Domenicali: “Kimi Artık Daha Olgun”

Ferrari’nin Takım Patronu Stefano Domenicali, takıma geri dönen eski sürücüleri Kimi Raikkonen’in artık daha olgun bir kişiliğe sahip olduğunu düşünüyor.

Massa’ya karşı Raikkonen’i seçmeleri konusunda Domenicali “Ferrari için iyi iş çıkaracak deneyimli bir sürücü kadrosu istediğimizi hesaba katarsak rasyonel bir seçimdi. Pist bize doğru seçim olduğunu gösterecektir.”

“Onları nasıl yöneteceğiz? Kararlar her zaman dikkatle hesaplanarak alınacak ancak onlar her zaman aynı hedefe sahip olacaklar. Sportif kararlar takımın hedeflerine göre alınacak. Takım her zaman her şeyden önce gelecek. Geçmişte aldığımız kararlar her zaman bu ruhla oldu.”

“Bu sefer daha olgun bir Kimi buldum, o artık takıma daha yakın. Her hafta mühendislerle çalışmak için Maranello’ya geliyor.”

“Değerini biliyor. Takımın ne halde olduğunu ve ne tür zorluklarla mücadele edeceğini biliyor. Yanında saygı duyduğu Alonso gibi bir şampiyon var. Onunla çalışmaya adapte olmak zorunda.”

“Fernando çok zeki bir sürücü ve sürdüğü araç nasıl olursa olsun önde olmayı başardı. Yarışı çok harika bir şekilde yorumlama yeteneği var ve bu sayede yeni kurallardan maksimumu çıkaracaktır çünkü yarışın bazı bölümlerinin farklı yorumlanması gerekecek. Çok uzun zaman önce ona yatırım yapma kararı aldığımız için ona yakın hissediyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Domenicali: “Kimi Artık Daha Olgun”” için 11 yanıt

  1. “Yanında saygı duyduğu Alonso gibi bir şampiyon var. Onunla çalışmaya adapte olmak zorunda.”

    Dominicali hakkında olumsuz şeyler söylemek istemiyorum aslında ancak Ferrari takım patronluğu için yetersiz bir şahıs. Rai Schumacher den sonra pilotlar şampiyonluğunu yaşatan insandır. Ve en sevmediğim yanı olayları çok politik hale getirmesi. Aslında objektif olarak şunu demeliydi.

    “Alonso Ferrariyi sürücülerde şampiyon yapmış bir pilot. Ayrıca çok soğuk bir adam. Alonso onula çalışmaya alışmalı.”

    Bu daha objektif olmaz mı?

  2. Çok uzun zaman önce Santander’e yatırım yapma kararı aldığımız için ona yakın hissediyoruz. Ben düzelteyim.

    Bu açıklamalar Alonso’ya da bir bakıma zarar veriyor. Adam hakkıyla yarışıp kazansa bile bu açıklamadan sonra milletin içine bir şüphe düşecek.

    Alonso’un korunmaya ihtiyacı yok. İki pilotta aslan gibi pilot. Yarışacaklar rekabet edecekler, iyi olan kazanacak. Motorlar bu sene etken olur ve Ferrari ön plana çıkarsa rahat rahatta kendi aralarında yarışırlar.

    Alonso çok çalışan bir pilot ve ön planda olmayı yön vermeyi seviyor. Ama Formula 1’de de kimsenin yazamadığı destanımsı durumları da yazdı. En hızlı olamayan otomobille 2 sezon şampiyonluğu son yarışlara taşıdı. Bu bile kendini yeterince kanıtladığının resmi. O sezonlar Vettel’den çok Alonso konuşuldu. Hele 2012’de her 5 yerden 4’ünden sezonun en iyi pilotu ödüllerini aldı. Gittiği her yerde alkışlarla karşılandı. Ve şampiyonluğun ötesinde bir saygı topladı.

    Bu açıklamalar Alonso’yu baskı altında bırakır. Gittiği yerlerde bu hazretleri herkes koruyor, demek ki bu hep korunarak başarı kazanmış düşüncesiyle milletin saygısı azalır Alonso’ya karşı. Patron biraz fazla abartmış. Herhalde Alonso’nun desteği sayesinde patronluk görevini idame ettiriyor ki kaş yapayım derken göz çıkartmaya meyilli bir bomba bırakmış.

    Bizim takım patronu insancıl, sevecen ama şöylebir takım patronu olma otoritesi yok. takım patronu dediğin sezo başlamadan pilot kayırmaz, herkese eşit yaklaşır. Birini öveyim derken diğerini yermez vs. Burada yuvarlak açıklama şudur;

    Raikkonen bizim şampiyon pilotumuz ama Fernando da son 4 sezonda belkide tek başına takımı sırtladı. İkiside oldukça değerli. Hak eden kazansın, iki tane şampiyon pilot elbette rekabet edecektir, izleyip görelim. Şeklinde açıklama yapacaksın. Daha sezon başında Raikkoneni kaybedersen, dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan da olursun.

    Şimdi ilk testlere bakıyoruz, Mika Hakkinen’in dediği gibi Raikkonen turbolu araçlara daha iyi uyum sağlayacak gibi görünüyor. Testin 2. gününde tam oturmamış arabayla 1.24 yaptı galiba. Alonso bazı verilerin daha yerli yerine oturduğu ve daha çok tur attığı halde 3. gün 1.25’in altına inemedi. Henüz ilk testler olmasına rağmen Raikkonen kolay lokma olmadığını ve çok güçlü bir pilot olduğunu kanıtladı. Üstelik miskin adamın teki fazla da tur atmıyor ama az ve öz tur atıyor.

    Şimdi ben açıkçası Alonso’yu destekliyorum ama Hakkinen’in dediği olursa turboya daha iyi uyum sağlayan bir Raikkonen olur ve sezon içinde Alonso’nun önüne geçerse araçta rekabetçi ve şampiyonluk kazanabilecek bir potansiyelde olursa Raikkoneni desteklemekten gocunmam. Raikkonen kimseye zararı olmayan, kendi dünyasında kavrulan adamın teki. Onu desteklememem için tek bir neden yok.

    İşte bu sebeplerden ötürü Raikkonenin Ferrari takımlar şampiyonluğu için, istikrarı için daha sezon başlamadan azıcıkta olsa olan hevesinin kaçmaması gerekiyor. Şimdi Dominicalli bilmiyor ama bu sene de takımlar şampiyonluğu kaçarsa ne kendisi kalır, ne Santander kalır ne de Alonso. Alonso’yu kollayarak onun pilotluğuna da hakaret etmiş olursunuz. Alonso bahreyn’e kadar zaten ne yapar eder gününü ikiye katlar turbolara ayak uydurmaya başlar. Bu açıklamalar baskı unsuru gibi algılanırsa Alonso’nun psiklojiside kötü etkilenir. Onun için kora kor Raikkoneni yenmesi gerekmekte ve kimsenin de aman aslanım sana yakın hissediyoruz hadi koçum hadi yiğidim tarzı açıklamalar yapmaması lazım. Yoksa yarardan çok zararı olur.

  3. “Çok uzun zaman önce ona yatırım yapma kararı aldığımız için diaza yakın hissediyoruz.” dominik sen adil ol, diaz iyiyse zaten alacak. Böyle konuşarak hiçbirşeye fayda sağlamıyorsun.

    Rengin belliyse Massa kalsaydı yani en azından herşeyi yutuyordu. İceman bu yıl neyi yutacak. Bu adama takım emrimi vereceksin, en son Lotus’ta takım emri verdiler, Don’t shout me fucker dedi çıktı telsizde.Sana demeyeceğini mi sanıyorsun. Diaz bi yamuk yaparsa Massa gibi eyvallah mı çekecek.

    Sen bunu dedin evet, bu adam sana cevapta vermez senin diazının sana kiridiği gibi kirimez. Ama pistte birşey bekleme derim.Bu adam sana tek yerde yol verir o da bir umut kalmadığında.

  4. KimiRaikkonen28 avatarı
    KimiRaikkonen28

    dominik ne politik adam aslansın kralsın diaz ama bak rai o kadar aç ki sana gününü göstermeye

    1. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
      Fer.Alo|Yavuz|

      Nerden buluyosun bu resimleri ?

    2. ali ağaoğlu mu la o 🙂

  5. 35 yaşında dahada çoçukmu kalacaktı.

  6. RAİ yine fabrikadaymıs

  7. “Çok uzun zaman önce ona yatırım yapma kararı aldığımız için diaza yakın hissediyoruz.” kan cikar dominik…..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir