MotoGP: Güvenlik Sorunları Masaya Yatırılıyor

yazar:

kategori:

MotoGP ticari haklarını elinde bulunduran Dorna, sürücülerin sakatlanmasına neden olan kazalar konusundaki endişelere dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yarışlardaki birkaç sürücü yüksek hızda giderken kaza geçirmiş ve sakatlanmış, hatta bazı yarışları kaçırmak zorunda kalmıştı.

2008 sezonu birçok ciddi kazaya sahne oldu ve Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Loris Capirossi ve John Hopkins isimler sakatlanarak spordan kısa süreli uzak kalmak zorunda kaldılar.

Brno’da cumartesi akşamı yapılan ve MotoGP sürücülerinin katıldığı toplantıda, sporun güvenliği artırmak için yapılacak kural değişiklikleri görüşüldü. Ulaşılan hız seviyesi, en büyük endişe olarak görülüyor. Neredeyse her pistte artık pist rekorları kırılıyor.

Dorna CEO’su Carmelo Ezpeleta motor performansını güvenlik limitlerinin içinde tutmak amacı ile hızların azaltılması gerektiğini söylüyor. Ezpeleta, Laguna Seca’yı örnek vererek, geçen yıla göre düzlük hızının neredeyse aynı olduğunu ama virajlardaki hızın daha fazla olduğunu, dolayısıyla da tur başına 1.5 saniye hızlanabildiklerini de ekliyor.

Ezpeleta, sürücülerin bazılarıyla toplantı yaptıklarını, onların önerilerini dinlediklerini ve birlikte çözüm bulmaya çalıştıklarını söylüyor.

Ezpeleta, "Bu daha fazla devam edemez. Daha da fazla hızlı olmak gerekiyor mu? Hayır, gerekmiyor?" diyor.

Ayrıca toplantıda tek lastik sağlayıcısı ile devam edilmesi konusunun görüşüldüğünü de yalanlıyor: "Bu toplantı sürücülerin güvenliği içindi. Tek lastik sağlayıcısı sorunu başka bir sorun fakat tartıştığımız bu değildi."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir