Alonso'nun Valencia İzlenimi

yazar:

kategori:

Fernanco Alonso, Valencia’da koşulacak Formula 1 takvimindeki bir sonraki yarış olan Avrupa Grand Prix ile ilgili olarak pist hakkında çok az şeyin bilindiğini kabul etti.

Alonso pist hakkındaki önizlenimlerini şu anda F3 ve GT serisinde bu pistte yarışan arkadaşından aldığını ve araç üstü kameralar sayesinde bilgi sahibi olduğunu söyledi.

Speed TV’ye konuşan Alonso şunları söyledi: " Pisti öğrenebilmeyi mümkün kılabilecek herhangi bir simülatöre sahip değiliz. Benim durumudan bahsedersek video, fotoğraflar ve son yarışında yol otomobilinin ön kısmına yerleştirildiği kamerayla tur atan arkadaşımdan edindiğim bilgiler, sadece bu şekilde pist hakkında bilgiler edindim."

" Fakat yeni pistte Formula 1 aracıyla yarışana kadar, yaptığınız yararlı şeyler aslında hiçbir şey çünkü sonunda düşüncenizi ve hissettiklerinizi tamamem değiştireceksiniz. Pist çok çok iyi hazırlanmış görünüyor. Formula 1 gelmeden önce açıca bir çalışma yapıldığı görülüyor fakat normal bir sokak yarışı değil. Biraz daha fazlası, daha geniş görünüyor, Amerikan tarzı cadde pistlerine benziyor."


Yorumlar

  1. Nelson Jr. McLaren kullansa her yarış podyum göreceğini sanmıyorum, örnek: H2 Kovaleinen. Kaldı ki biz burda Lewis iyi Alonso kötü demiyoruz. Ayrıca Michael Schumacher çok kısa Jordan, sonra Benetton-Renault(zamanın en iyi aracı) sonra da Ferrari sürdü, şimdi bu onun sadece aracıyla mı kazandığını gösteriyor? Tabiki sürekli Minardi'de yarışsa muhtemelen şampiyon olamazdı ama önemli olan o süreçte en iyi 2 opsiyonu bir araya getirmek. Dönemin en iyi aracı ve pilotu. Şu anda McLaren dönemin en iyi pilotu (olmaya aday) ve aracını beraber yarıştırma şansına sahip. Ben her zaman derim %90 araç- %10 pilot. Şampiyonu da belirleyen eşit araçlarda %10'luk pilotaj.

  2. alomso kariyerine LEWIS gibi başlasaydı LEWISten daha iyi iş çıkarır dı bunu herkes biliyor ayrıca nelsonun altında o araba olsun nelsonda aynasını yapar

  3. valla piquette mclaren kullansa eminim oda her yarısı podyumda bitrrdi konumuz bu değil ben lewisn f1 e bir adım hatta iki adım önde görmesını sans olarak nıtlendrdım yoksa lewisin yetenklerını ınkar etmek bnm haddime olmadıgı gıbı hıckımsenınde haddine değildir ilk senesinde bukadar podyum galibiyet gören pilot yoktur sanrıım süper bir sürüşü var fakat dedğim gibi f1 e sanslı girdi suan bir redbull-toyota ne bilim honda pilotu felan olsaydı kimse yetenklerının farkında olamayacaktı button gibi olucaktı anlatmak ıstedgm bu bu sans herkesın basına gelmez sansı ıyı bır otomobılle f1 e baslaması yoksa glockta Gp2 sampıyonu ama suan pekte parlak bı yerde dııl anlatmak ıstedgmı anlamssndr umarım kesınlıkle lewisi kötülemek dııl amacım

  4. Burda hiç kimse kendi başarısıyla şampiyon olmuyor araç gidecekki hızlı olucaksın.Sana çok iyi uyum sağlayacak.Ozaman renault iyiydi diğer takımlar gerilemişti Alonso da başarılı bir pilot şampiyon oldu.Konu zaten o değil Hamilton öylesine seçilmiş bir pilot değil çocukluğundan itibaren bu işin içinde yetenekliki sponsor desteği var .Gp2 ve f1 de olan her pilotun yeteneği varki oradalar .Hamilton o aracla ilk yarışta kendini gösterdi.İsteyen kabul eder isteyen etmez zorunlu birşey yok bize göre başarılı bir pilottur.
    Şans demişsin.
    Şansını zorlarsan Gp2de başarıyla McLarene 1 senende gelirsin
    Birde şans vardır Piquet 2 .olur asıl şans budur

  5. gp2 demişssin arkadasım ıyı guzel hostur anlatmak ıstedgmde o nelson piquet jr da o seride başa baş yarıstı lewis le hiç te ezilmedi senn anlattgın gıbı Gp2 yu osene bnde gayet gzl takıp ettım bı haylı yarısta nelson dha ıyıydı lewisten sımdı nıye basa bas mucadele edmıyolar sebep basıt lewisin altında gridin en ıyı ıkı aracından bırı var anlatmaya calıstıgım bu bazı ınsanlar hayata bı adım hatta 2 adım onde baslar lewiste bunlardan biri dikkat eettysen lewis yetenksız demedm sanslı dedim ve diğer pilotlardan ahım sahım üstünlüğü yok üstünlüğü saglıyan daha cok araç gelecek olursak alonsoya alonso karıyerıne bukadar sanslı baslamamsına rağmen belkide sıradan pilotlarların sampıyon olamayacagı bır aracla ıkı kez sampıyon oldu aradakı farkta burda alonsoyu yüceltmemdeki sebepte bu shuminin bile takdır ettgı bır ısım fernando alonso gridin hala en genç yarıs kazanan en genç şampiyonu lewis kadaar şanslı baslamamasna ragmen

  6. Mc Laren arkadaşım çok önemli bir noktaya değinmiş diğer yorumları okurken lafı ağzımdan aldı,biz Hamiltonu 2006'da GP2 dede izledik,tüm pilotlardan ve nelson piquet jr'dan daha yetenekli bir pilot olduğunu hep gösterdi bizlere.ErhanF1 arkadaşımın dediği gibi tüm kariyerine yayarsa bu yeteneğini ve başarılarla taçlandırırsa lost boy'un saydığı pilotlar arasında yerini alır ve hatta onlarıda geçebilir.yasin başpınar arkadaşım ben Alonsonun çok iyi bir pilot olduğuna inandığım gibi ayrıca Alonsonun farklı bir yanı her an gündemi kendi belirleyebilmesi,çok renkli bir kişilik yani.Ben eminim Alonso bir gün Ferraride yarışırsa Ferrarici arkadaşlar onu çok sevecekler ve çok destekleyeceklerdir,Ferrarinin rengi Alonsoyu yansıtıyor biraz bence…

  7. GP2 daki aracı da mclaren yapmıstı heralde.Oradaki başarısını neye bağlayacaksın arkadaşım.Kimse süper demiyordur zaten.Siz nasıl Alonso yu yüzeltiyorsanız bizde Hamiltonu övebiliriz.Siz işi biraz daha geliştirip Senna Shumi Alonso diyebiliyorsunuz tebrikler.Shumi den sonra tüm 2 sampiyonlugu olanları yazsan daha iyi olur.

  8. evet cok hırslı hamılton guvenlık aracı ve kırmızı ısıkta bekleyen rai ye vurabılecek kadar arkadaslar harbden abartıyosnz senna kendı bileğinin hakkyla alıyoken hamılton grıdın en ıyı aracıyla (2007) karıyerıne basladı ve el ustunde tutuldu 2008 de ise gridin en iyi iki aracından birinde 1.pilot olarak götürüyo işi asla bir senna shumi alonso değil bu adamlar ilk senlerinde dandik araçları mükemmel yerlere cıkardılar bknz shumi benettonla sampıyon baknz alonso renaultla sampıyon ama hamılton boyle baslamadı karıyerıne o araçla ben kubica rosberg vettel sutil button turulli… gibi pilotlarında galibiyete oynayablcgnı ıddıa edyrm hamıltonunki sırf yetenek değil iyi bir araçla birlikte ama bknz fernando alonso 2003 te renoyla yarıs galıbıyetı 2005-2006 yeni bir takımı 0 dan şampiyon yaptı hamılton önce bunları yapsın sonra fernandoyla karsılastrın süpehisiz suanda grıdın en ıyısı fernando alonso

  9. İlahlaştırdınız iyice Hamilton'u kendinize gelin. Daha 2. senesinde ama F1'in tüm ustalarının üzerine koyuyorsunuz. Hamilton bu başarısını tüm kariyerine yayabilecekmi kimse görmedi daha.

  10. Gökhan, bir de araç kullanma şekli Alesi-Manssel arasında bir yerde. Manssel gibi gözü kara ve Alesi gibi artistik ama şu çılgınca zorlaması yok mu? Tam Senna 🙂

  11. lost boy bende senin jokeye oynamak görüşüne katılıyorum,eğer şartlar eşit olursa ve Mclarende pit stop stratejisinde büyük bir hata yapmazsa bende Hamiltonun bir adım önde olduğunu düşünüyorum,yeni pistlere adapte olmasındaki başarısınıdan ve iyi bir form tutturmasından dolayı..

  12. ben ferrari alır diyorum.inşallah tabi:) artık galip gelmeyeli epey oldu.cuma günü biraz fikir verir.mario theissen de cuma günü cok yogun geçer demiş diğer pistlere nazaran.az çok fikir sahibi oluruz.cabuk ögrenmek fazlaca veri toplamak için epey tur ızlerız umarım.

  13. Bana görede Hamilton dan daha çok McLaren iyi hazırlanıyor yeni pistlere.Ayrıca Ferrari izin verdiği müddetçe Kimi de iyidir .Süpriz olarakta Kubica nın dönüşü olacak diyorum.(Toyota da önlerden kaybolmaz umarım)

  14. ferrari mercedes arasında gecer ozellıkle kopru bolumu cok guzel oyunda oynadıgım kadarıyla geniş bir pist bir supriz yasanmaz bence

  15. Tabi motorsporlarında önceden konuşmak sadece tahmin ve temenni ilişkisinden ibaret. Umarım güzel yarış olur. Lewis Hamilton nedense ilk defa yarıştığı pistlerde diğer ilk kez yarışan pilotların tamamından iyi performans sergiliyor. Tamam araç çok önemli ama Maiden koşu'da jokeye oynamak gibi birşey 🙂 benim söylediğim.

  16. lost boy arkadaşım geçen yılki yeni pistlerde çok başarılı olmasından dolayı,adapte olmak kolay olacaktır Hamilton için,ancak burda aracın piste uyumu ve takımların ayarları tutturmasıda çok önemli olacaktır,ellerinde pistle ilgili çok az veri var çünkü..

  17. bende alonso kazanır demek isterdim ama ferrari pilotları alır gibie geliyo

  18. Lewis Hamilton kazanır bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir