Stewart: "Massa Geri Dönecek"

yazar:

kategori:

3 Dünya Şampiyonu Jackie Stwart’a göre Macaristan yarışında şanssız şekilde motor sorunu sonucu yarış dışı kalan Felipe Massa daha güçlü şekilde geri dönecek.

Stewart: "Yarışın,hatta Sürücüler Klasmanın kader anı Felipe Massa’nın son 3 tur kala yaşadığı motor sorunu olabilir"

"Harika bir start aldı ve yarışı iyi bir şekilde götürüyordu ve yarışı kazanmaya sadece 3 tur uzaktaydı."

Fakat Massa’nın yarıştan sonra bazı pozitif düşünceleride vardı. Bunlardan en önemlisi aracı yarış hızında McLaren aracı ile baş edebiliyordu. Takım arkadaşı Kimi de çok istekli görünürken Massa da en az onun kadar hızlı olduğunu düşünüyor. Bu da 2009 hakkında yapılan spekülasyonları suya düşürüyor.

Stewart: "Massa bu olayı unutacaktır. Tüm zirveye oynayan sürücüler elbet bir kez bu tip mekanik arızalar sonucu hayal kırıklığına uğramıştır."

"Fakat bu olayı sakin karşılamalısınız, Massa birkaç gün üzüntülü olucaktır, fakat o da şunu biliyor ki Formula 1 araçları 5000 parçadan oluşan mekanik aygıt ve yaşanan problemler bilinmeyen şeyler değil."

"Sadece şunu söylemelisiniz, ‘Güzel bir gün değildi’. Bağırmanın çağırmanın bir anlamı yok. Formula 1 takım oyunudur, motor sorunundan dolayı mekanikerler ve özellikle motor bölümünde çalışan mühendisler büyük hayal kırıklığına uğramıştır." 


Yorumlar

  1. Bir Rai taraftari olarak bende cokup kaldim o dumanlar cikarken, Aslanlar gibi savasiyor helal oldu Massa`ya, kimin sampiyon olmasini isterim? kesinlikle hakedenin..

  2. Massa iyi hoşta ben savunma kabiliyeti olmadığını düşünüyorum. Çok iyi saldıran, çok iyi ataklar yapabilen ama savunması okadar da iyi olmayan bir pilot. Bence biraz buna önem vermesi lazım. bunları söylerken belki hamiltona geçilmesinin de etkisi olabilir ama bana göre o kırmızı araçta kim olursa olsun, aracı ne durumda olursa olsun bu kadar kolay geçilmemesi gerekir.

  3. Zaten Massa Macaristanda çok agresifti.Önümüzdeki yarış daha felaket bir Massa olabilir.

  4. kım ne derse desın ben massanın bu yıl sampıyon olacagına ınanıyorum kımseler tutamaz bu son yarıstakı kaybı yuzunden cok hırslı cok afresıf olacaktır

  5. 98 suzuka da üzülecek çok şey vardı belki de ama schuminin önünde uzun bi kariyer vardı telafi edebileceği o seneyi ama 06 japonya öle değildi schuminin son senesiydi belki de en çok dokunan o olmuştu

  6. 98 suzukayı hatırlayın beyler.schumacherin suzukanın çimlerinde çökmüş vaziyetteki hali daha elim bir durumdu

  7. massaya çok yazık oldu çok

  8. ben bu duyguyu en son yaşadığım zamanı hatırlıyordum japonya 06 da oturup hüngür hüngür ağlamıştım yıllar sonra gelen motor problemi yüzünden.o zaman belki monza da gelen açıklamanın da etkisi vardı üzerimde ama gerçekten nası derler çok sevdiğini kaybettiğinde nasıl ağlar insan aynı onun gibiydi.

    bu yarışta belki hüngür hüngür ağlamadım ama aynı duyguyu yaşadım ve gözümden gelen 1 2 damla yaş yetti herşeye.ferrari-massa-kimi-domanicalli herkes sezon başından beri belli dönemlerde eleştirildi yerden yere vuruldu belki.ama her zaman olduğu gibi gereken cevabı vereceğiz.sezon sonunda şampiyonluğu her zaman olduğu gibi alacağız inş…alamazsak ne mi olur hepsinin canları gönülleri sağolsun biz değil başkaları düşünsün.biz f1 varolduğu sürece bu yarışta olacağız

  9. sezona nasıl basladıgını hepimiz biliyoruz fakat acıkcası su anki durumunuda biliyoruz sanki o baslayan we dewam eden adam massa degil gibi muhtesem bi gelişim we çalışma sergiledi..

  10. bu yılın şampiyonu inşallah massa ve ferrari

  11. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    fotoğrafa baktıkça içim acıyor be Yasin kardeş 🙁 macaristan'ı kazansaydı çok güzel bir zafer olacaktı.

  12. şu fotografa sadece 5 10 sn bakın… başka ne düşünürseniz düşünün……(burada wermek istedigim mesaj olumlu bir mesajdır yanlıs anlayıp tartısma ortamı yaratmayınız… merci bien)

  13. bu sene massanın sampıyon olmasını bnm kadar ısteyen yoktur herhalde hala massanın değerini bilemeyen ferrarici arkadaslar var adam daha ne yapmalı anlamyrm el üstünde tutmaları gerkrken massa pilot değil dıyenler var soruyrm size gecen sene massa yavaslayıp yol vermesydi kimi şampiyon olablckmydı ahh ahh ınsan elndkının degerını kaybdnce anlarms umarım massanın değerişni kaybetmeden anlarsnz inşallah bu sene sampıyon olurda herkes gereken dersi alır

  14. umarım öyle olur.hakikaten 1.olucakken 3.durumda.çok kritik puanlardı.elbette bir yarışta yine dengeler değişebilirdi ama moral olarak artı yönde bi etki farklıdır eksi yönde bi etki farklıdır.yarış bitiminde hayal kırıklığı.onun yerinde olmak istemezdim.artık her yarış özellikle hamilton'un önünde kalması gerekiyor istikrarlı bir şekilde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir