Ferrari, Bridgestone'un Lastik Seçimini Eleştiriyor

yazar:

kategori:

Ferrari takımı, Bridgestone’u yarışlara getirdiği lastiklerden dolayı eleştirdi. İtalyan takımın teknik patronu Aldo Costa, Auto Motor und Sport’un röportajında Bridgestone’un yarışlara getirdiği lastiklerin bazı pistlerde kendilerini çok zorladığını söyledi.

Japon lastik üreticisi Bridgestone, geçen hafta 2008 yılının son yarışlarında kullanılacak lastikleri de açıklamıştı. Singapur’da en yumuşak iki lastik hamuru, Fuji’de ise sert olan lastikler kullanılacak. Çinde ise sert ve orta sertlikteki lastikler kullanılırken, Brezilya’da geçtiğimiz yıl konullanılan lastikler değişecek ve daha sert olanlar kullanılacak.

Bu değişikliği savunan Hirohide Hamashima "Geçen yıl gördüğümüz gibi bu yarış çok sıcak olabilir. Elde ettiğimiz veriler bu değişikliğin takımlar için yararlı olacağını gösteriyor." dedi.

Renault’dan Pat Symonds ise Ferrari’nin yaklaşımını destekliyor ve Hockenheim’daki lastik seçiminin çok sert olduğunu söylüyor, Spa ve Monca’daki lastiklerin de biraz daha yumuşak olması gerektiğine inanıyor.


Yorumlar

  1. evet lastiklerde sorun yaşadıgı dogrudur ferrari'nin.öyle ki ısıtma probleminden doğan sıcaklık farkı 10dereceyi geçebiliyor.bu ayki f1 racing sayısından williams tan lastiklerin dokunmatik ısıtıcalarını yapan drury:" soğuk lastikli bir otomobil motoru boğulmuş bir yol arabasına benzer" demiştir.ancak unutmayalım ki mclarende bazen bu cabuk ısıtmasının zararını arada sırada yarısın ılerleyen turlarında lastıgı patlatarak goruyor.

  2. Fuad Kaya kardes, farkindaysan Brezilya yarisinda kullanilan normal lastikler degistirildi, Mclaren lehine olan daha sert hamurlara gecildi.. neden her sezonki lastikler degilde daha sert hamura geciliyor, Ferrari`nin elestirisi bundan ibaret, Namus meselesi yapmayin konuyu..

  3. Ferrari Malrlboru, dostum mclaren hangi resmi belgede ferrarinin bilgilerini çalıp kullanmakla suçlandı kanıtlar mısın? bizim ve sizin bi çalışanınız diğer bir takıma geçme planı yaparken bilgi alışverişinde bulundular, Alonso da takımdan habersiz elde ettiği yasal olmayan bilgileri kullandı, tabi mclaren masum diyemem ama asla hırız da diyemezsin.hem, bu eski konu üzerine çok konuşuldu yazıldı, konu eskidi, olay sonuçlandı..mclaren cezasını ödedi, hem maddi hem manevi, daha neyin peşindesin ne anlatmak istiyorsun?
    Lastik konusuna gelince, madem lastikle ilgili probleminiz yok, madem sizin arabanız o kadar iyi her lastikle uçuyorsunuz, o halde neden bridgestonu lastik seçimi konusunda eleştiriyorsunuz? pardon ama sen bu yazdığın yorumu okuyanları enayi mi sanıyorsun? madem ferrarinin lastik sorunu yok o zaman neden itiraz ediyor?şimdi ben de tutup sana ferrarinin hangi yarışın hangi turunda lastiklerle ilgili sorun yaşadığı ile ilgili istatistik mi düzenleyeyim , yarışları izledik hepimiz biliyoruz, ferrari sert lastiklerle, mclran yumuşak lastiklerle sorun yaşıyor..ferrariye yaramayan bi karar alındı diye nedir bu kadar yaygara.o zaman fiaya bridgestona bi yöneticiniz atansın ordan çıkan kararlar ona danışılarak alınsın

  4. hay agızınızı öpeyim f-1 görkem ve scuderia ferrari marlboro adlı arkadaşlar.tamamen katılıyorum.zaten mosley sözlü olarakta bunu dile getirmiştir daha önceden.

  5. başka yorumda fia = ferrari denmiş ben burda onu dile getirmeyecekmişim başka isteğiniz var mı.yıllardır sataşan sizlersiniz fia= ferrari demekten başka yaptığınız bişey yok.sizinde farkınız yok işte sizde hırsızlık yapıyorsunuz lastikleri işinize geldiğiniz gibi istiyorsunuz.lastikle sorunu olan biz değiliz sizsiniz her sıcak havadaki yarışta lastiği patlatan biz değiliz.komik olmayın kendi takımınız bile kabul etti daha sert lastikler işimize gelir diye aç haberini oku bu sitede yayınladı zaten.atilla eyupoglu arkadaşım başka işleri yok zaten onlar masum takım biz her zaman suçlu yağmur yağmasa yarışta bizden biliyorlar yağacaktı neden yağmadı diye.pilotları hatalar yapıo ceza alıo bizden biliyorlar.ama belgelerle ispatlandı işte hırsız oldukları cümle alem gördü ne olduğunu

  6. mc laren rumuzlu arkadaş lütfen her lafından şu kimi lafını çıkart ya ne istiyosun bu adamdan yeter yahu

  7. Benim senin düşünceni değiştirmek gibi bir uğraşım yok.Sen istediğin gibi düşün.McLaren her yarışta lastik patlatıyor.Her yarışta daha sert olan lasitkleri kullanıp öne geçiyor(uydurma) ve mclaren geçen sene gibi işi şansa bırakmamak için dostu bridgestone ile anlaştı.

  8. Mc Laren aynen oyle yazdigin gibi, sert lastik Mclaren`e daha uygun, zaten lastik sorununu yasayan Ferrari degil Mclaren takimi, o yuzden sert lastik secimi Mclaren takimi lehine alinmis bir karardir..

  9. Habere bakarsak.Son zamanlarda ferrari lastik sorunları yaşıyor daha doğrusu kimi yaşıyor.Birkaç haber daha olmuştu.Bu lastiklere karar veren Bridgestone yani ferrarinin uzun yıllar tek başına çalıştığı firma.Ayrıca nerden biliyorsunuz Sert olan lastik McLaren e daha mı uygun. bu piste göre değişen birşey.Daha sert olan lastik daha az mı patlıyor ve her koşulda daha mı hızlı gitmeyi sağlıyor.Hayır.

  10. Bak arkadasım.Her yorumda aynı şeyi yapma.Haber Ferrari nin lastik sorunuyla ilgili bir haber ortada tartışma yok sen direk "mclaren lastik patlatmakla uğraşsın" diyerek saldırıyosun.Eski bir haberde birisi fia ferrari dedi diyerek buraya kin kusman ne kadar mantıklı ki.

  11. Şener  SALİH avatarı

    Ne yapalım mclaren lastik ferrari motor patlatıyor artık bridgestone da gördü gerçeği motor patlatmayana kıyak geçiyor nede olsa önemli olan yarışı tamamlayabilmek yarışı kazanmak önemli ise tabii ….

  12. İyiki Michelin değil lastik üreticisi daha neler sallardınız acaba.Kimi yide lastik yavaşlatıyor zaten.Ama Nick arabadan dolayı yavaş.
    Ayrıca Arkadas McLaren e saldırma ! sorunun varsa başka yerde gider.

  13. bu karardan dönülecektir bundan %100 eminim.tamamen saçmalık sorun yaşayan tek takım mclaren-mercedes di geçen sene.bridgestone ferrarinin dediğine gelecektir elbet.macca gene lastik takmakla patlatmakla uğraşsın!

  14. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    bu seferde lastiklerle sorunu olmayan takım sorun yaşıyor. mesela ferrari 🙂

  15. McLaren lehine değil tüm takımların görüşleri alınarak yapılan bir şey bu geçen sene çoğu takım sorun yaşamış demekki biraz daha sertleştirdiler lastikleri..

  16. Bende elestiriyorum, Brezilya degisikligi tamamen Mclaren lehine alinmis bir karardir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir