Red Bull, Motor Üreticisi Değişikliği İddialarını Yalanlamadı

yazar:

kategori:

Red Bull’un motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, geçtiğimiz günlerde çıkan ve motor tedarikçisi değişikliğini hedefledikleri yönündeki iddiaları reddetmedi.

Eski takım patronlarından Giancarlo Minardi yapmış olduğu açıklamada, Red Bull’un 2015 için başka bir tedarikçi ile görüşmeler yaptığını duyduğunu söylemişti.

Sport Bild’e konuşan Marko “Renault ile, tabi ki performansa bağlı uzun süreli bir anlaşmamız var. Yine de mevcut sorunları bir olup aşmak için çalışıyoruz.” dedi.

Jerez’de yaşanan sorunların ardından Red Bull’un Bahreyn’e arka bölümü tamamen yenilenmiş bir araçla gelmesi bekleniyor.

Renault ise dün yapmış olduğu açıklamada sorunları aştığından emin olduğunu belirtti.


Yorumlar

“Red Bull, Motor Üreticisi Değişikliği İddialarını Yalanlamadı” için 25 yanıt

  1. red bull’un motor alacağı tek üretici honda olur, gerisi yalan

  2. Böyle bir haberin çıkması gayet normal nelerin olup olmayacağını zaman gösterecektir. Ortada bir hata varsa bu her iki tarafın da hatasıdır başarı şasi-motor-pilot kombinasyonu ile gelir.

    Söylentiler elbet çıkacaktır çıkmaya da devam edecektir bunu geçmişte de gördük şimdide görüyoruz. Red Bull ve Renault arasında sıkı bir bağ var 2011-2012-2013 ve bu yılı da sayarsak dört yıldır motoru ücretsiz kullanıyorlar böyle bir fırsatı kimse elinin tersi ile yitmek istemez aynı şekilde Renault Rbr gibi yıllardır ortak çalıştığı takımı kaybetmek istemez.

    Bu birliktelik eğer son bulacaksa ki bir gün bulacaktır elbet kimse sonsuz değildir 1989-1997 Williams Renault ortaklığı efsaneliği bitmiş değil ki bu bitmeyecek. Mevcut kurallar da kimden motor alırlar orasını zaman gösterir ama söylenen doğru yada yanlış 2015 de bana kullanacakları tek bir motor var oda bana göre Cosworth motorunun geçen bilgisayar çizimleri yayınlandı güç çıkışı tork eğrisi grafikleri yayınladı bu adam boş değildi ama yazık oldu hem böylece tekrar canlanmış olurlar 2015 ile.

    Renault’a gelirsek yine her zaman ki olduğumuz yerde alırız hem böylece Fabrika takımı olarak tekrar dönebiliriz bu da daha iyi olur bir nevi yada Lotus ile sıkı bağlar kurulup kaldığımız yerden devam edebiliriz.

    F1 de duygusallığa yer yoktur bu ikili zamanı geldiğin de güzelce ayrılacaktır geriye şampiyonluklar ve elde dilenler kalır ve Güzel anılar.

    Bu haberi’de herkese hatırlatmak isterim : Horner: “Renault’un Birincil Fabrika Takımıyız”

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/22231-horner-renault-un-birincil-fabrika-takimiyiz.html

  3. redbull-honda

    1. Aynen kardeş bende ilk haberi okuduğumda bunu dicektim 😀 Renault sorunları çözemezse sorunlar devam edip red bull istediğini alamazsa Honda ile 2015 de anlaşır bu kadar basit.

  4. canbundy (spa2000) avatarı
    canbundy (spa2000)

    Pilot araçtan indikten sonra mahali terk etmeli. Eğilip aracın sorun ihtimali olan yerine bakmamalı. Gözü ile aracı tamir edemeyeceği gibi tamir mevzu mühendislerin işgal alanları.
    Demek istediğim aracın sorunu dahi özel bilgi. Yok eğilir bakarsın insanlar da seni haberin kapağına koyarlar… Rakiplerine de aracın tam burasında sorun var demiş olursun. Biz yaptık siz yapmayın aracı sımsıkı paketlemeyin sonra uf olura gelir d.malan bünyenin ifade ettiği silüet.

    Aracın süspansiyonu kırık dediler mi kırıktır. İnip bir de ben bakayım dememek lazım gerekir gibi birşey.
    Düşünenler ne demek istediğimi anlayacaktır.
    Pilot, sınırları bilmeli ya da bilecek şekilde eğitilmeli.
    Fanların canı sıkılmamalı.
    Bir fotodan yola çıkıp hatırlamış olduğu canını sıkan mazideki bir anıyı haberle birleştireceğim diye zorlatılmamalı.

    1. İnce detay. Daniel çaylak abisi, öğrenecek.

  5. Muammer UYAR avatarı

    Tamam marko ver newey i al istediğin motoru 🙂

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Renault ile agliyorsalar demekki kendi uretici olanlar motor verse 5 sn yiyecekler ne kotu baksana baskasina motor veriyorsun senden daha cok badari elde ediyor ben de olsam catlarim patlarim kiskancliktan

    1. E hadi 4 sene güldünüz eğlendiniz güzel zamanlar geçirdiniz ama F1 tarihinin size ayırdığı değer bu kadarmış demek ki. Arada ufak bi kıvılcım şeklinde sonsuza kadar F1 tarihinde yer ediceksiniz işte bundan güzel şey mi olur. 4 sene çok bile bence. Bu sene niye böyle yavaşız diye üzülmek yerine, tarihte 4 senelik bi dominasyon ile güzel bi yer edindik diye sevinmeye başlamalısınız ve bu sezonu çok iyi takip etmeli senin gibi taraftarlar. En hızlı takım hangisi olucak bundan sonraki süreçte onu olabildiğince kısa sürede anlamaya çalışıp hemen o takımın taraftarı olun. Kazanan takım hangisiyse hemen ben onu tutuyorum zaten falan demeye başlayın. O takım köklü bi takım olursa yine şanslısınız, en azından uzun yıllar taraftarlığını yapabilirsiniz. Yine başka bi takım çok başarılı olursa onlar da 3,4 seneye sönünce takım değiştirmek zorunda falan kalıcaksınız sonra yine uğraş dur…

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Yarışlar başlamadı ki nereden yavaş olduğumuz kanaatine varıp üzüleyim ? Biz doğuştan Renaultcuyuz Alonso Renaulttaykende Renaultcuyduk Ferrari ye gittiğinde de Renaultcu kaldık. Sebastian Vettelci olmamıza gelirsek oda Alonsoya verdiği ayarlardan dolayı şimdi içini ferah tut sezon başlamadan erken erken konuşmayın sonra vay 9 yarış domine etti zevk kalmadı demeyin sene başında konuştuklarınız ile sene sonu konuştuklarınızın arasında tutarlılık olsun biraz.

  7. Red Bull’a Toyota iyi gider. Hem spora dönerler. Hem maksimum süratte Red Bull kafaya oynar.

    Toyota kötü bir motor değildi ama Toyota aracı iyi bir araç değildi. Yoksa bu Jarno Trulli eskiden hazreti maksimum sürat sayesinde virajlarda takoz görevi yapıyordu.

    Bence 2016’da Toyota Red Bull ile spora dönsün. Dönebilirse hatta 2015”te dönsün. Yarışlara ve motor yarışına da heyecan gelir. 3 üretici az 5 üretici olsunda şöyle bir rekabet görelim.

    3 Ferrari, 3 Mercedes. 3 Renault, 1 Honda, 1 Toyota fena olmaz.

    Gerçi Cosworth’ün uçak motoru üretiyor olması ve aero anlamda Red Bull’un hava gösterileri olduğunu düşünürsek Cosworth’de motor verebilir fakat Cosworth düşük silindir motor yapmayı pek beceremiyor yol araçları tecrübesi olmadığı için.

    Geriye tek seçenek hibrit araçlarıyla nam salmış toyota kalıyor. İleride nisan ayına doğru bu haberler çıkabilir. Bekleyip görelim ama ben Red Bull’un şayet geçen seneki Mclaren gibi sezona kötü başlaması durumunda günah keçisi olarak Renaulta bileti keseceğini düşünüyorum.

  8. Redbull sakın Renault u bırakayım deme yoksa McLaren’ciğim motorsuz kalır bak !!! 😀

  9. Mercedes ile Ferrari vermesin de kimden bulurlarsa bulsunlar.

    1. Red Bull müşteri tipi bir motor istemeyecektir. Honda olabilir. Mclaren ile bir anlaşmaları olsa da Red Bull’un geçmiş başarıları ve Mclaren’den çok daha fazla olan paraları onları cezbedecektir. Mclaren açıkta bile kalabilir.Motor çalma F1’de çok görülen bir olaydır.

    2. mercedes ve ferrari kendi araçlarında olan motorlar gibi vermiyorlar zaten, bir nevi artıklarını veriyorlar 😀
      meşrubat üretmenin kötü tarafları işte, eli mahkum kötü ve güçsüz motorlara kalıyorsun.

      bu devirde üretici olacaksın yoksa zor, rbr gibi daldan dala atlamakla uğraşırsın sonra 😉
      önceki senelerde de güçsüz motorumuz var diye ağlamışlardı, newey kime gidelim şimdi f1’de olan diğer 2 üretici bize aynı motorları vermez, elimiz mahkum diye ağlaşıyordu 😀

      1. Adamlar artıkla 4 defa şampiyon oluyorsa Esetcim normal motor verseler ne olucak acaba senin yorumuna göre 🙂

        1. Mercedes veya Ferrari motoru ile şampiyon oldu Red Bull da haberimiz mi yok ?
          Artık motor verenler Mercedes ve Ferrari demiş arkadaş. Zaten Renault firma olarak Red Bull’u ana takımları gibi görüyordu o başarılardan sonra. Yani bir nevi Red Bull da motor üreten firma havasında Renault motoruyla iyi bi iş birliği içerisindeydi. O şekilde de şampiyon oldular. Renault motoru uzun yıllar sonra ilk defa böylesine kötü bi durumda. Bundan da etkileniyorlar doğal olarak.

        2. Iyi kafa buluyorsun milletle sevgili Makarna..

        3. Hyperion Ferrari ve Mercedes motoru kullanıp şampiyon olup olmadığını nerden çıkardın bu yorumdan bunu çıkardı isen büyük ihtimal üstün zeka kısmındasın 🙂

          Renault üretici bazında Redbull un ilk şampiyonluğunda ana üretici rolü oynamamıştır.Ana üretici olarak motorun %100 bilgi aktarımını yapmamıştır.Motor haritalama sistemlerinin tamamını hiç bir üretici firmad paylaşmaz kendi takımı olmadığı sürece.Renault bütün motor teknolojisini paylaştığı tek takım kendi takımıdır.Onun dışında şampiyon olan RBR ile max anlaşma üzerine kurulmuş bazı kısıtlamalar getirilmiştir.Üstelik RBR başka bir motor üreticisi seçeneklerini düşünürken Renault motor teknolojisinin tamamını neden kendi takımı olmayan bir takım ile tamamen paylaşsın 🙂

          Yani o konu o kadar basit değil envai çeşit sözleşme şartı var.Bugün Redbull şampiyon yarın Willimas olucak belki yani üretici firmalar hah işte Redbull şampiyon oluyor bütün motor teknolojimizi bilgimizi paylaşalım onları daha fazla şampiyon yapalım demez.RBR nin isterleri değerlendirilir tasarımlar üzerinden motor üretilir kullanıcıya teslim edilir.

          En basit mantık sen bir ürün alıyorsun o ürüne eklemeler yapıp ortaya dünyanın en güzel ürününü ortaya çıkarıyorsun o ürünü aldığın yer sana al kardeş bütün ürünün sırlarını sana veriyorum daha iyi ürün yap mı der yoksa senin istediğin isterlerlemi ürün yapar 🙂

          Bu kadar basit hyper işte bu kadar basit

        4. Makarna seni tebrik ediyorum bir kez daha.
          Böyle böyle devam ede ede karşındaki adamların mesajlarını kendi ellerinle haklı çıkarıyorsun. Bizim söz söylememize gerek kalmıyor.
          Böyle kendi kendini attığı yorumla bu kadar yok edip, karşısındaki adamı haklı çıkaran başkasını görmedim daha önce. Helal olsun.

      2. @hyperion

        hocam adam normal değil o yüzden he deyip geçeceksin 😀

        yediği laflardan mı, yaşadığı şoklardan mı, içine oturanlardan mı, yoksa normal okuma-anlama kapasitesi mi bu kadar mı onu bilemicem, o yüzden he deyip geçde eğlensin 🙂

        1. Eset adam sana söylüyor bana değil 🙂

        2. Tebrik ediyorum Makarna. Cidden harikasın. Benim yorumumu okuyup ta sana değil de Esat’a söylediğimi anlayarak zaten Esat’ın bi üstteki mesajını kendi kendine haklı çıkardın. Bu işi bu kadar kısa yoldan halletmenle benden büyük bi alkışı aldın. Cidden saygıyla önünde eğiliyorum.

        3. Hyperion bana dediysen ki zaten benimle alakasız ben Ferrari veya Mercedes motoru ile ilgili bir şey demedim.Madem Redbull artık motorlarla şampiyon oluyor demekki üretici firma olsalar veya ana üretici olarak motor alsalar ne olur diye sordum 🙂

          Biraz ironiyi anlamak lazım 🙂

      3. Biraz okusan sevinirdim ama olay Eset değil yahu Eset i kim dikkate alır Allahını seversen 🙂

        Ben tartışmayı biraz daha açıyorum ki karşılıklı yorumlayabilelim olayı diye bize ne Eset ten kendi okusun kendi oynasın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir