Valensiya Öncesi McLaren-Mercedes

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton

Pistten uzakta geçirdiğiniz zamanda neler yaptınız?

LH: Dürüst olmak gerekirse, yarışlar arasındaki zamanımı verileri inceleyerek ve zinde kalmaya çalışarak harcadım. Bu yaz arası, tekrar odaklanmak için enerji depolama şansı verdi. Şimdiye kadar geçen yarışlara bakarsak, geçen yılla karşılaştırıldığında çok farklı bir şampiyonadayız. 2007 çok şiddetliydi ve istikrar inanılmaz derecede önemliydi. Bu yıl, herkesin sonuçları daha çeşitli ve yarış kazanan her pilot her pilot puansız yarışlar da geçirdi. Bu, güçlü sonuçlar almayı daha da önemli kıldı. Ancak sezon sonuna yaklaşırken istikrarın öneminin artacağını düşünüyorum.

Valensiya’da yapılacak yarış için nasıl hazırlandınız?

LH: 2007 yılında Vodafone McLaren Mercedes’in lansmanını orada yapmıştık ve Ricardo Tormo pistini test ettim. Şehir bana yabancı değil. Yeni bir piste gidecek olmak benim hazırlıklarımı değiştirmiyor. Herkes aynı durumda. Bu yüzden farklı şekilde davranmıyorum. Tabii ki, bu yarış öncesinde McLaren Teknoloji Merkezi’nde bazı hazırlıklar yaptık. Ama temel hedefimiz sıralamalar öncesi serbest antrenmanlar olacak. Mühendislerimle birlikte haftasonunun iyi bir çizgide başlaması için çok yakın çalışacağız. Yeni pistleri ziyaret etmekten hoşlanıyorum ve cuma günü kokpitte olmak için sabırsızlanıyorum. Mükemmel bir piste benziyor.

Sezonun geri kalanı için senden neler bekleyebiliriz?

LH: Tahmin yapmakten çekiniyorum. Macaristan’daki yarış, Formula1’in ne kadar tahmin edilemez olduğunu gösterdi. Bu da neden bu kadar büyüleyici bir spor olduğunu gösteriyor. Şampiyonluk mücadelesinde hâlâ iyi bir pozisyondayım ve hedefim devam ediyor. Şansımız konusunda kendimizi güvende hissediyoruz. Rakiplerimizin güçlü olacağını biliyoruz ama aracı geliştirmek için çok sıkı çalıştık ve haftasonu rekabetçi olacağımıza güveniyoruz. En önemli şey, istikrarlı bir şekilde puanlarla bitirmek.

Heikki Kovalainen

Macaristan’daki ilk Formula 1 zaferinizi kutladıktan sonra neler yaptınız?

HK: Çalışarak tatil yaptım. Zamanımın bir kısmını Woking’de mühendislerimle baraber haftasonu yapılacak yarış için hazırlanarak geçirdim ve ayrıca Finlandiya’ya memleketim Suomussalmi’ye de gittim. Orada düzenlenen bir karting organizasyonuna katıldım. Finlandiya’da uzun zamandır bulunmamıştım. Bu yüzden oraya bir grand prix galibi olarak dönmek harikaydı!

Macaristan’daki başarınız sezonun geri kalan yarışları için hazırlıklarınızı ne şekilde etkileyecek?

HK: Galibiyet gerçekten çok fazla şeyi değiştirmeyecek. Hâlâ geliştiğime, takım ve araç hakkında her yarışta daha fazla şey öğrendiğime inanıyorum.
Sezonun son bölümü için hedefim, daha fazla yarış kazanmak ve düzenli olarak önlerde yer almak. Bu sezonun ilk yarısında zaman zaman yapabildiğim bir şey. Ama kalan yarışlarda daha rekabetçi bir mücadeleci olacağıma inanıyorum ve bunun için sabırsızlanıyorum.

Yeni pist hakkında ilk izlenimleriniz neler?

HK: Çok hızlı görünüyor. Cadde pistlerinin yavaş olmasına alışkınız. Ama burada tam tersi. Birkaç düzlük ve yüksek hızda virajlar var. Geçiş imkanı olacağını söylemek şimdiden erken ama şikanlar bunu mümkün yapabilir.

Norbert Haug

Avrupa Grand Prix’si yeni bir pistte yapılacak. Silverstone, Hockenheim ve Budapeşte’den sonra yeni bir mücadele. Ard arda dördüncü galibiyetinizi alacağınıza inanaıyor musunuz?

NH: Lewis, Heikki ve bütün takım arka arkaya üç yarış kazanarak mükemmel bir performans sergiledi. Geçen sezonun başından bu yana 28 yarışın 13’ünü kazandık. Bu başarıyı daha da geliştirmek istiyoruz. Bununla beraber Valensiya’daki ilk yarış herkes için yeni bir şey olacak.

Valensiya’da ki yarış yeni bir cadde pistine yapılacak. Oradan ne bekleyebiliriz?

NH: Formula 1’deki geçici pistleri düşündüğünüzde, genel olarak Monako’yu düşünürsünüz. Bununla beraber, Valensiya bu klasik yarışla çok benzer değil. Sadece her iki şehir de Akdeniz sahillerinde ve liman şehirleri. Monte Carlo’daki yarış en yavaş olan yarış ve ortalam hız 156 km/s, yarış uzunlığu olarak da 254 m ile en kısa olanı. Valensiya’ki yarış uzunluğu ise 310 km ve araçlar 300km/s ya da daha fazla hıza ulaşacaklar. En uzun tam gaz gidilen düzlük pilotların 13 saniye boyunca gaza bastıkları liman bölgesi. Ön düzlük 185 metre uzunluğunda ve bu yılki pistlerin içinde en kısa olanı. Ortalama hızı da tur başına 225 km/s olarak hesapladık. Bu da Grand Prix pistleri içindeki en hızlı sekizinci pist olduğu anlamıne geliyor. Bu normal bir cadde pisti değil. Silverstone ya da Monza’nın şehir içinde inşa edilmiş hali.

 


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı

    Bilene de bilmeyene de hayırlı kandiller temennisiyle ….

  2. Kandiliniz Mübarek olsun Arkadaşlar.

  3. Bazıları bilip bilmeden sallıyorlar.Bencede güzel olucak.Özellikle farklı olucak.Hep birbirinin benzeri pist görmenin anlamı nedir zaten sadece ülkeler değişik tv den izleyin insan için bunun ne önemi var:) her ülkenin pisti farklı olsun ve rekabete geçişe izin versin.3lü rekabetin olduğu şu zamanda güzel bir yaış izleyeceğiz hiç şüphesiz.Kim kazanırsa kazansın (Hakkıyla kazansın tabi) zevkli bir yarış olsun

  4. Şener  SALİH avatarı

    Bu yarış güzel olacak kim ne derse desin hem yeni ,hem şehiriçi ,hem hızlı ve görüntülerini izlediğim kadarıyla geçişe müsait ve geçişler viraj çıkışlarında olacak büyük ihtimalle bu da demekki en iyi hızlanan işi götürebilir ( motoru veya lastiği patlamazsa ) ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir