FIA, Takımlardan Burunları Daha Güvenilir Hale Getirmelerini İstedi

yazar:

kategori:

Son haberlere göre FIA, 2014 Formula 1 araçlarının burun tasarımlarını daha güvenli hale getirmek için bazı düzenlemeler yapabilir.

Bu sene büyük çoğunluk tarafından “çirkin” olarak kabul edilen burunlar aynı zamanda güvenlik endişeleri nedeniyle de masaya yatırılacaklar.

Autosport’un haberine göre FIA, takımlardan burun uçlarında kullanılan yapısal madde hakkında bilgi verilmesini istedi. FIA ayrıca göndermiş olduğu mektupta takımların geçen seneki araçlarla bu seneki araçların burun verilerini kıyaslamasını istedi.

Habere göre bazı takımlar kaza testlerine ve kurallara uyan ancak kaza anında maksimum koruma sağlamayacak tarzda agresif burunlar tasarladı.

Normalde kaza testlerini ve kuralları başarıyla geçen tasarımlara FIA’nın bir yaptırımda bulunması mümkün değil ancak parçaların yeteri kadar güvenli olmadığı anlaşılırsa FIA yaptırımda bulunabiliyor.

Dün çıkan haberde Mercedes ve Red Bull araçlarının burunlarının yeteri kadar güvenli olmadığı söylenmişti.


Yorumlar

“FIA, Takımlardan Burunları Daha Güvenilir Hale Getirmelerini İstedi” için 2 yanıt

  1. Araçlara karşıdan bakan ve bu sporu ilk kez izlemeye başlayan biri griddeki tasarimlari kolayca 3 grupta toplayabilir. 1.grup; Ferrari, RedBull ve Mercedes. 2.grup Catheram ve Lotus, 3.grup ise getiye kalanlar. Eğer FIA Mercedes ve Redbull da problem olduğunu düşünüyorsa bu pekala Ferrari için de sözkonusu olabilir. Çok benziyor bu üç tasarım ve digerlerinin hepsinden cok farklılar.

  2. FIA ayrıca göndermiş olduğu mektupta takımların geçen seneki araçlarla bu seneki araçların burun verilerini kıyaslamasını istedi.

    RedBull’da bu seneki aracın burnu hakında veri yok ki 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir