Raikkonen: "Hafta Sonuna İyi Başlamalıyız"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Valencia’da cuma günü Avrupa Grand Prix başladığında doğru ayarları bulup güçlü bir başlangıç yapmanın önemini vurguladı.

Cadde pisti, ayarlardaki belirsizlik, tutunma seviyeleri ve affetmeyen beton bariyerleri ile pilotlar için bilinmez bir yer.

Son iki sıralamalarda 6. olması ile zayıf performans gösteren Raikkonen, Cuma antrenmanlarında çabuk bir şekilde adapte olup Pazar günkü yarışta iyi bir başlangıç pozisyonu elde etmeyi kendine görev biliyor.

Ferrari’nin resmi sitesinde konuşan Raikkonen: “Cuma gününden itibaren sürekli şekilde sürmenin diğer yerlerden daha önemli olduğu Valensiya’da iyi başlamak zorundayız"

“Aracı en iyi şekilde ayarlamaya çalışmak için sorunsuz bir hafta sonu geçirmeyi umuyorum, özellikle de sıralama turu için"

“Pistte geçiş için bazı imkânların olduğunu düşünmeme rağmen sıralamanın oldukça önemli olduğunu düşünüyorum"

Raikkonen’in sezonu, tek turda lastiklerini yeteri kadar ısıtamama nedeniyle biraz sekteye uğradı ve Fin pilot, Valensiya’daki sıcak hava tahmininin bu durumuna yardımcı olacağını umarken Gilles Villeneuve pisti gibi duvarlı pistte şansın da önemli bir rol olacağını düşünüyor.

Raikkonen: “Eğer sıcak olursa, bu durum Ferrari’ye yardım edecektir."

“Montreal’deki gibi bir parça şansa da ihtiyacınız var ve umarım Canada’da olduğu gibi (buradaki yarışım) son bulmayacak"

“Sonuna kadar mücadele etmeli ve kazanmaya çalışmalıyız."

Raikkonen, şampiyona lideri Hamilton’dan sadece 5 puan geride ve son 7 yarışta daha istikrarlı performans göstermeye ihtiyaç duyduğunu kabul etmesine rağmen ünvnını korumak adına iyi bir konumda olduğuna inanıyor.

Raikkonen: “Bu sezon tekrar gösterdi ki, asla pes etmemelisiniz"

“İşlerin yolunda gitmediği bazı yarışlar oldu ama bir şekilde değerli puanlar toplayabildim"

“Macaristan sonrasındaki konumun, yarış öncesiden daha iyi, bir şey kaybetmedik. Ama istikrarlı bir şekilde daha iyi sonuçlar almalıyız"

“Şampiyonanın sonucunun, çok sıkı olacağını düşünüyorum. Ferrari ve McLaren, performans açısından çok yakınlar ve şampiyonluğu kazanmak için 3 pilot var"


Yorumlar

  1. ayrıca sadece tek bir arkadaşımız alıcak demiş.onun dışında sen diğer yorumları tam okumadan burda yazıyorsun topluca

  2. arkadaşımız gönlünden geçeni söylemiş öyle inanmış ogun savaş.sen kimseye değilde bence kendine gül.yeter artık şu sitede siz birinie sataşmadan yada birine gülmedne küçük görmedne yorum yazamaz mısnız?daha yakın zamanda çok çektik konustuk burda.halen daha akıllanmayanlar var ısrarla.tamam pek dogru olmayabılır ama bunu dıle getırmenın yolu bu deıl.sen cok bılıyorsan konus burda seni dinleyelim sabaha kadar.evet f1de kesin hiç birşey yok damalı bayrak sallana kadar.en guclu gozuktugu zamanlar bıle kazanamamısken 8yarıs olmusken böle demesı pek dogru olmasa sonucta kendı dusuncesıdır inancıdır.buda kımseyı ılgılendırmez sevgılı ogun savaş.

  3. mehmet karahanlı avatarı
    mehmet karahanlı

    Bülent arkadaş lewis in önünde olsa zaten lewis in arkadan qelip çarpa ihtimalide var :)) .. Yapmadı deil yane . Bu yarış kiminin herkese hayırLı olsun.

  4. biraz şansla herşey kimi için daha iyi olabilir bence.. artık kazanması şart oldu

  5. Şener  SALİH avatarı

    Egale kelimesi yerine domine olabilirmi Tunç arkadaşım 🙂

  6. tunç ayoğlu avatarı

    kimi tekrar hırslanmış gii görünüyor fransa öncesinde de aynı yorumları yapmıştı ve hata sonunu bi bakıma eğale etmişti tabii egzoz sorunu mahfetti işte kiminin valensia da ihtiyacı olan ext etken şans şansı varsa kimiyi kimse tutamaz

  7. Hamilton'un arkasında kalmasa tüm takım için ve özellikle kendisi için çok iyi olur.

  8. umarım tatil yaramıştır kimiye.sağlambir kafa sağlam bir vücut:) ve artık hasret oldugu galibiyet için tek yapması gereken çıkıp bunu başarması.bu yarışta başarısız geçerse özellikle hamiltonun arkasında kalırsa sonrası pekde iyi olmaz.artık gaza basma zamanı.

  9. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    bu sefer sıralamalar iyi geçecek kimi için…
    çok kararkı gözüküyor.

  10. Konuşma ile olmuyor icraatını görelim Kimi.

  11. ferrari çok güşlü olacak eminimki şu 3 haftalık arada çok çalışmışlardır bunun burasu hırs massanın geçişinde ferrari garajını gördük adamaları çok güçlü olacak ferrari

  12. sercan kılıç avatarı
    sercan kılıç

    kimi sen 1 numarasın devam et inş kazancan

  13. mike shinoda avatarı

    Kimi yine konuşmuş ve güzel tespitlerde bulunmuş… Ne yapması gerektiğini biliyorve bu adama hala performansı düştü, emekli olacağı için motivasyon azaldı diyorlar… Bana göre bu söylenenler McLaren-Mercedes tarafına yakın olan inasnların görüşleri… Ne yapması gerektiğini bilen bir insan gayretince ve yeteneklerince bunu başarmaya 1 adım daha yakın demektir. Ve Raikkonen tartışmasız (sevmeyenler de dahil) gelmiş geçnmiş seçkin F1 pilotları arasında gösterilen bir isim… Bu yüzden ben Kimi'yi favori olarak görüyorum fakat Felipe ve Lewis göz ardı edilemeyecek kadar hızlılar pazar günü bizleri kuşkusuz heyecanlı bir yarışın beklediği açık… Umarım kazasız, bol geçişli ve zevkli bir yarış izleriz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir