Ferrari, Rüzgar Tüneli Verileriyle Cesaretlendi

Ferrari takımı, Jerez testlerinde yaptığı veri kıyaslamasında rüzgar tüneli ile pist korelasyonunun iyileştiğini gördüğü için cesaretlendi.

Son senelerde rüzgar tüneli verilerinin pist üstünde beklenen performansı vermemesi nedeniyle sıkıntılar yaşayan Ferrari, rüzgar tünelini kapsamlı bir şekilde güncellemişti.

Jerez’de çeşitli testler yaparak verileri kıyaslayan Ferrari, F14 T’nin aerodinamik paketinin beklendiği gibi çalıştığını gördü. Bunun yanında yeni araç yeni motor paketine rağmen oldukça dayanıklıydı.

Stefano Domenicali “Şu anda performansları değerlendiremeyiz. Ne kendi aracımız F14 T’yi ne de rakiplerimizi performans açısından kıyaslayamayız.”

“Önemli olan mümkün olduğu kadar tur atmak ve mühendislerimizin aracı geliştirebilmesi için onlara gereken verileri sağlamaktı.”

“Şu anda ciddi değerlendirmeler yapmak için çok erken.”

“Önemli olan şu anda ne yapmamız ve hangi yolu takip etmemiz gerektiği konusunda açık fikirlere sahip olmamız, Melbourne’e mümkün olan en iyi şekilde gitmemiz.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari, Rüzgar Tüneli Verileriyle Cesaretlendi” için 9 yanıt

  1. Bu sene işler karışık. Motorun güçlü olması lazım, dayanıklı olması lazım, lastikleri iyi ısıtmak lazım, az yakmak lazım, bi de yol tutmak lazım. En azından biri konusunda olumlu bir şey var. Gerisi ilk yarışa.

  2. bu sene oldu oldu olmadı kellene elvada dominik

    1. olmuyo abi o ya.. kaç senedir bu sene oldu olmadı by diyoruz.. gitmedi gitti herif

  3. Hikayenin aslı… şu boyalı ön kanat resminde saklı. Uzun burun üzerindeki hava ilkkez istedikleri yöne doğrulmuş durumda; burun kısmı üzerindeki daha direkt olarak sidepodlar üzerine akar vaziyet almış. Şu işi geçen sene başarabilmiş olsaydılar egzozlarını iyi desteklerlerdi. Geçen sene Brezilyadan çıkan görüntülerde RB-9 bütün havasını sidepodlarına yönlendirirken F138 bir üflemelik hava nasibini dahi göremiyordu.Belki tasarım zihniyetinden kaynaklanıyor yada değerlendirilen akış yönleri iyi seçilmiş olabilir ama şu an işlmelerinizi test edeceğiniz platrorma dair veriler iyi çıkması bu gün için olmasada yarın için mükemmel günler verebilir.

    1. Kesinlikle öyle… Ön kanat ve burunun üzerindeki hava akışını gösteren bir çok foto ile karşılaştım İtalyan teknik bloglarında. Havanın burunda ve ön kanatta bıraktığı izlerin mühendislerin beklentileriyle uyuşan düzeyde olduğunu düşünüyorum.

      Ancak Jerez’de önden kayma sorunlarıyla boğuşmuş Ferrari ve Bahreyn’e güncellemeyle geleceklermiş. Rüzgar tüneli işe yarıyor kanımca, yeni paket de sağlam sonuç alınacaktır.

  4. Domanicali sen cesaretlenme arkadaş. Wow dedin başımıza gelmeyen kalmadı. Sessiz dur en iyisi.

  5. Ekim ayında yine odaklanırız 😀

  6. ilginç bir şekilde bu araç Alonso’nun kaskı ile daha güzel gözüküyor, renk kontrastından dolayı dikkatim kaska kayıyor o yüzden mi acaba 🙂

    konu dışına çok çıktım ama, Kimi’nin kaskı aracın dışında müthiş gözükse de, kaskında ki kırmızımsı tonlar aracın kırmısı ile aynı değil, acayip sırıtıyor, keşke değiştirse sezon başlamadan :/

    bakalım bu sefer araç iyi olsa pilotlar birbirinden puan çalar falan, Mclaren’in 2007 de şampiyonluğu kaybettiği gibi kaybedilir şampiyonluk 😛 bir yolunu bulurlar kaybetmek için 😛 şaka şaka, umudum bu sene Alonso’nun şampiyon olması, o olmuyorsa da Kimi yada Mercedes sürücülerinden biri olsun isterim

  7. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Her sene cesaretleniyoruz sonra…Bak bu sefer bahaneniz olmaz ona göre

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir