WRC: Loeb, Almanya Zaferine Çok Yakın

yazar:

kategori:

Sebastien Loeb, Almanya Ralli’sinin bitimine yalnızca 5 etap kala liderliği hâlâ elinde bulunduruyor. Son şampiyon 2002 yılından bu yana Almanya’da hiç yenilmedi. Şu anda takım arkadaşı Dani Sordo’nun 40.3 saniye önünde ve yine durdurulamayacak gibi görünüyor.

Son iki etapta Loeb’ün motorlarını diğer yarışlar için koruma taktiği Sordo’ya etap galibiyetini getirdi.  Loeb, "Çok iyi bir gün, harika bir gün. Son iki etapta daha az güç harcadık çünkü motoru korumamız gerekiyordu." diye konuştu.

Şampiyona lideri  Mikko Hirvonen’in ikinciliği Sordo’dan alma umutları ise aracın sağ ön lastiğinin patlaması sonucu son buldu. Hirvonen, durup lastiği değiştirmektense zorlamaya devam etmeyi tercih etti ve yaklaşık 48 saniye kaybetti. Bu da üçüncülükten dördüncülüğe gerilemesine neden oldu. Stobart Ford’dan Francois Duval ise üçüncü sırada yer aldı.

Subaru sürücüleri  Petter Solberg ve Chris Atkinson ise beşinci ve altıncı sırada günü tamamladılar. Onları Henning Solberg, Urmo Aava, Jari-Matti Latvala  ve Toni Gardemeister takip etti.

İkinci günün ardından sonuçlar:

 1.  Loeb          Citroen  2h22:32.6
 2.  Sordo         Citroen   +   40.3
 3.  Duval         Ford      + 1:44.3
 4.  Hirvonen      Ford      + 1:48.2
 5.  P Solberg     Subaru    + 2:28.7
 6.  Atkinson      Subaru    + 3:32.1
 7.  H Solberg     Ford      + 4:33.4
 8.  Aava          Citroen   + 4:57.1
 9.  Latvala       Ford      + 4:59.7
10.  Gardemeister  Suzuki    + 5:43.7


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir