşı çıkıyor. Yeni motorların piste çıkmasından sonra Ecclestone’nun mutsuzluğu devam ediyor.

Sportsmail’e konuşan Ecclestone  kızgın bir şekilde”Geride kalan günlere bakın. Ben böyle olacağını, tamamıyla saçmalık olacağını söylemiştim.”

“FIA ve takımlar bu yeni motorlar için ısrar ettiler. Bu şekilde yarışmak istiyorlarsa Le Mans’a gitsinler.”

“Yakıt tasarrufundan bahsediyorlar. Bunun için bu motorlara gerek yoktu. Daha küçük motorize evlere sahip olmalıydılar. Öyle olunca Avrupa’da dolaşması için o kadar tıra sahip olmak zorunda kalmazlardı.”

“Mercedes her yere 23 tırla gidiyor. Yakıt tasarrufu istiyorlarsa bunu yapsınlar.” dedi.


Yorumlar

“Ecclestone, Yeni Motorlardan Hala Şikayetçi” için 16 yanıt

  1. Ertan Akkaş avatarı

    Günlerdir yorumları okuyorum. Özellikler motorlar ile ilgili olanları ve bir iki fikrimi naçizane söylemekten kendimi alamayacam artık. Haberle ilgili değil ancak yinede uygunsuz düşeceğine inanmıyorum.

    Bazı arkadaşlar F1’in motorsporu olduğunu belirtirken, bu sebeble de motorların sesinin olması gerektiğini söylemişlerdi. Umarım yanlış aktarmamışımdır. Evet belki biraz haklılık payları olabilir sonuçta bu bir gösteri aynı zamanda. Ancak F1’in sadece motorsporları olarak yanlış algılandığını görüyorum.

    F1 sadece bir motorsporu değildir. Burası aynı zamanda teknolojik olarak öncü olunması gereken bir yerdir. Dünya değişiyor. Kullandığımız ‘motor teknolojileri’ artık o kadar eski ki bu senenin yeni güç ünitelerinin amacını yeterince anlayamıyoruz sanki. Geleceğin araçları çevreci modeller üzerine kuruluyor. Elektrik temelli motorlara sahip olan araçlar yıllardır gelişiyor ancak F1 buna o kadar yabancı kaldı ki eskiden otomobillere öncü olan teknolojileri üreten F1, 2009 yılında KERS’in gelmesinden beri öncü değil takipçi oldu.

    F1’in ruhu sadece silindir sayısına ya da motorların harika seslerine bağımlı değildir. Bu sporun ruhunda öncü olmak, yeniliği bulmak da bir bahistir. Bu yüzden yeni ‘güç ünitelerine’ bu önyargı bence biraz fazla. FIA ve üreticiler bunu istediler. Çünkü teknoloji F1 o kadar hızlı gelişiyor ki, Modern Dünyada bir şeylere öncü olabiliyor. Bu sporun doğuşu bir gösteri amacı taşımamaktadır. Ancak günümüzde her şey gösteri temelli. Üzücü bir durum spor için. Tüketim üzerine kurulmuş dünya her şeyin maneviyatını yokettiği gibi, bu sporun ruhunu da gösteri ve para hırsı için çaldı.

    Belli ki Bay E bu ruhu değil, parayı önemsiyor. Yaptığı yorum bence fazlasıyla anlamsız. Umarım kendimi açıklayabilmişimdir. Teşekkürler.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      nerelerdesin Ertan?Kaç zamandır yazmıyorsun

      1. Ertan Akkaş avatarı

        Evet Burak çok uzun zaman oldu. Hala buradayım ama yorum atmıyordum. Eskisi kadar sık yazmıyorum.

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          gel,yaz yahu!özletme..

  2. Bu şekilde yarışmak istiyorlarsa Le Mans’a gitsinler.

  3. Bernie amca, bırak bu işleri artık sen artık sudokuya yönel..Yok motormuşta yok tırmış. Kankilerin Jerez’de bocaladı diye ağlama, sanane sen ahireti düşün artık yaa..

  4. kurallar değişmeseydi motorsporu adı altında hala aerodinami sporu olacaktı. redbull hegemonyası daha ne kadar sürer belli olmazdı, artık vettel 9 kez mi şampiyon olurdu, 11 kez mi kim bilir. avustralyada vettel’in yarım saniye farkla polü alıp yarışı da 30 saniye önce bitirmesini görmektense, biraz daha dandik motor sesi duymayı tercih ederim. sonuçta gidip izlemedikten sonra TVde duyduğumuz seslerle gerçek ses arasında da çok fark var.

    kuralların değişmesi iyi oldu. spora değişiklik, heyecan, teknoloji, ve honda geldi. ayrıca turbo sesi de gayet güzel. özellikle gazı bırakınca turbodan gelen ses.

  5. Kankası Mateschitz’den gelen para’nın önü kapanınca, bunca zaman lobi yaparak şampiyon yaptığı Renault arıza verince basmış amcam yaygarayı. Takımlar ve Fia anlaştıysa sana bir şey düşmez. Daha rüşvet davasından sıyrılamamış kalkmış mercedesi eleştiriyor.

    Mercedes’in Dünya genelinde bir çok tırı var, tasarruf olsun diye yaptıkları ticaretten vaz mı geçeçekler? Sen güzel kafanı bu işlere yorma. Senden sonra yerine geçmesini beklediğin Horner biraz sana sızlanınca senden onların basın sözcüsü olmuşsun, yemezler Bernie amca. ☺

    1. Ne alaka adam en başından beri v4 yada v6 farketmeksizin bu kurallara karşı Renault motorunu ortaya çıkarmadan bile adam bu kuralları savunmuyordu senin gibiler yüzünden şu siteye düşecek yeni bir F1 fanı saçma sapan yalan yanlış bilgilerle dolduracak kafasını hele ticaretle zengin olmuş bir adama ticareti öğretmeye çalışmışsın ya ayrı bir komik olmuşsun ama sen şimdi dersin benim yorumlarım beni bağlar diye ama yok öyle bir dünya kardeşim F1 fanları F1 hakkında bir haber olanlara doğru bilgileri sunmakla yükümlüdür.Elinde öyle veri olmadan rasgele sallayarak yorum yapılmaz.
      http://www.trf1.net/formula1_haberler/32243-ecclestone-dan-takimlara-para-tasarrufu-istiyorsaniz-gereksiz-seylerden-kurtulun.html

      http://www.trf1.net/formula1_haberler/31405-turbo-motorlu-f1-araclarinin-5-sn-yavas-olmasi-bekleniyor.html
      http://www.trf1.net/formula1_haberler/20814-todt-motor-ureticilerinin-baskisi-altinda.html
      http://www.trf1.net/formula1_haberler/21114-ecclestone-2013-motorlarina-engel-olmaya-kararli.html

      1. Ticaretle zengin olmuş, kendi lobisini oluşturmuş adam sana doğru bilgi sunacaktı öyle mi? Adam rüşvetten sabıkalı doğru mu? doğru. Adam Horner benim yerime geçsin dedi, doğru mu? doğru. Adam kızlarına günlük bilmem kaç bin dolar veriyormuş doğru mu? doğru. Sen neyin tantanasındasın?

        Mateschitz bunla iyi arkadaş mı? arkadaş. Bu adam eskiden mühendis miydi? evet. Formula 1 motor depertmanları hakkında bilgisi var mı? var. Renaultun mühendislerinin kısıtlı bütçeyle ve dar bir kadroyla çalıştığını ta 2012 soundan biliyor muydu? biliyordu. O zaman benim söylediklerimde ne yalan yanlış buldun? Adamın kendi lobisine yaptırdığı ve ajanslara düşen haberleri bana kanıt diye getirme. Trf1.net ajans değil netice de yabancı sitelerden belli bir üyelik karşılığı haber paylaşma hakkı alıyor. Telif hakkını mesela Abdullah Bey o sitelere üye olarak ödüyor.

        Şimdi o haberlerin kaynağı Bernie ise yani şirin gözükmek için 3-5 gazeteci topladıysa sen bunu nerden bileceksin ben nereden bileceğim? Velevki adam bu motorlara en başından beri karşı çıksın, bunun sebebi ne diye sorgulamıyor musun? adam delilli ispatlı rüşvetten sabıkalı bize de 40 türlü komplo imkanı çıkıyor. Bakıyorsun adam Hornerı varisi görüyor ne düşünürsün? Sen Bernie’yi kayıracağına güzelce Ferrariyi ve Alonso’Yu destekle. Zenginin malı züğürdün çenesini yorar. Bende züğürtüm tabii. Bernie Ecclestone değilim neticede.

        Nickin Tifoalo olunca sana sertte çıkamıyorum. Belli ki sende yeni yavaş motorları sevmeyenlerdensin ama ne yapalım v12 olsun da 25.000 devirli arabalar 1 dakika da tur atıp 55 dakika da yarış mı bitirsin? en azından turboların düzlük hızı var düzlükte güçlü motor basar gider tıpkı gerçek hayattaki kapışmalar gibi kapışma izleriz fena mı? neyse kırıcı cümlelerim olduysa özür dilerim yine de.

        1. Sabıkası var mı? Yoksa Nisan’da görüşelecek davadan mı bahsediyorsun? Ayrıca kızlarına günlük bin dolar vermiş ise bunun konu ile alakası nedir? Bu bir suç mu? Bende hiç sevmem ve bırakmasını da canı gönülden bekliyorum ama öyle kesin bir dil ile yazıyorsun ki ve kesin ithamlarda bulunuyorsun şaşıyorum. Renault’u nasıl kayırmış? 2000 lerin başın da Ferrari ile ne kadar yakındı anımsıyor musun? Şunu söylesen tamam adam izleyici çekmek için bazı oyunlar yapıyor ve farklı takımlar ile yakınlaşıyor eyvallah. San ki 40 senedir sadece Renault’a destek çıkmış gibi bir özelleştirme yapmanın sebebi nedir? Son 4-5 seneyi kapsadığı için mi?

  6. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Bence adam haklı. Şuan bu motorlar yakıt tasarrufu planının ürünü. Ancak sadece Mercedes’i katmak da doğru değil. Ama takımların binlerce kilometre boyunca onlarca tırla gitmesini önlemek yerine bunun seçilmesi de bence saçma çünkü bu bir MOTORsporu.Sen motor sesini git gide kısarsan(v10-v8 şimdi de v6) ve azaltırsan bu spor ruhunu kaybeder en önemlisi taraftarını kayber.Ben bu sene Formula 1’in taraftar kaybedeceğini düşünüyorum çünkü izleyenler o bağıran motor sesini dinlemek için izliyorlar şahsen ben v10 döneminde başlamıştım ve o motorun bağırması acayip hoşuma gidiyordu(2002-2003 yılları) nasıl diyor izlemeyenler ”nasıl izliyosunuz o kadar gürültülü arabaları?” diye…Motorsporunda lastik kullanımı ,yakıt tasarrufu,ers falan konuşuyoruz Allah aşkına mantıklı mı bu olaylar ?

  7. “Mercedes her yere 23 tırla gidiyor. Yakıt tasarrufu istiyorlarsa bunu yapsınlar.” yılın ayarı hiç beklemezdim bernieden bu lafları helal

  8. “Mercedes her yere 23 tırla gidiyor. Yakıt tasarrufu istiyorlarsa bunu yapsınlar.”

  9. Haydi Bernie, tek umudumuz sensin. Gelecek sezon olmaz da 2016 da V10 lara geçiş yapalım.

  10. “Mercedes her yere 23 tırla gidiyor. Yakıt tasarrufu istiyorlarsa bunu yapsınlar.” dedi.

    Mercedes acıtmış bu arkadaşı.Ee geçen sene dedik o kadar motor durdurmaya sonradan geliştirmeye benzemez bazı şeyler diye

    Adamı Allah çarpar gelmişsin 80 yaşına kızlarına para yedireceğim diye bu kadarda düşülmez ki kızların partilerde şömine de yakıyor parayı buda Hornerım da Hornerım Vettelimde Vettelim diye etrafta dolaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir