Lauda: Ecclestone’un Dedikleri Anlamsız

yazar:

kategori:

Niki Lauda Bernie Ecclestone’un Jerez’deki hararetli demeçlerine tepki gösterdi.

Bay E Mercedes’in her yere 23 tırla gittiğini söylemişti ve yakıt tasarrufu yapmak istiyorlarsa bundan vazgeçmeleri gerektiğini söylemişti.

Dünya şampiyonu Lauda Ecclestone’a anlam veremiyor.

“Bernie’nin dediklerini anlamıyorum. Yeni motorlar ile ilgili karar ortak olarak, herkes için beş yıl önce alındı. Bunu şimdi eleştirmek anlamsız.”


Yorumlar

“Lauda: Ecclestone’un Dedikleri Anlamsız” için 4 yanıt

  1. Mateschitz beyefendi Bay E’ ye iletiyor. Bay E de ortalıkta ötüyor. 🙂

  2. İşte açıklama budur. Kısa ve öz. “Karar 5 yıl önce alındı, şimdi eleştirmesi anlamsız”. Sporun devamı ve kalıcılığı için,heyecanın süregelmesi için; bilinmezlere ihtiyaç var. İnsanlar sonsuza kadar v10 yahut v8 izlemek durumunda olsaydı ve bir takım bu işi iyi çözseydi, kazanan hep aynı takım olsaydı bu sporun izlenilebilirliği kalır mıydı? soruyorum size.

    Ferrari 2000’den itibaren bu sezona kadar hep kazanan olsaydı inanın ferrari taraftarları olarak biz bile bıkardık. Atletizm yahut diğer spor dallarında yıllar geçtikçe yeni transferler, yeni sporcular yetişiyor, bir şekilde ilgi çekecek biri ortaya çıkıyor. Ama motor sporarında bir takım güçlü araçla sonsuza kadar kazanırsa bu çekilmez olur. Ben açık söylüyorum motor sesi için formula 1 izlemiyorum. Ses için izleyenlerde insan fizyolojisi gereği belli bir dakikadan sonra sese duyarsızlaşıyor. Herkes sonuçta geçişe, heyecana yoğunlaşıyor.

    O halde sorun ne? daha az gürültülü ve birkaç saniye yavaş bir motorla doğaya da zarar vermeyerek Ers Turbo ünitesi sayesinde düzlüklerde geçişin daha kolay olacağı bir sezon kimin işine gelmeyecek? Herkes hop oturup hop kalkar. Yarışların sonucunu kestirememek ve son ana kadar heyecanla takip etmek; hem formula 1 reklam gelirleri için, hem izleyiciler için bulunmaz bir nimet.

    V6 duymak isteyen başka serileri izlesin demekte ancak 80 küsür yaşındaki bir ihtiyara yakışırdı. Yahu formula 1 de bu şekil tasarlanan araçlarda v6 izlemekle diğer seriler bir mi? Her serinin heyecanı başka. Bir kere de v6’yı formula 1 de deneyelim yani denemekle adam ölmüyor. Heyecanı olmazsa yine değişirsiniz ama denemeden de bilemezsiniz. O yüzden v6’Lı bir sezon geçirelim en azından, artı ve eksisini sezon sonu değerlendiririz. Daha fol yok yumurta yok, yarış yok heyecan yok millet motor sesinden dem vuruyor. Ses duymak isteyen arşivden bulsun v10 sesi dinlesin. Herşey zamanında güzel. V10’larda zamanında güzeldi. V8 lerle de 8 sezon gidildi. Bir de v6 yı deneyelim bakalım o nasıl çıkacak?

    1. Yazınıza katılıyorum. O güzelim motor sesleri gitti artık hiç çekilmez yahut zaten Schumacher gittikten sonra tadı kalmadı yorumlarına da ben anlam veremiyorum. Tamam Schumacher büyük pilottu belki de tarihin en iyi pilotu, bunu sadece istatistiklere istinaden söylemiyorum. Rakamların dışında da belki en iyisiydi bunu bilemem ancak sanki adam 40 sezon yarışacakmış gibi neyin tribine giriyorlar anlamıyorum. Önce F1’i sevin sonra gerisi gelir. Elbet başkalarına da sempati duyabilirsiniz ya da sempati duymak zorunda hissetmeyin kendinizi ki emin olun öyle daha fazla keyif alacaksınız. 🙂 Benim de sıkıldığım zamanlar oldu, eleştirmekte en doğal hakkımız fakat eldeki ile mutlu olmayı da bilmeliyiz. F1 buraya gelmiş durumda bazı yeni değişiklikler var belki de çok keyifli bir sezon izleyeceğiz ama insanlar daha başta takılıp kendilerini öyle depresif hale sokuyorlar ki, daha sezon başlamadan kendilerini zorla soğutuyorlar.

    2. Bence Ferrari 2000’den bu yana şampiyon olsaydı taraftarı bugün de aynı şekilde sevinirdi.

      Motorlardaki yeniliği anlarım ama ses olayı düşündürücü. Yarıştaki motor haritalamasındaki sesleri merak ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir