Massa: Bu Yıl Çok Fazla Yanlama Göreceğiz

yazar:

kategori:

Felipe Massa Formula 1 pilotlarının bu sezon çok daha fazla arkadan kayma ile başetmek zorunda kalacağını söylüyor ve bunun evlerinde izleyen taraftarlar için özel görüntüler üretebileceğini belirtiyor.

Jerez testlerinin son gününde soğuk ve ıslak şartlarda bir çok pilot tutunmada sorun yaşamış, ancak Massa çok fazla etkilenmemiş ve günü lider kapatmıştı.

“Bu yıl bir çok yanlama göreceğiz. Araçların daha fazla kaydığını göreceksiniz çünkü bir miktar tork ile birlikte çok daha az tutunmanız var. Bazen tork yüzünden virajlarda kayacaksınız ve tork yüzünden giderek daha fazla kayacaksınız. Ancak kaymak hiçbir zaman iyi değildir, çünkü zaman kaybedersiniz. Sürebildiğiniz kadar sakin sürmeyi öğrenmek zorunda kalıyorsunuz.”

“Araçların güçlü olduğu hissi sadece hız demek değildir. Örneğin araçta devasa miktarda tutunma olduğunda, motor güçlü olsa bile tutunma yüksek olduğundan dolayı herşey kolaydır. Ancak daha az yere basma ve tutunma olduğu zaman, ek olarak turbonun torkuyle birlikte patinajda kalmanın çok daha olası.”


Yorumlar

“Massa: Bu Yıl Çok Fazla Yanlama Göreceğiz” için 4 yanıt

  1. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
    2 Ekmek 1 Camel

    Estebanı izlemek çok zevkli olacak 🙂 tabi alıştı 4 sezondur her virajda gaza dibine kadar yüklenmeye şimdi de yapsında görelim 🙂

  2. bence torklu motorlar ve düşük downforce sakin sürüş yapan pilotlar için artı olacaktır. bana kalırsa button gayet rahat edecektir.

  3. Düşük devirde gelen tork, gaz pedalını daha erken kullanmaya çalışan agresif pilotlara biraz farklı gelecektir. Hafif arkadan kaymalar olabilir pek tabiki, özellikle de sezon başlayıp pilotlar limitler de gitmeye başlayınca. Ayarlar ile makul seviyelere getirilebilir. Vites oranlarını ve pilotların pist üzerinde ki vites seçimlerini de merak ediyorum.

  4. Gelsin sidewaysler gitsin driftler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir