Yeni Kurallarla Formula 1’de Yeneteğin Önemi Azalmayacak

yazar:

kategori:

Formula 1’in önde gelen isimleri, 2014 kurallarıyla birlikte sürücülerin direksiyon arkasında fark yaratabilmesi konusunda yeteneklerin öneminin azalmayacağını düşünüyorlar.

2014’te spora giren karmaşık güç üniteleriyle birlikte dayanıklılık sorunlarının artması; en dayanıklı ve en fazla yakıt tasarrufu yapanların avantajlı olması bekleniyor.

Nico Hulkenberg “Sürü olarak her zaman öğrenmeniz gereken daha fazla şey ve yapmanız gereken çok şey vardır. Direksiyon üzerindeki iş gücü daha fazla olacak.”

“Bunun yanında ERS ile yapabileceğiniz farklı şeyler olacak. Bu yüzden bilgi akışı önemli olacak.”

“Mümkün olduğu kadar hızlı gelişebilmek için mühendislerimiz ve takımımızla iyi bir iletişim kurmak zorunda olacağız.” dedi.

Sebastian Vettel “Tabi ki sürüş yetenekleri konusunda yeni etmenler olacak ve genel olarak yeni sürüş yetenekleri gerekecek. Tüm bunlara adapte olmalıyız.”

“Yeni bir araç ve farklı hisler olacak. Geçen sene sürdüğümüz gibi sürmeye çalışırsak damalı bayrağı göremeyiz.”

“Bunu anlamak çok basit ancak hangi yol daha hızlı? Her sürücünün kendi yolunu bulması gerekecek.” dedi.

Franz Tost “Kolay bir sene değil ancak her zaman aynı hikaye söz konusu. Sürücü ne kadar akıllıysa değişikliklere o kadar hızlı adapte olur.” dedi.


Yorumlar

“Yeni Kurallarla Formula 1’de Yeneteğin Önemi Azalmayacak” için 2 yanıt

  1. Bundan 8 9 yıl önce F1de kendilerini çok bilgili, donanımlı sanan bazı ‘abi’ler F1 pilotlarının iyi pilotlar olmadığını herşeyin yardımcı sistemler vasıtası ile otomatik yapıldığını söylerlerdi.Kesinlikle de onları bu düşünceden vazgeçiremezdin.Bu tayfa tutturmuştu bir Sebastian Bourdais diye, gelsin şöyle pilot böyle pilot vs vs.

    Adam geldi hiçbir başarı elde edemeden kayboldu gitti.

    Sözün özüne gelirsek F1 gerçekten pilot bakımından dünyanın koşulsuz zirvesidir ve organizasyonu en yüksek yetenek seviyesidir.

  2. Telsizi ve garaja telemetri aktarımını yasaklamadıkları sürece hiçbir anlamı yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir