Fisichella, Eleştirilerin Haksız Olduğunu Kanıtlamak İstiyor

yazar:

kategori:

Giancarlo Fisichella, gridin gerisindeki Force India’daki ilk sezonununda, kendisinin üst düzey bir Formula 1 pilotu olmadığını düşünenlere tam bir cevap veremediğini kabul etti.

35 yaşında ve şimdiye kadar 200 yarışa katılan İtalyan pilot, yarış zaferlerine de ulaştı.

Ama 2005 – 2007 seneleri arasındaki Renault dönemi, özellikle de takım arkadaşı Alonso’nun kazandığı ard arda iki şampiyonluk zamanında, Fisichella’nın rekabetçilik seviyesi hakkında kafalarda soru işaretleri uyanmıştı ve sonrasında 2008 için gridin gersindeki bir takımda koltuğa oturmuştu.

Takım arkadaşı Sutil’in yanında iyi bir performans göstermesine rağmen Fisichella, kendisine yapılan eleştirilere henüz karşılık veremediğini kabul etti.

Formle 1 Race Report dergisi ile yapılan röportajda konu ile ilgili Fisichella: "Henüz değil, hayır" dedi ve devam etti. Bakın, açıkçası onların yanıldıklarından eminim. Ama bunu gerçekten henüz gösterebilmiş değilim. Araç yeteri kadar hızlı değil. Bu da durumu zorlaştırıyor. Şu anda yaptığımdan daha fazlasını yapamam."

İtalyan pilot, 2009’da da Force India takımında kalmak için yeteri kadarını yaptı ama sezonun kalan 7 yarışında iyi bir sonuç almanın peşinde.

Gerisinde 18 podyum ve yaklaşık 300 kariyer punını bırakan Fisichella ayrıca, sürekli bir şekilde gridin arkasında yarışları bitirmenin tam motivasyonu zorlaştırdığını da kabul etti.

Fisichella: "Şüphesiz geride yarışmak zor. Bu zihinsel bir şey. Ama şu anda benim için durum bu"

"Halâ Formula 1’i seviyorum ve birkaç sezon daha buralarda olma şansına sahip olmayı umuyorum. Önceliğim bu"


Yorumlar

  1. fisico grıdın en karakterlı ınsanlarındandır renaultta cok iyi bir araca oturdu fakat olmadı ama bu sene onun yoklugu cok hıssedıldı ozellıkle ılk yarıslardan son uc yarısa kadar olan perıyotta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir