Caterham, Renault Sorunları Nedeniyle Jerez’de Fazla Zorlamamış

yazar:

kategori:

Formula 1’in en gerisinde olan takımlardan Caterham, Jerez testlerinde Renault’nun yeni motoruyla yaşanabilecek sıkıntılar sebebiyle fazla riske girmediklerini söyledi.

Renault motoru kullanan takımlardan özellikle Red Bull, aşırı ısınma sorunları nedeniyle ciddi sıkıntılarla karşılaştı. Adrian Newey’in agresif arka tasarımının aşırı ısınmada etkili olduğu biliniyor.

Omnicorse’nin haberine göre bu durumu bekleyen Caterham, çok muhafazakar bir tasarımla Jerez’e geldi. Bu sayede Caterham, Red Bull’un 3 katı tur atmayı başardı.

Caterham’dan Mark Smith “Risklerin farkındaydık ancak bizim için kesin analizler yapmak adına yeteri kadar veri toplamak önemliydi.” dedi.


Yorumlar

“Caterham, Renault Sorunları Nedeniyle Jerez’de Fazla Zorlamamış” için 5 yanıt

  1. Çok muhafazakar geldikleri biliniyordu zaten. Aracı fazlaca soğuk tutacak ama çok aerodinamik olmayacak parçalarla motor testini bitirdiler. Aynı sistemle Bahreyn’e de çıkarlar, oranın sıcağında da veriler aldıktan sonra duruma göre daha sıkı bir tasarıma girerler ve son teste bambaşka gelirler.

  2. red bull artık caterhamla yarışsın dursun . böylece hakkettigi yere esas ligine ger dönmüş olur . red bull gibi bir içecek firmasinin layıkı ancak oralardır zaten . sporun ruhuna aykırı boyle bir takım 😀

    1. Anahtarlıktan araba satışlarından daha fazla para kazanan bir firmanın Red Bull’dan bir farkı olduğunu sanmıyorum 😀

  3. Ayık olun! Adamlar Renault motorlu takımlar arasında en fazla tur atan ekip…

  4. jhackrapunzel avatarı
    jhackrapunzel

    İlk yarışta Renault motorlarına öncülük ederlerse şaşırmam, ayrıca bu sene araçların arka tarafı çok hoş gündem burun olunca…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir