Schumacher İkinci Günde de En Hızlı

yazar:

kategori:

Barselona’daki testlerin ikinci gününde de, 2006 sonunda emekli olmasının ardından ilk defa testlere katılan Schumacher en hızlı isim oldu. Emekli Alman pilotu McLaren’den de la Rosa ve Renault’tan Kovalainen takip etti. Ferrari’nin Brezilyalı pilotu Massa ise 4. en hızlı isim oldu.

2. Gün Dereceleri

Pilot Takım Süre Tur
1. M.Schumacher Ferrari (B) 1.21.486 90
2. de la Rosa McLaren-Mercedes (B) 1:21.857 60
3. Kovalainen Renault (B) 1:21.894 65
4. Massa Ferrari (B) 1:22.044 56
5. Paffett McLaren-Mercedes (B) 1:22.293 57
6. Rosberg Williams-Toyota (B) 1:22.333 64
7. Coulthard Red Bull-Renault (B) 1:22.555 74
8. Heidfeld BMW-Sauber (B) 1:22.946 102
9. Nakajima Williams-Toyota (B) 1:23.031 77
10. Vettel Toro Rosso-Ferrari (B) 1:23.187 74
11. Chandhok Red Bull-Renault (B) 1:23.255 57
12. Button Honda (B) 1:23.358 79
13. Trulli Toyota (B) 1:23.465 54
14. Kubica BMW-Sauber (B) 1:23.488 37
15. Davidson Super Aguri-Honda (B) 1:23.547 80
16. Filippi Honda (B) 1:23.596 74
17. Bourdais Toro Rosso-Ferrari (B) 1:23.753 72
18. Montagny Toyota (B) 1:23.977 45
19. Klien Force India-Ferrari (B) 1:24.446 56
20. Sutil Force India-Ferrari (B) 1:23.537 105
21. Liuzzi Force India-Ferrari (B) 1:24.555 55

Resmi olmayan derecelerdir….

12:21 Toyota aracı için yine kırmızı bayraklar. Ama bu sefer Jarno Trulli.

11:52 Günün ikinci kırmızı bayrağı Frank Montagny’nin 12. virajda geçirdiği kazasından sonra sallandı.

10:38 Ferrari ile çalışmalarını sürdüren Michael Schumacher’in de 1. virajda spin attığı belirtildi.

10:30 Günün ilk hızlı zaman turu Christian Klien’den geldi. Klien ve Liuzzi ile birlikte takım ile anlaşması bulunan Adrian Sutil’de bugün test yapacak. Super Aguri’de ise Davidson’un yanında Luca Filippi olacak. Hava sıcaklığı 10 derece civarlarında ancak gün ilerledikçe sıcaklığın 16 dereceye çıkması tahmin ediliyor.

10:22 Felipe Massa bugün Ferrari ile çalışmaya başlayacak. Brezilyalı pilot 8. virajda spin attı ve günün ilk kırmızı bayrağının sallanmasına neden oldu.

9:30 Bugün çalışacak pilotlar arasında Christian Klien ve Vitantonio Liuzzi gibi isimler var. Klien Force India’da kokpite oturan ilk kişi oldu

1. Gün Test Fotoğrafları

1. Gün Videoları


Yorumlar

  1. massathebest avatarı

    yaş* birader bir raikkonen taraftarının *ğzından nihayet şanslı kelimesi duydum. kıskanmak falan yok tebrik ettim bol bol yine ederim. bunu geçtik 2006 mclaren aracı yüzünden kimi geride kaldı biliyorum bunu. demek istediğim aynı şey, massa avustralya, ingiltere, macaristan, italya yarışlarında kendinden kaynaklanmayan sebeplerle şampiyona da geri kaldı sen de bunu biliyorsun. yoksa şampiyonluğun en güçlü adaylarında biri olarak devam edecekti yoluna. ama böyle massa 4 ncü, demek ki kötüymiş gibi yorumlar asıl komik olan.

  2. KiiiiiMiiiiii avatarı
    KiiiiiMiiiiii

    massathebest adamı güldürüosun yahuu 😀 1-kimi ferrariye yeni geldi araç başka alışması lazım 2-lastikler yeniydi kiminin tarzına uymuyordu.3-massa ne kimiden ne alodan nede lewisden iyi pilot.4 massa 1.başlarsa 1.bitirir ama kimi sonuncuda başlasa 1.bitirir:D ne kimiyle massayı nede kimiyle schumiyi bir tutmayın komik oluyorsunuz yoksa hepsi dünyanın en iyi pilotları ama içlerinde en iyileri tabi ki Alonso Kimi Massa Lewis Nick ancak öyle bir yorumlar yapıyorsunuz ki insan ister istemez sinirleniyor.2006 dan bahsetmişsin 2006 yılında McLaren aracını bilmiyormsunu ?? dökülüyordu araç nerdeyse gitmiycekti.bu senede süper araç ama yine şampiyonluk yok:( Renoda aynı duruma düştü bu sene podyum zor gördüler.bazı şeyleri iyi izle ona göre yorum yap. he birde kiminin şampiyonluga şans demişsin :Dolabilir neden olmasında ki 😀 adam o kadar şansızlık yaşadı bırakta bir kerede o şanslı olsun dimi 😀 yoksa kıskanıyormusun massathebest :D:D:D

  3. KiMi_RaiKoNeN avatarı
    KiMi_RaiKoNeN

    bunda tabikide massa suçlu kim suçlu olcak yoksa Kimi yle farklı araçlar kullandılarda bizim mi haberimiz yok. Aynı araçla biri şampiyon diğeri 4. ise kim suçlu. Bide lafı eveleyip gevelemede üstüne yk hani ha. massa nın ne yaptığını sorduğumda shumi ye top atmaya çalışma. Shumi zaten bi efsane. Bunu heralde kabul edemeyn yoktur. Sen anca böyle çıkar diğer pilotlara çamur atmaya çalışırsın zaten. Çünkü desteklediğin pilotun konuşulacak pek bişeyi yok. Ha 2006 da İstanbul park ta yerde develeniyodu onu konuşalım istersen. Yoksa aklıma öyle kalıcı başka hareketi gelmiyo alonsoy la tartışması dışında. tekrarlıyorum hatta ısrarla vurguluyorum hayatın gram adaleti olsa massa button la yer değişir. aynı araç hatta Massa takıma adaptasyonunuda tamamlamış vaziyetteyken yeni gelen Kimi onu geçiyosa demekki tartışcak pek bişi yok. 2006 da verseydin Kimi ye o aracıda Kimi takım arkadaşına yada denk araca geçilseydi burda birlikte yererdik merak etme. Ole bi pilota kör kütük takılmakla olmuyo.

  4. KiMi_RaiKoNeN avatarı
    KiMi_RaiKoNeN

    bunda tabikide massa suçlu kim suçlu olcak yoksa Kimi yle farklı araçlar kullandılarda bizim mi haberimiz yok. Aynı araçla biri şampiyon diğeri 4. ise kim suçlu. Bide lafı eveleyip gevelemede üstüne yk hani ha. massa nın ne yaptığını sorduğumda shumi ye top atmaya çalışma. Shumi zaten bi efsane. Bunu heralde kabul edemeyn yoktur.

  5. massathebest avatarı

    wyvallah kimiciler, biriniz ortalıyor diğeriniz kafa vuruşu yapıyor ama boş konuşuyorsunuz. ne körüm ne ş*şı sizi *ğırlamak bana düşmez. önce Schumi-rai ile ilgili yazdıklarıma cevap verin. sonra alonso'nun 2 yıldır anlata anlata bitiremediğinizden balından cevap verin. sonra rai'nin başarısızlığında şans deyip te yüzyılın şansıyla şampiyon olmasına en büyük pilot demenizle ilgili cevap verin. lafın kuyruğundan girerek istediğiniz yöne çekmeye çalışmayın yazılana cevap verin. button'du dershaneydi diye kafa şişirmeyi bırakın. bu arada ikinizden biri massa 4 ncü olmuş demek ki ilk 3 ten daha kötüymüş demiş. kimi 2006 sezonunda yerlerde sürünüp 5 nci bitirdiğinde de aynı şeyi kimi için söyledin mi? demek ki ilk 4 ten daha kötüymüş dedin mi? ha onda araba bunda massa suçlu öyle mi? bırakın bu işleri, boş boş birbirinize orta yapmayı kesin. o beğenmediğiniz massa son yarışta fedakarlık yapmasa şu an hala rai çok şanssız masallarına devam ediyor olacaktınız. başka arkadaşlar üstüne alınmasın. sözüm Kiiiiiiiiimiiiiiii ve kimi_raikkonen nickli üyelere. ha ben de onlar gibi düşünüyorum diyen varsa bu yazdıklarım aynı zamanda onlar içindir.

  6. KiMi_RaiKoNeN avatarı
    KiMi_RaiKoNeN

    massathebest bakıyomda uçmuşun. Seni duyanda Kimi nin sezonun ikince devresindeki start başarısının onda birini becerebilmiş sanacaklar Massa yı abartma istersen Massa yı bu kadar. Yani en ön için savaşan pilot sayısı 4 tü. Massa yıl sonunda kaçıncı 4. Yani hepsine geçilmiş. Yani içlerindeki en zayıf halka Massa. Bide çıkarsınız Massa her yıl bişiler öğreniyo dersiniz. Diğer pilotlar o öğrenirken armut toplamaya gidiyo zaten dorudur. Ferrari dershane deil..

  7. KiMi_RaiKoNen avatarı
    KiMi_RaiKoNen

    Birinci olarak Kimi nin pilotajına, kalkışına falan laf atacak son adam massa yı destekleyen olur. massa hangi kalkışta ne halt etmiş. ferrari nin zorlandığın pistlerde ne halt etmişte sen gidip rai ye sallıyon anlamak mümkün deil. Bide kalkıp Massa her yıl yeni bişeyler çğreniyo diyolar iii de diğer pilotlar her yıl armut mu topluyo. ferrari dersanemi? Ah button ah. Sana yazık oluyo orda işte ne yaparsın hayat adaletsiz. Adalet olsa Massa yla yer değişirdin zaten.

  8. KiiiiiMiiiiii avatarı
    KiiiiiMiiiiii

    massathebest biraz düşünde yorum yap bence :)kimiye laf atıyorsunda massa ne yaptı ??o lastiklere alıştımı hayr.kimi alıştıktan sonra neler yaptıgını herkez gördü be sen uyuyorsun sadece massaya kitlenmiş vaziyettesin bea :DDD

  9. massathebest avatarı

    monacodaki kazası diyecektim. yanlış yazmışım.

  10. massathebest avatarı

    startlardaki felaket kalkışı, monacodaki beceriksizce kalkışı, tek turda ve yarış boyunca genel performansının kötü olması karşısında 6 ay boyunca -kimi lastiklere alışamadı- diye masal anlatıyordunuz. işte Schumi, adam daha ilk gününde 40 yıllık 2007 b.stone kullanıcısı gibi süper performans gösterdi. gerçek pilotla iyi pilot arasındaki fark, Schumi ile rai arasındaki fark budur. rai emekli olana kadar bas bas bağırsanız da rai Schumi'nin yanından bile geçemez. kolay olunmuyor efsane. 2 yıldır alonso'ya ******* demekle olmuyor bu işler. eğer balla şampiyon olan varsa bunun kralı raikkonendir. şanssız şanssız diye *ğlıyordunuz. niye bu yılki şampiyonluğun ardından -kimi müthiş bir şansla şampiyon oldu- diyen yok? varsa yoksa kimi aslan kimi kaplan. geçin bunları, kaybedince şanssızlık, kazanınca büyük pilotaj. raikkonen'in Schumi'nin yanında yarışmaya kalitesi yetmez. elbet seneye bu okka okka baldan eser de kalmaz. felipe de ezer geçer rai'yi. herkes görecek. pilotunuzun balonu bu yıl patlayacak.

  11. ahh şumi ahh bu farkı testte deil yarışta atacaktın bırakmasaydın…

  12. KiMi_RaiKoNeN avatarı
    KiMi_RaiKoNeN

    massathebest teki Kimi düşmanlığı almış başını gidiyo maşallah. iide Kimi den ilk yılında daha başka ne istiyodun? felipe sezon dödümncüsü ama aslan, Kimi şampiyon ama gitmeli mantık ilginç… ha diyosanki 4.lük felipe için iyi o zaman anlarım yazdıklarını. Evet Shumi kalmalıydı yanında da Rai olmalıydı ama işte insanın her istediği olmuyo kahretsin ki.

  13. burdanda heikkinn ne kdar ıyı bı pılto oldunu anlıyrzzz helal be heıkkı 10 numara pılotsun bıde süper araba olursa neler yapıcan bu sene yhaa bı tek renault tek arabayla katılıyo neden acaba bılen bı arkdasımız benı aydıntaltrsa bılgıım kadaryla nelson pıquetde hazır bulunuyo ama o neye cıkmıyo pıste merak yaptım cwplarınızı beklıom

  14. Arkadaşlar neden bu kadar gaza geldiniz anlamadım!!! F1 paranın delice döndüğü bir spor ve Kapital dünyası… Bu testi MSC'nin sponsorları ayarlamış olabilir ve sadece onların istekleri doğrultusunda Özel ayarlanmış bir araç verilmiş olabilirler… Amaç sadece Reklam olabilir yani… Sonuç olarak MSC yi bilen herkes Ferrariyi bilmiyor ama Ferrariyi bilen herkes MSC'yi biliyor… Bu kadar fanatikliğe ve Holiganlığ* gerek yok diye düşünüyorum…

  15. Schuminin derecesi BMW raporunda 1:19.603 olarak geçiyor 😀

  16. keşke kimi ile şumi test yapsa müthiş olurdu

  17. Bazı yerlerde Schumi'nin derecesi 1.20.475 olarak geçiyor?

  18. massathebest avatarı

    schumi için ne söylesek azdır. sezonun ilk yarısında 5-6 ay yeni lastiklere alışamadığı için başarılı olamadığı iddia edilen pilotların yanında işte gerçek şampiyon işte gerçek efsane. adam üstüne bile oturmadığı 2007 b.stonelar ile tozu duman kattı daha ilk gününde. ve bugünkü liderliği de bunun bir tesadüf olmadığının kanıtı. helal olsun sana Schumi kralı gelse gaz pedalın bile olamaz senin. ayrıca daha önce hiç çekiş kontrolsüz araç kullanmamış olan felipe'ye de helal olsun. daha ilk gününde oldukç* iyi bir performans. helal size aslanlar. bu ikiliyi bozmak kimin fikriydi bilmem ama boynu altında kalsın inşallah. yerine getirdikleri pilotun aracının altında ezilsin bu şahsiyet.

  19. team_spirit avatarı

    bravo heikki:)

  20. Tecrübeli pilotlar farklarını ortaya koyuyorlar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir