Ferrari Dünyanın En Güçlü Markası

yazar:

kategori:

Dünyanın önde gelen marka değerlendirme şirketlerinden Brand Finance’ın incelemesine göre Ferrari dünyadaki en güçlü marka.

Brand Finance’nin incelemesine göre İtalyan spor otomobil üreticisi Ferrari, cazibe, sadakat ve müşterilerin görsel kimliğe olan güvenleri gibi bir çok konuda değerlendirmede en iyi marka olarak ön plana çıktı.

Ferrari ile birlikte 11 marka daha bu incelemede AAA+ puanlamasını aldı. Google, Hermes, Coca-Cola, Disney, Rolex ve Red Bull gibi firmaların yer aldığı listede en yüksek puanı Ferrari aldı.

İncelemeye göre Ferrari logosu, henüz asfalt yolun ulaşmadığı yerler dahil olmak üzere tüm dünyada tanınıyor.

Brand Finance’dan David Haigh “Sarı zemin üzerinde yer alan şahlanan tüm dünyada, asfaltın yolların ulaşmadığı yerlerde bile tanınıyor.”

“Kendi ülkesindeki ve dünyadaki bir çok hayranına göre Ferrari, saf bir marka bağlılığından çok daha ötede, daha çok bir kült ve hatta yarı bir din. Onun marka gücü tartışılmaz.” dedi.

Aynı incelemeye göre Apple hala dünyanın en değerli markası.


Yorumlar

“Ferrari Dünyanın En Güçlü Markası” için 16 yanıt

  1. Daha düne kadar ve hala RENAULT un arkasında sürünen ferrarimi yapmayın allah aşkına…….
    Sonuna Kadar>>RENAULT F1 TEAM<<

  2. en güçlü marka olabilir ama param olsa ferrari’ye dönüp bakmam gider gallardo’ alırım.

  3. Bu haberi okuduktan sonra 5 yaşındaki arabalarla hiç alakası olmayan kuzenime hangi marka araban olsun istersin diye sordum ferrari dedi bu derece işliyo insanlara nasıl bi markaysa artık siz düşünün

  4. işte buda bizim farkımız ::)

  5. makarna zihniyetli bir zat geçenlerde birşeyler sallayıp duruyordu, bir kez daha tokat gibi çarpılmıştır. 😀

    hani birde adam gibi büyük bi firmayı yazsa onu anlarımda renault nedir hacı, ne idüğü belli olmayan düşük profil şirketler muhattabı değildir ferrari’nin. Eziklik psikolojisine girmenin anlamı yok, son sözü dünyaca ünlü kurumlar ve müşteriler söyler 😉

    Müşterilerle kurdukları ilişki takdire değer, ferrari ismi dünyanın en ucra köşelerinde bile biliniyor. Arabalarla ilgili espirilerde bile sürekli ferrari ismi kullanılıyor. O kadar param olsa ferrari alırım vs. gibi. 😉

    Yani laf değil icraat, takdir etmek lazım ki zaten bizim etmemize gerek yok. Müşterileri ediyor. Forbes,Brand Finance birçok ekonomiyle ilgili önemli büyük isimler de gerçeği görüyor 😉

    2013 veya 2012’de Forbes tarafından da birinci seçilmişti.

    1. Hmm yapılan araştırmaların çeşitli kriterleri içerdiğinin farkındasındır umarım öncelikle marka yönetimi,İdari güç cari statüsü ve küresel marka prestijini ayırmak lazım.

      Artı Ferrari, cazibe, sadakat ve müşterilerin görsel kimliğe olan güvenleri gibi bir çok konuda değerlendirmede en iyi marka olarak ön plana çıktı diyor bunlar o araştırma şirketinin verileri marka değerlemesi yapan 10 dan fazla araştırma şirketi var biri Honda dünyanın en iyi marka değerine sahip diyor biri Bmw biri Mercedes Esetcim hangisi sence hepsinin belli alanda birincilikleri var 🙂

      Hani bu sadece bir araştırma şirketinin yaptığı analiz ona bakarsan dünyanın en pahalı en lüks aracı hangisi Ferrari böyle soru ile 1000 kişiden 999 onay alırsın peki dünyanın en çok kullanıcısı olan araç hangisi atıyorum volvo eee şimdi volvo kötümü oldu hayır her markanın her araştırmanın çeşitli kritlerleri vardır.

      Renault ile Ferrari arasındaki özkaynak farkı 20 milyar doların üzerinde iken sence iki marka birbirine eşit veya Ferrari Renault dan üstün olabilirmi.

      Eset hala aynı yalanı söylüyorsun 2012 veya 2013 yılında küresel ölçekte marka ve ekonomik verilerde birinci seçilmedi ben sana linkleri oraya koydum ilk 200 de dahi yok listenin içerisinde Ford,Toyota,Honda,Bmw ve bir çok marka var ama Ferrari ilk 200 de bile yok çünkü marka değeri satış hacmi ve bir çok şey eklenerek yapılan bir araştırmada Ferrari o kadar güçlü bir ekonomiye sahip değil.Lüks araç segmentinde birinci olabilir ama normal otmotiv endüstrisinde malesef pekte karlı bir noktada bulunmuyor.

  6. Ferrari’nin spor otomobil yapmayı bildiğini biliyoruz, net. Sana bana da hitap etmedikleri belli. Parası olanın arabası. Anlaşılan bu sene anahtarlık satışları iyice artmış 😀

    yarı bir din

    Bunu buradan biliyoruz zaten.

    1. FerrariFanTR avatarı

      Hocam Merhaba McLaren 650s haberinde Spor SW araçmı olur demeyin diye bir yorum atıp McLarenin bir modelini koymuştunuz. Ferrari FF modeli de var 2011 model SW ve 4 kişilik.

      1. Gördüm ordaki yorumunu da arada unuttum yazamadım. FF’i biliyorum, en sevdiğim ferrari modeli olduğunu söylemem lazım 🙂

        Bu arada benim koyduğum resim Mclaren değildi, Corvette C7 Callaway’di.

  7. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Valla ne kadar çok mercedes fanı olsamda iphone kabım ferrari ayakkabım ferrari pc masaüstüm alonso f138 daha ne yapim şapkada almay düşünüyorum 😀

  8. canbundy (spa2000) avatarı
    canbundy (spa2000)

    Araba (ki araba demek ne kadar yeterli) kategorisinde 1. olması normal ancak tüm şirketler içinde 1. olması muhteşem.

  9. Çok normal bir durum bu. Saygı duyulması lazım vallahi ben duyuyorum şahsen. Böyle bir firmanın en büyük rakibi olmak bile güzel birşey.

    Ama ben yıllardır şuna inandım Ferrari yi Ferrari yapan ne araçları ne geçmişi filan. Sadece Shumi ve o üst üste kazandıkları şampiyonluklar. Tabi bu benim görüşüm yanlış anlaşılma olmasın.

    Yanlız Apple nerde o na ne puan vermişler acaba. Geçenlerde çıkmıştı dünyanın en değerli firması Apple diye çünkü.

    1. Ferrari 1996’dan önce de dünyanın en çok satan otomobillerini üreten bir firmaydı.Schumi gücüne güç kattı.

    2. F40 gibi bir araç Schumi şampiyon olmadan önce de yollardaydı. Schumi’nin pozitif etkisi taibi ki oldu, ama bu sadece Ferrari’nin ününe ün kattı…

  10. Burada gizemli bir kelime var “Güçlü Marka”

    Ferrari Dünya da markalaşmış en önemli şirket ama bu en zengin olduğu anlamına asla gelmesin. Fakat reklam bu sektörün olmazsa olmazıdır. Tanınmışlık ekstra’dan para demektir.

    Ben açıkçası bu araştırmayı bilmiyordum haberi yapanlara özellikle siteye taşıyanlara çok teşekkür ediyorum.

    Sanki Red Bull’un şampiyonlukları ve çoğu takım taraftarının bu duruma cephe alması zannedersem en çok Ferrari’ye yaradı son yıllarda. Diğer takım taraftarlarından Ferrari’ye karşı bir sempati oluştu son 4 sezondur.

    Red Bull’u yeni tutanlar ve Red Bull’u tutmayanlar sıralı iki gruptan Red Bull’u tutmayanlar Ferrari altında birleşti ve Ferrari marka değeri daha da arttı. Ferrari pistte kaybederken saha dışında kazandı ve bu krizi de fırsata çevirmesini bildi. Tebrik ediyorum bu marka değerinin artarak devam etmesini diliyorum.

  11. Biliyoruz bilmediğimiz bir şey söyleyin 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir