Formula 1’e Bayan Pilot mu Geliyor?

Sauber takımı, bugün yapmış olduğu açıklamada bayan yarışçı Simone de Silvestro ile bir anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

Son 4 senedir Amerika’da Indycar’da mücadele eden Silvestro geçen sene KV Racing ile 13. olmuştu.

2010’da yılın çaylağı seçilen ve Houston’da cadde pistinde Indycar ile podyuma çıkan ilk bayan sürücü olan Silvestro, Sauber ile çalışmalara başlayacak ve FIA süperlisansını almaya çalışacak.

Takıma göre Silvestro 2015’te yarış koltuğuna geçmeye hazırlanıyor. Bu hazırlıklar kapsamında Silvestro hem pist üstünde hem de simülatörde çalışacak.


Yorumlar

“Formula 1’e Bayan Pilot mu Geliyor?” için 10 yanıt

  1. umarım gelir . büyük pilotlardan daha fazla fanı olur büyük destek alacaktır. buda büyük baskı olusturacaktır baskıyı yenebilirse inanılmaz işler yapabilir.. kadının bu sporda kesinlikle yeri var .

  2. Pistin kirli bölümünden kalkış yapacaksa, kesin orayı temizler bi domestos bulup 😀 Hatta pistin kirli bölümü diye birşey kalmaz 🙂

  3. ben f1 de bayan pilot olmasını hep destekledim.bu sefer kendimden bir örnekle destek vereyim.x spor dalını hiç takip etmezdim ama baktım bayanlar klasmanıda var takip etmeye başladım ve o sporu çok seviyoum artık.ve o sporun erkekler klasmanınıda takip ediyorum (bayanlar kadar olmasada) yanlış olma açısından yazıyorum açık seçik bir spor değil kış sporu dolayısıyla herkes tamamen kapalı. 🙂 hani yanlış anlayanlar olabilir açısından açıklama yaptım.f1 e bir bayan pilot gelmesi bayanlarında ilgisini çeker aa burdada bayanlar varmış derler zamanla takip edip sevenler çıkacaktır hemde fazlasıyla.ayrıca bir sporda bayan varsa takip eden erkek sayısıda doğal olarak artar bunada kimse itiraz etmez sanırım.bay e nin yerinde olsam son demlerini yaşayan bu spora kendi paramla da olsa çoktan bayan pilotlar adapte etmeye çalışırdım.neticede 1 lira koyup 3 lira alacak bir sistem var.(en azından menejerlik açısından) ama beyni miyadını doldurduğundanmı gebe olduğu insanlar olduğundanmı yada düşünce yetisini kaybettiğindenmi (ki hepsi bu işten çekilmesine işaret ) yapamıyor.

  4. Bir sezon boyunca Cuma antrenmanlarının yarısından fazlasında piste çıkmadığı sürece spora kadın pilotun girebileceğine inanmam. Girerse de parayla girer. De Villota gibi…

  5. Düşünsenize olayları mesela yarış içinde temas oluyor diyelim o anlık sinirle erkek pilot orta parmak gösterse

    Mazallah kadın araçtan iner lewyeyi alır bam güm 🙂

    Yok daha dünya hazır değil buna beklesin biraz daha

  6. Bi bayan eli değmesi lazım artık şu formula 1 🙂

  7. takım patronu bayan oldu,yarış pilotu niye olmasın ?

    Danica Patrick ne de güzel sürüyor Amerika’da,her ne kadar Nascar’da çoğu zaman kaza yapsa da ilk pole alan,ilk lider giden,en iyi derece elde eden bayan pilot.

    Indycar’daki yarış birinciliğini de unutmamak gerek

  8. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
    Fer.Alo|Yavuz|

    Bir bayan pilot eksikti oda tam oldu. Bu sauber de iyice şaşırmış.

  9. la alsanıza maldonado nun yerine şöyle bişi 🙂

  10. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Lütfen Bir Maria De Villota Faciası Daha Olmasın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir