Dino Toso İçin Arkadaşları Biraraya Geldi

yazar:

kategori:

Flavio Briatore, Eddie Jordan ve eski dünya şampiyonu Damon Hill Dino Toso’ya saygılarını göstermek amacıyla Oxford (UK)’daki evinin yakındaki düzenlenen özel törende arşamba günü biraraya geldiler.

39 yaşındaki Renault eski aerodinami patronu Toso geçtiğimiz hafta yakalandığı kanser hastalığı yüzünden hayatını kaybetmişti.

2001 yılında Toso’nun Benetton’a (Renault) gidene kadar onun patronu olan eski Formula 1 takım sahibi Eddie Jordan Oxford Mail’e şunları söyledi: " Gayet sağlıklıydı ve kansere yakalandığını duyduğunda adeta yıkılmıştı. Özellikle sağlıklı birisine tanınan süre ona tanınmamıştı."

" Dino sadece spor yaptığı zaman evdeydi." şeklinde esprili bir açıklamada bulundu.

1996 yılının şampiyonu Hill, Jordan pilotu olduğu yıllarda Toso kendisinin yarış mühendisliğini yapıyordu ve Hill törende saygıları iletti.

Renault patronu Briatore: " Dino sporun en başarılı aerodinamik departmanlarında iyi işler başardı, takımın iki kez pilotlar şampiyonluğu kazanmasına yardımcı oldu ve bununla birlikte 2005 ve 2006 yılında markalar şampiyonluğunu getirdi."


Yorumlar

  1. gerçktende takıma cok buyuk katkısı vardı 2005-2006 da renault motor olarak cok azda olsa(düzlük performansında)geriydi fakat aerodan cok muthıs kazanc sağlamıstı allah rahmet eylesin kesinlkle cok basarılı bır muhendıstı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir