Yeni Kurallar Takımlar Arasındaki Farkları Tekrar Arttıracak

yazar:

kategori:

Sporun önde gelen bazı isimlerine göre gelecek sene teknik kurallarda yapılacak olan büyük değişiklikler ile takımlar arasındaki performans farklılıkları daha da artacak.

Bu sene tarihin en yakın sezonlarından birisi yaşanıyor ve yarış koşullarında en öndeki ile en arkadaki araçlar arasındaki fark genellikle 2 sn civarında. Yaklaşık 5 sene önce bu fark 4 saniyeye yakındı.

Son 3 sezonda kurallardaki istikrar daha az harcama yapan takımlara öndekileri yakalama fırsatı verdi çünkü öndekiler kuralların sabitleşmesi ile eskisi gibi büyük gelişim yönleri bulamadılar.

2005’ten sonra 2.4 litrelik V8 motorların tanıtılmasının ardından kurallar genel olarak aynı kaldı ve 2006’dan sonra tek lastik firmasına geçilmesi farkları daha da yakınlaştırdı.

Force India Teknik Patronu Mike Gascoyne "Son senelerde oldukça stabil kurallar oldu. Hâlâ daha iyi işler çıkaranlar var ancak bazen orta bölümde 7 ila 20. arasında yarım sn fark olduğu zamanlar oluyor, takımlar inanılmaz şekilde yakınlar."

"Eğer bu seneki sıralamaları geçen sene ile kıyaslarsanız ortalam gelişim 0.2 sn ancak bizimkisi 1.4 saniyeye yakın."

"Mclaren ve Ferrari hâlâ önde ancak onlar genelde daha az gelişim gösterdiler ve gelişimi bulmanın zorlaştığını söyleyebiliriz." dedi.

Ancak gelecek sene KERS’in tanıtılması ve aerodinamik parçalarda azalma ile gelişim çerçevesi daha da açılacak ve büyük kaynaklı takımlar daha büyük gelişim kaydedebilirler.

Mark Webber "Bu sene yarışlar çok kötü olmadı. Gelecek sene daha dağınık olacak çünkü insanlar yeni kurallara alışıyor olacaklar."

"Kısa vadede iyi olmayacak. Her ne zaman kurallar değiştirilirse ilk başta bazıları doğru, bazıları yanlış yapar." dedi.


Yorumlar

  1. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    ne zaman bu tarz bi durum olsa hangi takımın sivrilecegi hiç belli olmuyor.Hadi hayırlısı…

  2. Abdullah cümlenin ahenki bozuldu şimdi.Güzeldi amca:D

  3. Evet haklısın hamilton önde diye bu sefer de bridgestone=ferrari iş birliği başladı. O yüzden de ferrarinin geçen yıl kazandığı brezilya da ki lastikler sertleştiriliyor.

  4. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    biri yazdıklarına dikkat etsin ''mosley amcanız'' falan o herif amcam değil aramızda kan bağıda yok mclaren taraftarlarının sevmediği kadar bende sevmem o kişiliği

  5. Şener  SALİH avatarı

    F1 deki fabrika takımları yol araçlarında en çok hangi motoru kullanıyor sorusu sizin yazdıklarınızın cevabı olabilir ayrıca V8 e geçilmesi illaki yakıt tasarrufu sağlamıştır sağlamama olasılığı yok ayrıca 3.0 litreden 2.4 litreye geçilmeside tasarruf sağlamıştır bunları inkar edemezsiniz bence ve tartışmayı başka boyutlara muhabbet olarak taşımamızda fayda var ;
    Şu yarış hafta sonu artık gelsede herkes rahatlasa ….

  6. Mosley herşeyi bizim için yaptı 🙂 Bu sıkıntınız Hamilton önde diye. ECU dan sonra Lastik ler sorunlu çıktı son zamanlarda:) iyi ki Mosley gitmedi yoksa neler neler duyardık

  7. V8 e geçilmesinin sebebi neydi peki? yakıttan tasarruf etmek mi? hadi buna da gülelim:)

  8. Gençe bak V8 ede ferrari yüzünden geçilmiş.:D Kers e de. TEk lastiğede. Ve bunları yapan amcanız Mosley 😀 gülelim.

  9. Görkem burdaki herkes de bunun böyle olduğunu biliyor ama kabul etmek istemiyor. Neler yapmadılar ki ferrariyi durdurmak için, en basit örnek v8 motora geçilmese şu an ferrari logosunu sadece ferrari tur bindirken dikiz aynalarından göreceklerdi.sonra fia=ferrari oldu adımız. Her kural değişikliği diğer araçları ferrariye biraz daha yaklaştırmak için.

  10. bu arada resim çok güzel bu sezonun bitiş resmi tam böyle

  11. görkem yılmaz arkadaşım biz bu f1de var olduğumuz sürece (f1 varolduğu sürece biz varız o kesin) bu insanlar bunu iddia edecekler ama farkında değiller ki hiçbir takım kendine bakmıyor onlar fia = ferrari de deseler ferrari f1den soğutuyor da deseler ferrari her sene onlara gereken cevabı vermeye devam edecek.schumiyi durdurmak için kurallar çıkardılar olmadı,kaç yıldır motor sorunu olmayan takımda motor dondurma kuralıyla motor sorunu çıkardılar olmadı hala markalarda lideriz.eh bakalım onlar uğraştıkça biz cevabını veriyoruz.bizle uğraştıkları kadar kendi araçlarıyla uğraşsalar belki onlarda şampiyon olabilirler.ama onlar kısa yolu tercih ediyor tabii ki çalıyorlar çırpıyorlar sonra biz hilekar düzenbaz oluyoruz!

  12. onu bunu bırakında şu motor kuralları değişse de adam gibi volkswagen fln da yarışlara dahil olsa…

  13. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    yeni kurallardan sonra ferrari yine farkı açıp şampiyonluk serilerine başlarsa kesin fia=ferrari olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir