Massa, Alonso’nun Raikkonen’i Yeneceğini Düşünüyor

Ferrari’nin eski pilotu Felipe Massa, 2014 Formula 1 sezonunda eski takım arkadaşlarından Fernando Alonso’nun Kimi Raikkonen’i geçeceğini düşünüyor.

2007 ve 2009 seneleri arasında Kimi Raikkonen ile Ferrari’de takım arkadaşı olan Massa bu sene Williams’ta yarışacak. Onun yerine ise Raikkonen geçti.

Massa “Alonso en baştan itibaren nasıl hızlı olacağını biliyor.  O yeteneğini beyni ile birleştiriyor. O gerçekten zeki birisi ve kural değişikliklerinde bu çok önemli.” dedi.

Ancak Massa, Raikkonen’i de hesap dışında tutmuyor. Massa “Belki yeni Ferrari Kimi’nin sürüş stiline daha uygun olur. Bunu göreceğiz.” dedi.

Alonso ise Ferrari’ye dönen Raikkonen ile Maranello’da bir kaç akşam eğlenceli zamanlar geçirdiklerini söyledi.

Alonso “Bazı eğlenceli akşamlarımız oldu. Aramızda veri paylaşımı olacak ve Ferrari’de buna alışkınız.”

“Testlerde her gün Kimi’nin verilerine baktım, o da benimkilere bakacak. Jerez’de bunu denedim ve Bahreyn’de o deneyecek.” dedi.


Yorumlar

“Massa, Alonso’nun Raikkonen’i Yeneceğini Düşünüyor” için 68 yanıt

  1. BurakBilgin avatarı

    Kimi herzaman daha hızlı olmuştur, sıralamalarda avantajı olacak, Alo ya en büyük farkı sıralama karşılaştırmasında atabilir 😉 Ayrıca Fastest Laplara bakarsak;

    1. Schumacher – 77
    2. Alain Prost – 41
    3. Kimi Räikkönen – 39
    .

    11. Fernando Alonso – 21

    1. tam tersi, alonso esas farkı sıralamada atacak, yarışta belki kimi toparlayabilir. herkes bir tutturmuş alonso sıralamada çok iyi değil diye, en iyi olmayabilir ama ilk 3 içinde olduğu kesin. kimi’nin de ilk 3 içinde olmadığı kesin.

      alonso massa’ya 3-4 kez geçilse olay olur, rai ferrariye geldi ve gitti, sıralamada 3 sezon da massa öndeydi. grosjean’a alonso her sıralamada en az 0.3 fark attı 2009da, 2012’de adam süperhızlı oldu. 2012’de massa’nın yerine yarışsaydı sene sonu gönderilecekti. “grosjean çok kötü yea” olacaktı.

      1. 2009 daki Gro ile 2012 karşılaştırıyorsun yorum yok.Fazlada zaman kalmadı zaten 1 aya yakın..

        1. evet 2009’dan 2012’ye kadar zaten F1deydi değil mi, sürekli yarıştı.

        2. Royal 2012 De Gro ne zaman süper hızlı oldu adam kovulmaktan zor kurtuldu…

  2. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
    Fer.Alo|Yavuz|

    Gözüken o ki bu sene Raikkonen fanlarıyla baya bi birbirimizi giricez bir çok konuda…

    1. Siz birbirinizi yerken Mclaren-Mercedes- Redbull dan biri pastayı kapıp gitmesinde 🙂

      Şaka bir yana zaten Alonso ve Kimi nin son şansları eğer 1-2 sene içerisinde hala 2 taraftan bir tanesinde şampiyonluk gelmez ise Montemezello ikisinide şutlar tazminatınıda verir.Domoniğide görevden alır ekibi değiştirir genç yetenekler akademisinden veya F1 de yeni yeni serpilmiş pilotları alır yoluna devam eder benden demesi olur yada olmaz %50 si var bu işin.

      Şu an renkli rüyalardaFerrari takımı tabi haklı olarak bakıldığında 2 iyi pilot ortalama bir araç ilk testler sorunsuz atlatıldı ama sezon uzun neler olabilir kimse bilemez fakat artık başarısızlığa tahamülün kalmadığı zaten açık ve net.

  3. Felipe her ikisiyle de yarışmış bir pilot..Dolayısıyla bu kıyaslamaya ilişkin F1 dünyası içerisinde en kabul edilebilir ve en rasyonel yorumların kendisinden gelmesi sanırım herkesin kabulü olacaktır..Felipe’nin şu an Williams’ta sürdüğünü göz önünde bulundurmamız, Fernando’ya ve Ferrari’ye bir borcu olmadığını da düşünmemizi gerektirir..Bu nedenle kendisinin herhangi bir subjektif ölçüt kullandığını düşünmüyorum..Onun ne düşündüğü benim için ve eminim bir çok Ferrari Fanı için de önemliydi..Konuşması bu anlamda iyi oldu..
    Mr. Monte’nin Ferrari’nin genlerine uygun biçimde bir kümeste iki horoz istememesi ve yıldız pilotun vasıfları içinde belkide Ferrari için en önemli olanının liderlik vasfı olduğu bilinmekte..Benim asıl ilgilendiğim kısım bu..Takımı etrafında toplayabilen, onları motive eden ve zorlayan bir yıldız Fernando.Belki de gridde bu konuda en iyisi..Rai içinse aynısını düşünmüyorum. Dolayısyla mevcut görüntünün pek değişeceğini de sanmıyorum..Satır aralarında da benzer şeyler ifade edildi zaten..
    Ancak bu noktada durup 2012’den sonraki Rai’nin de farklı olduğunu söylememiz lazım..Pistte startlarda kendini konumlandırdığı yerden Geçiş için kendini riske atmadan uygun anı kollaması ve lastiklerini pist üstü konumuna göre kullanması (ki stili aslında buna uygun değildir)..İki yıl verdiği ara yaradı bu bakımdan buz adama. Fernando için rahatlıkla kullanabildiğimiz en komple yakıştırmasını artık aynı şekilde Rai için de kullanabiliriz..
    Pilotlarımızdan biri şampiyon olacaksa bu bence Fernando olur..Ancak Rai ona çok yakın olacağı için beklediğimiz takımlar şampiyonluğunu bu sayede kazanabiliriz diye düşünüyorum..Tahminler farazi..yanılma payı elbette var..Sonuçta kimin şampiyon olacağından çok pilotlar ve takımlarda şampiyon olduğumuz bir yıl temennisi ile..

  4. E ne olmasını bekliyorduk ki?

    ikinci pilot olmayı önemsemiyorum

  5. artık şu sezon başlasa da keyfimiz yerine gelse 🙂

  6. Mi Alonsoya bir Kimi fani olarak büyük saygım var ancak sevgim yok çünkü unutmam, karakter olarak benim için Kimi’nin çeyreği etmez neyseki Ferraride aklı başına geldi hele hele yediği ayardan sonra.

    Takım olarak kazanır takım olarak kaybedersin, Alonso takım olarak kaybeden, pilot olarak kazandığını düşünen bir arkadaşımız 🙂

    Kim derdiki Alonso ile Kimi aynı takımda yarışacak, aslında bunu sağlayan yaptığı hareketler ile Alonsonun kendisidir.Ferrari Alonsonun takım adamı olmadığına kanaat getirip 1. Monte başkandan(1 coplukte 2 horoz istemem)(kimi transferi)ayarı sağlam yemiştir.
    2 Kimi transfer edilmiş olup Alonso ya gereken cevap verilmiştir.Alonsoda her çıktığı kapıyı çarpmamak gerektiğini anlamıştır ve Ferrarinin mclaren olmadığını.

    Neyse Ferrari’ye gelene kadar yarıştığı hiçbir takımda takım arkadaşına ezici bir üstünlük sağlamamistir, ki Renaultta rahat etmesi için trulli flavıocan tarafından kovulmuştur.Fernando böyle kollanırken Kimi montoya ile takım arkadaşı olmuştur ve hiçbir zaman öncelik gibi bir problemi olmamıştır.Yarış hayatı boyunca Fernandonun ilgilendiği hiçbirşey ile ilgilenmemiştir aslında birçok takım için kötü huyuna rağmen ezici saf hızı onu her zaman en önlerde tutmuş 2 sene ara verip hayatında devrim gerçekleştirip geri dönmüştür.

    Kimi için Alonso yenilmeyecek bir rakip değildir, eğer yenerse bizim için şaşıracak bir durum olmayacak.

  7. Bence de Kimi geride kalabilir ama o kadar da geride kalamaz Lotus da nasıl olduğunu gördük ama az farkal Alonso önde olabilir isterimki 2 si ezel irakip olsun heyecan burda asıl Kimi nin bir eksiği yok ona sadece hızl ıaraç ver aynı araç alonso da da olsun bakalım kim daha güçlü pistlerde görelim bende bunu isterim yeter ki savaşsınlar ama bence en iyi sürüsü Alonso yapar diyorum. Çünkü Ferrari de ilk senesi sayılır onca yıl aradn sonra bakalım goricez.

  8. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Selam TRF1.NET ailesi,yorumcular ve okuyan herkes.Bu akşam askerlik görevimi yapmak için yola revan oluyorum.Yarın sabah birliğme teslim olacağım Allah izin verirsen.Yeri değil ve konuyla alakasız ama sitede yıllarca yazmış,iyi kötü anıları olan biriyim.Buna biraz hakkım olduğunu düşünüyorum.İlk günden son güne kadar kırdığım herkesten özür dilerim.Herkes hakkını helal etsin.İstemem kimsenin hakkı kalsın.Mazallah gitmek var dönmek yok.Gerçi herkes gitti geldi ama dünya işte bu.Kısa dönem yapıyorum yine Allah dan.Yerim Isparta sonra Eğirdir dağ komando okulu ama ben piyade kısa dönem er ikmal yani lojistiğim neyse ki.Yoksa zaten o eğitimde patlarım ben 🙂

    Bunun dışında siteye emeği geçen herkesten Allah razı olsun.Yaptıklarının karşılığını almayı nasip etsin.Ben duygusal adamım o yüzden bu tarz yazmama arkadaşlar kızmasın.Bu siteye insanlar çok emek veriyor.Bizler için,biz dünyadaki f1 olaylarından geri kalmayalım diye.

    Son olarak şunu söylemeliyim ki;20 yıldır ilk kez bir sezon açılışını kaçırıyorum.İlk yarışı geçtim,sezonun yarısını kaçırıyorum nerdeyse.Ulaş da askere gitti.Yani eğer sorun bizdeyse Ferrari ilk yarıda harika bir sezon geçirmeli.İnşallah bunca yıllık hasret son bulur.Takımım Ferrari için bizim izlememiz hayırlıysa öyle olsun 😀 Gönlümü Ferrari den yana bıraktım gidiyorum.Haydi Allaha emanet olun

    1. Hayırlı tezkereler burak kardeşim. Hayırlısı ile git gel dostum.

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        Sağol abi,Allah razı olsun 🙂

    2. yarım sezonda dönersin 🙂

      hayırlı tezkereler.

    3. hayırlı tezkereler kardeşim..

    4. Hayırlı teskereler kardeş. Beş ay çarçabuk geçer. Sağlıcakla gidip gelirsin inşallah.

  9. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi 1. pilotluk derdinde olan biri olsaydı, politik bir adam olsaydı, Massa o günleri biraz zor görürdü.

  10. Yakup ERCAN avatarı

    O yeteneğini beyni ile birleştiriyor. O gerçekten zeki birisi ve kural değişikliklerinde bu çok önemli.

    Acep Kimi neresiyle birleştiriyor ki?
    Kimi kimin yanından ayrıldıysa adamların ayarı kaçıyor. Mutlak kalibrasyon lazım bunlara.

  11. la cevap ver seçeneğini bulamıyorum.nebi nickli üyeyi …seçemiyom 🙂

    1. ForzaFerrari avatarı

      nick kısmının altında sag tarafta yazıyo basta ben de bulamamıstım:)

    2. seçemezsin tabi:)

      1. Yaşarım ne millete silah çekiyon bilader…:)

        1. hakanım estağfirullah öyle bir niyetim yok.o benim silahın resmi.silahımıda çok severim 🙂

  12. nebi ye cevap olarak cevap seçeneğini bulamadım la.frenajı kaçırmasaydı demişsin kaçırmasaydı f1 işte böyle ince 1 çizgide ?

  13. olabilir her iki pilotda şampiyon ama massa hala ferrariyemi biniyor.ücretinin yarıdan fazlasını ferrarimi karşılıyor.yoksa williams takımının brezilyalılara olan ilgisindenmi (barirchello) örneği var takımda.bottası geçebilirmi ?.hepsi muamma.önce bottası geçsin sonra konuşmaya hak kazanır rai hakkında.bu düellonun sonucu çoğu kişi tarafından alonso lehine sonuçlandırılmış ama kimi ondan ne yaşlı (sonbaharına gelmişse alo ile aralarında 2 yaş var alo da sonbaharında) nede yavaş kalır.rosberg-schumi düellosunda 2010 yılında yazdığım gibi.rai alır götürür zira alonsonun zaafı çok büyük yama tutmaz.umarım tabiki 🙂

    1. dostum zaaf dedinde ; adam 2007 deki ortamda bile zaafına yenilip pes etmedi.biliyorsunki massa frenajı kaçırmasaydı (!) şampiyon yine alonsoydu ne hamilton nede kimi.

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Merak ediyorum hangi frenajmış o?

        1. kimiye sor o daha iyi bilir.

        2. bilmem kaç saniye öndeyken pite çok rahat önde girip önde çıkabilecekken bilerek blokajda kalarak bir kaç saniye zaman kaybederek pitten kiminin arkasında çıktığı olaydan bahsediyorum. olması gereken bumuydu ,evet takım ve kimi açısından olması gereken buydu.ve doğru karardı.

      2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Hmm bir düşünelim. Frenlemedeki bir blokaj pilota acaba kaç saniye kaybettirir?

        İnsanlara 2007 Brezilya’yı bir öğretemedik. Massa pite olması gerekenden 2 tur erken alındı. Kimi’nin liderliğe geçmesi için 2-3 tane hızlı tura ihtiyacı vardı. Bunu da yaptı, yarışın en hızlı turunu elde etti ve kazandı. Yani blokajla filan alakası yok. Massa’ya takım emri verilmedi. 2-3 turluk daha benzini varken pite alındı. Kısacası Ferrari takımı stratejik olarak Kimi’nin kazanıp şampiyon olması için bir ayarlama yaptı.

        Zaten yapmayacak mıydı anlamıyorum ki? Bırakalım Hamilton şampiyon olsun mu diyeceklerdi? Alonso’nun şampiyonluğu için Massa’nın vites kutusunun mührünü açan Ferrari, bırakın da onu da yapsın.

        1. hmm bir düşün.

          o yarışta bir yer değiştirme vardı. zaten olmasında da sorun yok. bu kadar kasmaya gerek de yok.

          bir çok kimici sezon öncesi rüyada gibi geliyor bana. sezon başlayınca en azından kimi pek geride kalmasın da, rüya kabusa dönmesin. ama bir gerçeğe uyanacakları kesin. (fanı olmasına rağmen tuttuğu pilotun kapasitesini bilen fanlara değil sözüm)

      3. dostum önce avatarını değiştir sen bu öncelikli bir tavsiye sadece.kimi nin şampiyonluğu anasının ak sütü gibi helal.brasil 2007 de hiç bir şey olmadı kimi o yarışta ayrı bir dünyadaydı sao pao loda zelzele olsa yine o yarışı alırdı ve şampiyon olurdu

        1. Yahu zaten o şampiyonluk haram filan demedim. Zaten olmasi gereken o dedim.sen zaaftan bahsettin konu buralara geldi.avatar konusunda pek öyle bir niyetim yok. Ama çok rahatsızlık verdiğimi hissedersem olabilir.

  14. kimi is the best avatarı
    kimi is the best

    kimi ye ferrari istediği gibi bir direksiyon verirse (bence verecektir) kimi kolay kolay yenilmez …

  15. organize işler her zaman…

    halen kendisini bu hale düşüren insana oynaması enteresan…demek deveye diken insana ….. lafı doğruymuş…acımayacaksın fırsatın varsa ezeceksin…yağmurlu havada su içirmeyeceksin….desekde kimi böyle bir insan değil…başarısını başkasının başarısızlıkları üzerine inşa etmez…

    katran gecelerin heyulası…
    mezarı kartal yuvası…
    kimi “the road warrior” raikkonen…

    1. Billy Bones avatarı

      Kimi’nin Alonso ya yenilme ihtimalimi?buna gülerim işte.sezon başlasın bakarız dalgamıza 🙂

  16. massada amma yapmış haa.sanki bunu bilmeyen yok.

    1. Var mesela ben..

      1. iyi ya öğrenmiş oldun:)

        1. Eyvallah nebi arkadaşım doğrumu yanlışmi zaman gösterir 🙂

  17. Bence amaç birbirlerini geçmek değil Ferrari’yi tekrar zirveye taşımak olmalı..Tabi ki iyi olan kazansın birbirlerini geçsin ama Ferrari bu pilot ekibiyle zirvede olamayacaksa kiminle olacak? Bu sene Alonso için önemli bir sene yıl sonunda şampiyonluk gelmezse 2015’te Mclaren-Honda işbirliğine hayır diyeceğini sanmıyorum..

  18. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Sezon içinde ömrümüz yeterse göreceğiz. Üç ihtimal de olabilir. Bu arada Massa’nın yerinde olsam Kimi-Alonso kapışmasına değil Bottas’a odaklanırdım.

  19. BurakBilgin avatarı

    😀

  20. Eger aralarinda bir sorun cikmazsa bu onlarin olgunluguna bagli olur, takimin bu iki pilotu hele ki Domenicali nin yonetebilecegini hic sanmiyorum,( bunu yapabilecek tek adam Brawn di) sonuc olarak bence bu pilotlar egolarina yenilecek ve sorun cikacaktir, kimse gulluk gulistanlik bir rekabet beklemesin derim 🙂

  21. herşeyi bir kenara bırakın ve haberin fotoğrafına bakın sadece. inanılmaz.

  22. Singapur ve Almanya’da Alonsonun , Monaco ve Belçika’da Raikkonenin bariz üstünlük kurabileceğini düşünüyorum. Diğer tüm pistlerde başa baş mücadele olabilir. Yıl 2004 olsa Raikkonen sıralama turlarında büyük üstünlük kurabilir derdim ama o da eskisi gibi değil. Alonso zaten hiç bir zaman tek turda en iyi pilot olmadı. ikili arasında sıralamaların çok yakın geçeceğini düşünüyorum.

    Kazanan inşallah Ferrari olur ne diyelim. Ben iki pilotuda seviyorum ve destekliyorum.

    1. almanya da raikkonen her zaman çok başarılı olmuştur.yaşadıgı birçok talihsizlik vb nedenlerden dolayı bu başarısı görülemedi.ben almanyada raikkonenin daha iyi performans çıkartacağını düşünüyorum

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Katılıyorum Almanya’nın 2 pistinde de her zaman hızlıydı.

  23. bende bottasın seni yeneceğini düşünüyorum

  24. Redbull Yine belçikada ipleri eline alır sizde ferrariye 4.lüğü getirmek için çabalarsınız .

    1. 1.5 sene üzerinde çalıştıkları rüzgar tüneline rağmen gelişim yarışında geri kalırlarsa, kelle isteyen tifosinin önünü kimse alamaz.

    2. geçti o devirler artık, podyum mücadelesi verebilirseler öpsünlerde başına koysunlar.

  25. BurakBilgin avatarı

    Kimi taraftarıyım ama bu iki adamında birbirini yenebileceğini düşünmüyorum. Daha az sorun yaşayan önde bitirecektir. Şu gridde Kimiyle karşılaştıracağım başka bir pilot yok, e buda Alonso abi. Sevmesemde adam sürüyor yani 😉

  26. Beklentim Kimi’nin bir kaç pistte dominant olması, geri kalan yarışlarda ise Alonso’nun arkasında ama çok uzağında olmayacak olması… Sezon sonu kim önde bitirir ? bu pilot performansı dışında çok fazla etkene bağlı…

    Bu arada Massa’nın böyle açıklamalar yapması çok normal, Kimi ile başa çıkabiliyordu bir şekilde aynı araçla, Alonso’nun ise arka kanadını bile fazla göremedi… ama Kimi ile 2009 ve öncesinde beraber yarıştı, Alonso ile 2010 ve sonrasında, farklı aerodinamik yükler ve lastikler vardı… Şimdi ise her şey yine yepyeni, belki de evet Kimi’ye yarayacak her şey 😉

  27. Bu sefer işler değişti Alonso ve Kimi nin amacı önce ben şampiyon olayım değil.Zira burda önemli olan Ferrarinin marka değeri ve bunu yükseltmeleri bu iki pilotun yapacağı iş birliğine bağlı.

    Alonsonun genç olduğu zamanlardaki hırsı olgunluğa dönüşmüş vaziyette Renault veya Mclarendeki havası yok.Bu iyi yönde bir işaret Kimi zaten pek konuşan biri değil genelde işine bakar esasında bu iki tam takıma uyan ikili oldu.Umarım araçlarıda aynı şekilde uyumlu olur ve rekabetçi yarışlar izleyerek son senelerdeki ölü toprağı atılır.

    1. Bu sefer işler değişti Alonso ve Kimi nin amacı önce ben şampiyon olayım değil

      yok yahu :))

      bir sormak lazım veya bir mucize olur da sezon sonuna puan puana gelirlerse, kim önce şampiyon olmak ister, kesin alonso kimi olsun, bende zaten yeteri kadar var, kimi de alonso olsun şampiyonluk umrumda değil der 🙂

      ikisinin de amacı şampiyon olmak, kimi de alonso kadar olmasa da şampiyonluk için hırslı. ve tek amaçları da şampiyon olmak. ferrari reklamı yapmak değil.

      1. Her pilot şampiyon olmak ister ona bir sözümüz yok 🙂
        Pilotlar Markanın reklamı için vardır bunu bilmemeniz ilginç geldi.
        Yoksa Ferrari neden Raikoneni veya Alonsoyu alsın Redbull neden Newey-Vetteli bünyesinde tutsun veya Mercedes niye Hamiltonu bünyesine katsın?

        Burda şöyle bir durum vardır Takımlar her daim pilot bulur ama pilotlar her daim takım bulamaz.Bunun geçmişte örnekleri vardır ne kadar yetenekli olurlarsa olsunlar Takımlar kendi reklamları ve başarısı için önceliği popüler pilotlara verir.

        Burda birinci hedef artık farklı puan puana gelirlerse onun lastiği giderse bunun mazotu biterse muhabbeti yaparsak tabiki işin sonu bireysel çaba ve şampiyonluk aşamasına gelir.

        Ama şimdi değil özellikle Luca Cordero di Montezemolo bu konuda 2 Pilota da gerekli ayarı vermiştir vericektirde.Geçmişte Mclaren olayını hatırlamamak elde değil neticede.Ferraride asla pilotlar önde olmaz takım daha önemlidir.Geçmişte bu konuda hafif kıpırdanan Alonsoyu(şikayetleri için)Luca Cordero di Montezemolo nun Ferraride Pilotlar geçici takımlar kalıcıdır açıklaması ile sertleşen rüzgarları pek unutmamak lazım.Heleki eğer takım değil bireysel anlamda çalışılırsa son 15 yılda ilk defa 2 Şampiyonu aynı kadroda bulunduran Ferrari için ayrıca risk teşkil eder.

        O yüzden öncelik sezon sonuna kadar takım çalışması ve olabildiğince puan almaktır.Markalar şampiyonluğu takımlar ve üreticiler için reklamdır bunları bilerek olayı yorumlamak daha sağlıklı olucaktır 🙂

        1. pilotlar markanın reklamı için var yoksa neden ferrari raikkoneni, redbull vetteli, mercedes hamiltonu alsın demişsin, iyi pilot oldukları için alırlar. redbull newey’i bünyesinde tutar çünkü newey başarılı bir mühendistir. başarılı olması da popüler olmasını sağlar. gelecekte ferrari’nin vettel’i istemesi de reklam yapmak değil, vettel’in yetenekli olduğunu düşünmeleridir.

          takımlar her daim pilot bulur, karthikeyan da olabilir bu senna da olabilir. mesela marussia bir ömür boyu hamilton’ı kadrosuna katamaz. yani takım pilot bulur demek mantıklı değil. bulmasına bulur ama nasıl bir pilot bulur orası meçhul.

          takımların popüler pilot alacağım diye derdi yoktur, büyük takımların pilotları zaten popüler olur. yani takım yeteneğe bakar, popülariteye bakmaz. ferrari hiç duyulmadık bir pilotu alsa imza atıldığı anda o da popüler olur. duyulmamış pilot alındı diye basın ferrari pilotu yerine caterham ile röportaj yapmaz. mercedes’in hamilton’ı almasının sebebi başarılı olmaktır, reklam yapmak değil. başarıyla birlikte tabiki reklam da gelir.

          onun lastiği patlarsa muhabbeti değil, alonso ve kimi’nin amacı önce ben şampiyon olayım değil dedin, ona hitaben örnek verdim, adamların en önceki amacı şampiyon olmak. ve en önceki amacı birbirlerini yenmek. özellikle alonso’nun. ferrari’ye çalışılıyormuş falan bunlar sözde şeyler. kimin ne düşündüğünü herkes biliyor. hiçbir pilot yok ben takıma hizmet edeceğim diye başka birine yenilip kariyerini zedelemez.

          markalar şampiyonasını kazanarak reklam yapmak pek işe yaramaz. 2008’de ferrari takımlar şampiyonuydu, kim hatırlıyor? herkes son şampiyonluğumuzu 2007’de kazandık der. pilotlar şampiyonası her zaman çok daha prestijlidir. kısacası F1 reklamla ilgili olduğundan çok daha fazla başarıyla ilgilidir. takımlar reklama değil başarıya odaklanır. başarıyla da reklam gelir.

      2. İyi pilot olduğunu düşündüren nedir peki?
        Alonso yerine GP2 den X kişi alınsaydı ve başarılı olsaydı odamı iyi olduğu için alınmış olucaktı?
        Bir kere teziniz yanlış Newey Mclarende başarılı değildi hatta sıkça motor ve şasi üstündeki dayanıksızlık problemlerinden ötürü Mclaren ile arasında epey soğuk rüzgarlar geçmişti.Ayrılıktada Mclaren nin ısrarcı olması aşikar bildiğimiz gibi.Ama tabi geçmişinde Senna nın o kazasındaki hesaplayamama rölünüde unutmamak lazım.Bunlar demekki o dönemin o şartlarında başarılı oldukları için değil F1 dünyasında belli bir deneyim ve kariyer edindikleri için Redbull bünyesine katılmıştır.Vettel ise Redbull tarafında yetenekli olduğu için veya değil kimilerine göre yeteneksiz olarak gözükmekte (aracı uzaktan kumanda ile sürüyor çünkü).Bunların Redbull markasına verdikleri değer belli.

        Hamilton Marussia ya giremez demişsiniz peki Hamilton Gp2 den Mclaren değilde Saubere gitseydi ne olucaktı.Benim dediğim ortaya çıkıyor Markalar pilotları yükseltiyor Pilotlar markaları değil.Bugün Webber gibi tank sürücüsü bile Redbull gibi bir araçla şampiyonluk kovaladı ise bu pilotluğunun süper olmasından değil aracın o güçte olmasından kaynaklanıyor.Bugün Hamilton Marussia ya gitmemesinin sebebi kendi müthiş pilotaji değil (Ki kesinlikle değil en son Kimiye bodoslama arkadan çarpıp hasar veren veya habire ön kanat kaybeden bir pilot)Bulunduğu markanın pilotu olmasından kaynaklanır.

        Yani takımların poüler Pilot derdi yok demişsiniz söylerim size Alonso 2005-2006 da şampiyon olmasa Ferrari Alonsoyu alırmıydı veya Schumi Benetton da şampiyon olmasaydı Ferrari Schumiyi düşünürmüydü tabiki hayır demekki her takımın derdi popüler bir pilot ile marka değerini güçlendirmek ve şampiyon olmak.Bunun başka açıklaması zaten olmaz olsa takımlar tonla fabrika araçları veya içecekler üzerinden pilotları habire reklamda oynatmaz.

        F1 de birbirlerini yenme doğası her zaman var ama bunun dozajı farklıdır.Nasılki zamanında ALonso Hamilton Webber Vettel arasında farklı olaylar cereyan etmişse ve takıma etkilemiş şampiyonluk yolunda sıkıntı verdi ise takımlar bu konularda ciddi davranır kurumsal kültür bunu gerektirir.Rekabet elbette vardır ama o takımda kalmak için takım oyunu şarttır.

        Ferrari 2008 yılında markalar şampiyonu oldugu ve kimin hatırladığını sormuşsunuz cevap belli bakın siz hatırlamışsınız demekki markalar şampiyonluguda en az pilotlar şampiyonluğu kadar önemli 🙂

  28. Aras Tekiner avatarı

    malumun ilanı

  29. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Kesin Santander söyletiyordur bunları 😀

  30. Alonso’nun söyledikleri gerçekten çok keyfili ve Ferrari’i için umut verici. İkisi de çok olgun ve birbirlerini tanıyan pilotlar. İlk defa aynı takımda rakip olmaları yeni bir şey olsada başa çıkacaklardır. İlk başta oldukça temkinliydim ne olursa olsun ikisi de mücadeleci ve büyük pilotlar. Ferrari genelde takım içinde rekabeti çok tercih eden bir takım değildi. Onlar içinde farklı olacak. İlk izlenimler oldukça olumlu gözküyor fakat sezon içinde çok denk giderlerse, bol bol mücadele olursa takımın nasıl davranacağı bu olumlu havayı etkileyecek asıl konu bence. Bunu nasıl yönetecekler merak içerisindeyim

  31. burda savaş çıkabilir, ilk yorum benden olsun 🙂

    ya ne olacağıdı?

  32. scuderiaferrarimarlboro avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    !!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir