Pilotlar, Valencia'yı Öğrenmek için Yollar Arıyor

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, Formula 1’e ilk kez sahne olacak yeni Valencia pisti hakkında mümkün olduğunca çok şey öğrenmek için video görüntüleri ve simulatör kullanacağını söyledi.

BMW Sauber pilotu, pistte bir bilgisayar simulatörü ile deneme yapmadı ama bu ayın başlarında bu pistte yaplan Formula 3 ve GT yarışlarının video görüntülerini gördü.

Alman pilot, pistte yürümenin ve kağıt üzerinde bir plan ile çalışmanın perşembe günü pistte ilk seansta kendisine en iyi duruma götüreceğine inanıyor.

Heidfed: "Diğer takımların yaptığı gibi bizim bir simulatörümüz yok. Ama kağıt üzerine bazı şeylerimiz var. Bu yüzden hızları, frenlemeleri, vitesleri ve buna benzer şeyleri görebilirim. Bu yüzden profile bakabiliriz. Biraz görüntü almaya çalışacağım ve internette şimdiden bir şeyler görmüş durumdayım"

"Artık bütün pistleri yürüyerek dolaşmam ama yeni olanlarda bir scooter veya bir araçla bunu yapacağım"

"Bir parça yardımı dokunur. Pistte yürümek, sürmek ve görüntüleri izlemek bana göre (simulatörden) daha iyi, size kabaca bir fikir verir."

Red Bull Racing’den Mark Webber, bir bilgisayar simulatörü ile pistte deneme yapacak ama bunun, bütün durumu kendisine göstereceğini beklemiyor.

Webber: "Yapacağımız bazı şeyler var. Simulatörler, sizin pistte dolaşmanız için bir yol. Daha sonra yapılacaklarla bunu kalibre edersiniz"

"Bilgisayarlar, tümsekleri ve buna bzener şeyleri hesaba katmaz. Pistin gidişatını biliriz ama aracın nasıl gittiği hakkında bir fikir elde etmek için, çok çabuk bir şekilde 2-3 tur atıp ayarlama yapacağım ve oradan devam edeceğim"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir