Red Bull Jerez’den Erken Ayrılıyor!

yazar:

kategori:

Red Bull Racing takımı, sezon öncesi ilk testlerin gerçekleştirildiği Jerez’den erken ayrılma kararı aldı.

Yeni aracını tanıttığı günden beri bir türlü sorunlarını çözemeyen Red Bull, Jerez testleri bitmeden toplanmaya başladı.

Yeni araçta motorun ve enerji dönüşüm sistemlerinin agresif paketlenmesi nedeniyle ısınma sorunu yaşayan takım, geride kalan 4 günde sadece 21 tur atabildi ve bu turlar ciddi turlar değildi.

Dün Adrian Newey ve Christian Horner’ın Milton Keynes’e dönmesinin ardından bugün öğle saatlerinde takımın tamamı toplanmaya başladı.

Bugünkü çalışmalar kapsamında Red Bull RB10’un arka bölümünde yeni açılmış yarıklar bulunsa da görünen o ki takım sonuç alamadı ve çalışmalara erken veda etti.


Yorumlar

“Red Bull Jerez’den Erken Ayrılıyor!” için 37 yanıt

  1. millet vettele atıp tutmakta sınır tanımıyorsunuz , resmen nefret söylemleri düşüyor dilinizden, azminize hayran kalmamak mümkün değil … schumi yi çok çok sevmeme rağmen onun nasıl şampiyonluklar kazandığını unutmamanız lazım … ha bir vettel sonunda schumi edermi asla ve katta benim gözümde etmez .. ayrıca bütün şampiyonlar 99 luk bir oranda her zaman çok çok iyi araçlarla şampiyon olmuşlardır .. eleştiri yaparken bunlarıda dikkate alın .. saygılar ..

    1. Şöyle güzel bir söz vardır.Aciz bir rakibi yenmektense güçlü bir rakibi yenerek şampiyon olmayı kabul ederim.

      Bizim türk toplumundaki genel durumdur bu hep güçsüz olanların yanında durma güçlüyü aşağı çekme en ufak hatasında üstüne çullanıp alaşağı etme.Bu bir nevi ego tatminidir.Güçlü olanın hangi aşamaları geçtikten sonra güçlü olduğu pek araştırılmaz.Ama bunun nedeni senelerce türk sinemasında mazlum edebiyatının halka aşılanıp beyinlerin bu noktada reaksiyon vermesidir.Neticede burda yazılanların bazıları gerçek hayatlarında belli başarılara aç olan ama bunları reel tarafta başaramayan başarılı olanları kıskanarak onlara kötü söz ve aşağılayarak kendi egosunu tatmin eden kendi takımını bu tarz söylemlerle yukarı çektiğini sanan kendilerine taraftar diyen ama avrupa ve dünyadaki taraftar profillerinden çok uzak olan insanların yazdıklarına itibar etmemek en güzeli diye düşünüyorum.

      Ben genelde yurtdışındaki F1 siteleri ve forumlarında dolaşıyorum.Burayıda epeydir izleyici olarak takip ederim haber ve analizleri oldukça güzel ama üye profili ve yorumlar açısındanda epey tersi bir durum söz konusu.Bir kaç beğendiğim yazar vardı buralarda onlarda yazmayı bırakmış sanırım.Nedenini zaten yorumlardan da anlayabiliyorum.

      1. Ben olaya ego olarak bakmıyorum. Bence acımasız bir analiz olur. Bunu yapacak yeterliliğim de yok benim. Fakat fanatizm’i senin yazında egoya benzetmen gibi görüyorum.Tarihleri başarılar ile dolu takımları tutuyorlar/tutuyoruz ve bunun verdiği bir ağırlık, bir mütevazilik olması gerekli bence. Sırf seyirci potansiyeli yüzünden futboldan uzaklaşmış biriyim. F1 ve Tenis iyidir. 😀

        1. Zaten bizim ülke olarak olimpiyatlar olsun F1 olsun kaybetmemizin nedeni F1 kültürüne sahip taraftar toplulugumuzun oluşmaması diye düşünüyorum.Biz anlık heyecan ve futbol ateşi ile yaşayan bireyler olduğumuzdan ötürü F1 gibi higt-class bir yapı kültürümüze uymuyor.Hani şurdaki bazı yorumcuları(asan kesen bilmişlik yapan) karşına alsan konuşsan F1 den tarihinden söz etsen motorların gelişimlerinden aero parçalardan 1980 lerdeki F1 den turbo motorların kullanıldığı yıllardan geçsen ağzı açık bakıp kardeş ben o kadar fanatiği değilim benim işim rakip takımları yuhlamak onları küçür düşürmek der.Ama tabi sadece bunuda yapmaz rakip taraftarlara işin teknik detayınıda sunar internet aleminde aslan kesilir her soruya cevabı vardır.Bakarsın adam sanki F1 mühendisi ama malesef arkasında google amca ile dayısı translate vardır.Ama o müthiş teknik bilgi (internet destekli) ile sosyal ortamda F1 kültüründen yoksun idda bayisinde bu hafta kaç a kaç oran veriyor diye gayretli bir şekilde kupon yapar.Veya F1 yarışı için bilet alıp İstanbul Parka gitmez ama bir şampiyonlar ligi maçına 200-300 tl yi gözü kapalı verir.

          O yüzden söz meclisten dışarı tabi bize pek bu sporlar yaramıyor biz bu sporun ruhunu pek anlayamadan futbol fanatikliği ile gittiğimiz sürece F1 i sadece araç ve motordan ibaret sanan bir taraftar grubu olacağız.

  2. Arkadaşlar bu Makarna, redbullrb10 Mehmet Günaydın, Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) adlı kişilerin biz redbull sevmeyenlere karşı yazdığı tahrik etmeye çalışıcı yazılarını dikkate almamanızı öneriyorum hepinize saygılar 🙂

    1. Altta ki yoruma ithafen yazıyorum. Makarnanın yazdığı yazı çok gerçekçi ve makul bence. Diğer yazılarını okumadım. Ahh keşke Ferrari’ye güvenebilsem Rebull taraftarları gibi. Son yıllar da hep hayalkırıklığı yaşattılar. Redbull taraftarlarında ki öz güven ise geçen seneler de alınan başarılardır. Buna saygı duymak gerekli bence. Alonso’dan bile soğudum. Hele ki Petrovu geçemeyip kaybettiği şampiyonluktan sonra… 🙁

      1. Evet alonsonun petrov u geçememesinin nedeni ferrariydi kötüydü kötüydü ve bu sene iyi olacağı belli değil günaydın ve ramboyu zaten herkes biliyor onlara yeni katılanlarda var gibi gözüküyor

    2. Sizlere ters gelen veya sevmediğiniz noktaları tahrik edici yazı olarak adlandırmanız ciddi ve seviyeli bir F1 yorumcusu olmamanızdan kaynaklandığını düşünüyorum.

      Ben Renault taraftarıyım o sevmediğini küçümsediğiniz Renault motoru ve takımı sizler daha doğmadan önce bu sporun içerisinde yarışıyorlardı.Kaldıki 1977 yılından beri gerek motor tedarikçisi gerekse yarış takımı olarak bugünlere kadar F1 de tutunmayı başarmış 4 fabrika takımından bir tanesidir.Onuda geçtim motor yapmayı bilmiyorlar diye suçladığınız takım Renault RS01 üzerinde 1970 li yıllardan bahsediyorum Renault 1.5 litrelik turbo motor ile yarış pistindeki başarılarından bahsetmiyorum bile.

      Redbull u sevmeyebilirsiniz Renault motorunu küçümseyebilirsiniz.Ama bu size ortada dolaşan salya sümük dağıtarak analizden ve gerçekçelikten yoksun bir şekilde içinizde biriktirdiğiniz Redbull ve Renault motorunun başarısını görmezden gelerek hakaretvari söylemler yazmanızı gerektirmez.

      Oysaki Renault motoruna çürük dayanıksız diyenler 2005-2006 da Renault motorunun patlaması için dua eden ama en sağlam ve en dayanıklı olarak şampiyonluklar kazanan Renault takımına karşı Ferrari takımının üyeleri olması ne ironi

      O yüzden birilerini kategorilemeden önce yorumları okuyup anlama babında biraz kendinize çeki düzen vermeniz çok önemli.Burdaki site yönetiminede çağrım nefret ve kin güden söylemleri gerektiği biçimde müdahale ederek daha kaliteli çok üye değil nitelikli üye felsefesinde yola devam etmelerini diliyorum

  3. Bu ne heyecandır anlamadım gitti.Dikkat edilirse zaten Redbull bu testlere katılmak istemedi hatta ileri tarihe ertelenmesini istemesinin sebeplerinden biride bu yaşayacağı sorunları önceden farketmesiydi zaten.

    Ortada bariz bir sıkıntı var ama bu kadar büyütmeninde bir alemi yok hata veya yanlış bir şaşi tasarımı yok ortada sadece oldukça agresif bir tasarım kullanılacak motora uygun olmadığı anlaşıldı o kadar ha geçen seneki motorlar olsaydı V6 motora geçilmeseydi bu sıkıntı olmayacaktı.Ama bu motorların özellikleri ve yeni geliştirilen sistemler çok fazla agresif tasarıma izin vermiyor olayın noktası budur.

    Ha bundan sonra ne olur Newey arka bölümün tasarımını biraz daha aero özellikle ekleyerek yeniler.Hava akışı ve soğutma sistemlerini az biraz geliştirerek takımı bahreyne hazırlar.Hani ortada ciddi aksam ve mühendislik sorunu veya geçmişten bugüne gelen kronik bir durum olsa sezon içi daima hissedilebilir (Mercedes in lastik problemi gibi) ama bu fazla etkileyecek bir durum değil.

    Hani şu an erken gitmeleri esasında çok daha iyi nihayetinde bu sorunu tasarım ekibi ve motor ekibi ile birlikte 2.teste kadar halletmeye çalışıcaklar zira Renault takımıda bu süreçte hala motor testleri devam ediyor onuda hatırlatmak isterim.

    Yani sonuçta Redbull u hemen kenara itmek doğru yaklaşım olmaz.Padoktaki en iyi mühendis ekibine ve takım çalışmasına sahipler takımın kaptanlarıda belli.Her takımda böyle sıkıntılar olur.Belki sezon için dede olucaktır ama bu ekip ve Newey ile arka plana atıp tamam bittiler geberdiler falan oldular filan oldular demek doğru değil.Es keza 2.testlerde bu adamlar test birincisi olursa ve Renault motordaki sıkıntı ile birlikte şasi üstünde gerekli değişiklikler yapılırsa burda yorumlayanlar şapkalarını bir kez önüne koyup düşünmeleri kaçınılmaz olur.

    O yüzden erken öten horozun başını keserler diye bir deyim vardır bizde.

  4. puhahahaha zamanı gelince spordanda boyle kacacaklar . vasat pilotunuzlar bedava şampiyonluklar falan filan spor gercek yüzünü gösterince nasılda boğaları tosladı ama. kaça kaça gideceksiniz arkanıza bile bakmadan şener şenin koşması gibi kaçacaksınız içecek takımı. başka bir şey değil. baki olan ferrari dir mclarendir.

    1. Red Bull takım olarak spora girmeden önce kazanan Ferrari’ye değil, gezinen Arrows ve Sauber’e sponsor olmuştu. Red Bull firma olarak reklama önem veriyor ve ne olursa olsun kalmak için geldiklerine eminim.

      1. takım olaraktan geldikleri gibi giderler

  5. Ben anca gidersiniz diyorum.Mümkünse hiç dönmeyin.

  6. La koskoca Ferrari bile elaleme rezil rüsva olup galibiyet bile alamıyorsa siz neyinize güveniyorsunuz o yarış sonrası horner ile neweyin ciddi bir iş yapmış gibi gülmelerini unutmadık daha hiç Allah geçen sene mclaren gibi batırır isterse geçen seneki redbull gibi yüceltir ama kime nasip olacağı bilinmez. Bize nasip olması dileğiyle 😀

  7. bu gidişin bi dönüşü olurmu bilmeeem

  8. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    asıl güzellik yarış ortasında dumanların arasında kaldıklarında fırlayan direksiyonlar olacak. 🙂 öyle başını alıp gitmek değil vettel efendi. aslanların arasında senide bi görelim çıkta meydana.

  9. Beceremediniz değilmi tırıvırılar 😀 merak etme sizin yine bi hileniz vardır belçikaya daha çok zaman var 😉

  10. Bizim 2005 te başımıza gelen sıra redbull a geldi bizde 2004 te bütün yarışları kazanmaya çalıştık 2005 te battık ve ondan sonra zor toparladık aynı şey sizdede oldu ama sizin toparlanmanıza izin vermeyecekler 🙂

  11. Bu sezon işler değişiyor, farkına vardığında çok geç olacak.

  12. Red Bull’un kış testleri yalan oldu. 2014 büyük sürprizler doğuracak.

  13. hatırlarsanız önceki senelerdede redbull testlere geç başlamışlardı.. gerçi bu seneki testler daha farklı olduğundan bir dezavanataj yaratablir takıma.. ama yine en iyi mühendislerin olduğu takım orası en azından başlarında newwy gibi bir tasarımcı var.. en kısa zamanda toparlanıp pisd üzerinde gereken yerlere cevaplarını verecekler kanısındayım..

  14. 4 günde tur atamamış takımını savunmaya devam et rambocuk veya onun türevi

  15. daha bunlar iyi günlerin gün gelecek ferrariden mercedesten motor dilenecen redbull

    1. hiç sanmam 😀

      1. Horner sıkıntılarla ilgili “Şasi soğutma sorunlarının yanında bir sürü Renault sorunu ile karşılaştık” demiş bi daha düşün derim renonun bi numarası yok sıcaklarla başı dertte olan klasik fransız motoru

  16. benim kasdedmek istediğim şey eğer redbull’u yenecekseniz pisd üstünde yeneceksiniz fakat yorumlara bakıyorumda redbull pisdde kaldığı zaman herkes heyecan yapıyor redbull yolda kalsın sorun yaşasında bize yarasın düşüncesinde herkes.. benim demek istediğim eğer başarı elde etmek istiyorsanız redbull yolda kalmayacak bileğinizin hakkıyla redbull’u yeneceksiniz… ben lotus fan’ıyım redbull değil.. ama redbull takımına da aşırı saygım var.. bir boks mücadelesi düşünün karşınızdaki rakip maç ortasında sakatlanıyor ve siz alıyorsunuz maçı.. buda ayni şey mücadele edmeden maçı veya yarışı kazanmak.. ben ona kızıyorum sadece bu kadar düştümü mclaren, merdedes yada ferrari tarafları herkimse bu tür yorumları yapan arkadaşlar…

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      zaten pist üzerinde diğer takımlara yenilmiyor mu şu anda redbull?yaşadığı sorun tasarım sorunu yani mühendis hatası değil de nedir?ilaveten neden sorun yaşamasın diye bir düşünce dayatalım?her fan rakibi ona zorluk çıkardığı anda geri düşünce sevinir ve bu şampiyonada her puan kıymetlidir.düşün son yarış brezilya 2008 massa çizgiyi geçti,lewis sorun yaşıyordu herkes çılgına dönmüştü derken son anda bir mucize…şimdi mekanikerler bile rakipleri kenara çekince orda deli gibi alkışlarken bu taraftalar mı bekleyecek?kırk yılda bir red bull yanlış bir tasarım yaptı ve buna motor üreticisi de dahil oldu insanlar haliyle seviniyorlar.ama aşağıda da belirttiğim gibi bu olay şeyi çıkmayacak yani alay etmeye gerek yok.neticede bu adamlar son 4 yılın şampiyonu.öyle yada böyle renault üretici olarak saygıyı hakediyor.kimsenin lafı yok sadece takımların ve bazı taraftarların tutumuna dolmuş bir kitle var belli ki tepki gösteriyorlar.son olarak senin geleceğin örneğe gelirsek daha ortada boks maçına çımamamış bir rakip var.hani çıksa sakatlansa neyse ama daha ilk raunda çıkamıyor ki!yani pistte yeniliyor işte senin anlayacağın.o sorun yaşamasa bu sorun yaşamasa 1950den beri tüm şampiyonluklar el değiştirir.sorun yaşaması bilek hakkını gölgelemez.daha iyi hazırlanan kazanır…

    2. ForzaFerrari avatarı

      formula 1 boks müsabakasına benzemez. Formula 1 komple bir spordur ve mücadele sadece pist üzerinde yaşanmaz. Teknik bir çok detay kazananı belirler. Son 4 yılda rebullun aero dinami anlamında bulduğu bi çok şey onları şampiyon yaptı. Bu seneyse motor gelişiminin veya dayanıklılığın daha ön planda olduğu bir sene. Bu yüzden motor konusunda redbullun sorun yasaması onları olumsuz anlamda etkıler. Diğer takımların ”ferrari,mc laren ve mercedes” in bu sorunları şimdilik yaşamaması redbullu pist uzerınde yeneceklerine işaret zaten. Bu yüzden fanların bu tepkilerini yadırgamamak gerek bence.

    3. Neyin pist üstünden bahsediyorsun.Biz düzlükte gidemiyoruz bizim motorlar poşet diğerleri gelişimi durdursun biz Toro-Rossolardan bakarak motorumuzu geliştirmeye devam edelim.Arabadan viraj giriş çıkışlarından abuk subuk sesler çıksın.Yok bu lastikler bizi kısıtlıyor değiştirelim.

      Adamlar kendi pilotunuz bile baltalayacak kadar düşmüş bir takım.Bu takımı F1 dünyasında kendi fanlarından başka seven yok.3 kişi seviyor 97 kişi sevmiyor diye küçük düşürücü yorumlar tabi ki yapılmamalı.Ancak ben daha pilotuna saygı duymayan takıma saygı duyamam.

      Daha da beter olurlar pist üzerinde her yarış motor patlatırlar ins

  17. redbullrb10 avatarı

    İnşallah Aynısı Ferrariye’de Olurda görürsünüz ozaman ………

  18. gazoz üretiminde inovasyona devam ederler artık. Horner’ıda gazoz fabrikasında şef yaparlar.

  19. Niye zorunamı gıtti merak etme ferrari zamanında çok koydu onlara yine koyar yanlış anlama redbulu düşman değilim

  20. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Çok çok büyük bir dezavantaj . mercedes ve ferrari yarış simülasyonu yapıyorlar ve yolda kalmadılar hiç.renault ise fabrika takımı redbull ile anlaşmazlığı sonucu kötü bir prestij kaybına uğradı.
    Aslına bakarsanız bu RedBull takımı çok deneyimli mühendislerden oluştuğundan sezon içinde büyük bir atılım gerçekleştirebilmesi sürpriz olmaz bence ama avustralyada sanırım galibiyete oynayamayacakları belli oldu gibi gerçi 45 gün civarı bir zamanda paketleme sorunu aşılabilir yani yarış tamamlayabilirler.Ama bu sefer de mercedes ve ferrarinin yarış dışı kalmasını bekleyecekler 😀 tıpkı geçtiğimiz 4 sene onların yaptığı gibi.F1 böyle işte kimse zirvede çok kalamıyor.
    İnşallah Redbull da gelsin Mercedes ve Ferrari de olsun hepsi zirveye oynasın rekabet görelim inşallah benim tek istediğim bu çünkü çok hasret kaldık rekabet dolu yarışlara.

  21. başarılı olmak istiyorsanız pisdde rakiplerinizi yeneceksiniz, başkasının sorun yaşamasını beklemeden… ama yorumlara bakıyorumda herkes redbull’un çuvallamasını bekliyor demek ki bu takım zamanında çok koymuş :)) yanlış anlaşılmasın rbr i desteklesem de redbullcu değilim

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      rbryi destekleyip red bullcu olmamak nedir ya!daha safın belli değil kardeşim.aslında belli de sen kavrayamamışsın.gelip yorumlarınızda çok koymuş vs gibi laflar ediyorsunuz sonra yanlış anlamayın diyorsunuz.senin gibi bir rb fanı daha böyl yapıyor.o çok objektifliğiyle övünen biri daha vardı o da sürekli kendi takım ve motorunu pohpohlarken objektiflikten bahsediyor.en azından burdaki taraftarların çoğu yenilsede yense de işler iyi veya kötü gitse de burda yazıyorlar.ancak bu saydıklarım yarış sonucuna göre yada şampiyon olacaklarını anladıklarında burda.hele bir tanesi var ki aman yarabbim.ortalardan aylarca kaybolur sonra gelir tek bir iyi gününde pilotunu kahraman ilan eder.kendi pilotunu överken diğerlerine lanetler yağdırır.

      Her 2 tutum da yanlış.Senin yaptığın da o arkadaşların yaptığı da.Gelip burda alay etmek veya küçük görmek zaten düzeyli gerçek f1 fanına mantıklı f1 fanına göre değil.Ha bununla beraber kimse kimseyi sevmek veya iyiliğini izlemek zorunda değil.Eğer insanlar Red Bullu sevmiyor ve başarısız olmalarını istiyorsa kimse de bir şey diyemez.Sadece bu dozunda olmalı.Saçma sapan küçük düşürücü şekilde olmamlı.

  22. güle güle

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir