Sam Michael'la Soru-Cevap

yazar:

kategori:

Williams takımının Tenik Direktörü Sam Michael önümüzde hafta koşulacak olan Avrupa Gp’sinin teknik istekleri hakkında bilgiler verdi.

Bilinmeyen bir pist olduğunda araç o piste yönelik nasıl hazırlanır?

Temelde araçların set-upları pistin tutuş seviyesi ve viraj hızı temel alınarak yapılır. Bunlarda pistin haritası ve dataları sonucu yapılam simülasyon çalışmaları sonucu kara bağlanır.

Pilotlar ne gibi hazırlıklar yapıyor?

Pilotlar pistin ihtiyaçlarını mühendisleri ile birlikte çalışarak anlamaya çalışıyorlar. Eğer yarış için simülasyon programı hazırsa simülatörde bazı çalışmalar yapabilirler.

Hazırlıklarınıza yardımcı olması için pist yetkililerin tarafından pist hakkında herhangi bir teknik bilgi verildi mi? Eğer verildiyse,ne gibi bilgiler verildi?

Planlı pist haritası gibi  sınırlı bir bilgiler verildi. Bazen bilgisayar destekli bilgiler veriliyor ve bu da bizim fabrikada daha doğru bir pist haritası çıkarmamızı sağlıyor. Ek olarak Bridgestone da doğru lastik seçimini yapmak için bize pistin aşındırma değeri hakkında bazı bilgiler veriyor böylece de önceden daha doğru lastik bileşenlerini seçebiliyorlar.

Gece yarışının lojistik olayları ile takım nasıl başa çıkabilcek?

İlginç bir soru, fakat doğru şekilde bunun cevabını vermek için Singapur yarış haftasının tamamlanmasını beklemeliyiz. Belki de en ilginci sabah 1.30’da toplantı yapıcak olmamız! Belki Avrupa saatinde kalmamız yardımcı olabilir ,bu sayede bazıları sonraki sabah uyuma şansına sahip olacak.

Pilotlar gece yarışı için özel bir çalışma yapacaklar mı?

Gerçekten hayır.

Gece yarışına adapte olmak pilotlar için ne kadar zor olacak?

Yarış haftasının açılış zamanında frenleme noktalarında zorlanıyorlarsa daha dikkatli sürmeleri gerekebilir, fakat çok fazla sorun olucağını sanmıyorum. 

Siz kişisel olarak veya takımdan başka bir görevli Valensiya veya Singapur pistlerini incelemek için gittiniz mi?

Takım Menejerimiz,Tim Newton,iki pistide ziyaret etti ve her şey yolunda gözüküyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir