Formula 1’de Yeni Sıralama Formatı İçin Çalışılıyor

Autosport’un haberine göre Formula 1 takımları ve FIA, sıralamalara daha fazla izleyici çekmek için sıralama formatında acil çözüm arayışına girdiler.

FIA, 21 Şubat’ta takım menajerleri ile Bahreyn testi döneminde bir araya gelip bu konuyu masaya yatıracaklar. Sıralamaların son bölümünde lastik saklamak için bazı sürücülerin piste çıkmaması böyle bir girişimin olmasına sebep oldu.

Mevcut kurallar altında sıralamalarda son seansa kalan sürücülerin yarışa, o seansta en hızlı turu kaydettikleri lastiklerle başlaması gerekiyor. Öyle olunca da bazı sıralamalarda sürücüler yarışta lastik saklamak için sıralamaların son seansına çıkmıyorlardı.

Bu ay içerisinde yapılacak olan toplantıda takımlar ve FIA, sıralamaları daha etkin hale getirmek için çözüm bulmaya çalışacaklar. Bu kapsamda sürücülere sıralamaların son seansında sürücülere ekstra set lastik verilmesi düşünülüyor.

Kurallarda herhangi bir değişiklik yapılması halinde bu değişikliğin tüm takımlar tarafından onaylanması gerekiyor.


Yorumlar

“Formula 1’de Yeni Sıralama Formatı İçin Çalışılıyor” için 8 yanıt

  1. sıralama turlarınada puan verilebilir.örneğin 1.ciden başlayarak 10-7-6-5 veya bunu gibi varvasyonlar olabilir.

  2. Formula SimRacing’in formatını uygulasalar ne güzel olur aslında.Q1 ve Q2 formatı aynı kalsın, son seansta pilotlar Q2’deki sıralamalarına göre 10. sıradan 1.sıraya doğru tek hızlı tur atsınlar.

    1. yalnız çok iyi düşünmüşsün.2005’te her pilot tek tur atıyordu.bir önceki yarışın sonucuna göre pistte çıkıyorlardı.bence bu sistem çok iyi olabilir.

  3. Siralamalara ayri lastik verin.

  4. en iyisi siz hic birseye el atmayin el attikca batiriyorsunuz ekil 2014 motorlar ve burunlar.hepiniz emekli olun yada istifa edin.

  5. Önemli olan yarış izleyicisi, önce onu sağlama almak gerek..Yarışlarda heyecan bulan kişi sıralamaları takip etmeyi daha çok ister..

    Düşünün ki 2-3 pilot favori sezonda çekişme var..Haftaya Suzuka var, sıralamayı izlemek istiyorsunuz, kim ne yapacak, performansı nasıl..Ama Vettel’in 1-2 saniye hızlı araçla polleri ve yarışları alacağını bildiğinizde herhangi bir yerden tekrarı bile ileri sara sara izlersiniz.

    Şahsen ben geçen sezonun ikinci yarısında 2-3 yarıştan sonra takip etmeyi bıraktım, 2-3 gun sonra netten tekrarına bakıyordum arka sıralardaki mücadelelere bakarken ara ara sıkılıp sarıyordum..Sezonun ilk yarısında sıralamalar dahil, sabahın 8’ınde bıle olsa heyecanla oturup ızlıyordum, pur dıkkat hemde.

    Vettel’in veya Redbull’un diğerlerinden iyi olabilmesi gayet normal illegal veya değil sonuçta yarış sonuçları onaylandı. Ama bu yarışların sıkıcı olmaya başladığı gerçeğini değiştirmiyor.Eminim Vettel’i destekleyenler bile zaman zaman sıkılmıştır, zaten Vettel’i 4 turdan sonra ancak pite geldiğinde ekranda görürsünüz. Onun dışındaki mücadele genelde 4-5-6 için zaman zamanda 2-3 için olduğundan bir zirve mücadelesi kadar kendine baglamıyor.

  6. Bence sıralama turuna özel bi set ekstra lastik verilsin.
    Yani o set lastik özel bi set olarak ayrıca dursun kenarda. O set kullanılırsa sıralama turunda en hızlı tur için. Pilot yarışa istediği lastikle başlayabiliyor olsun.
    Böylece Q2de elenme riski olanlar da o lastiği Q2de kullanır ve böylece sürprizlerle dolu keyifli sıralama turları izleyebiliriz belki.
    Ya da ortalık daha çok karıştır iyice zevksizleşir. Bilemedim ki. Bu saatten sonra zevki arttırmak için kozmetik kurallar eklemeye devam ettikleri sürece zaten hep ellerinde patlama ihtimali var önceden gördüğümüz üzere. Aşırı eriyen lastikler, DRSli geçişler, V6 motorlar falan. Daha nereye gidicek bakalım…

    1. Bahsettiğin sonradan senin de söylediğin gibi pis patlar.

      Sıralama seanslarında araçların ve pilotların tam performanslarını görebilmeliyiz. Bunu bozmadan birşeyler yapılabilir. Mesela belki iki farklı hamurla tur attırıp ortalaması alınabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir