Massa: "Şampiyonluk Hâlâ Uzanacağım Mesafede"

yazar:

kategori:

Felipe Massa, bu senenin şampiyonluğunu kazanmak için hâlâ bütün şanslara sahip olduğunu ve Macaristan GP’yi gerisinde bıraktığını söyledi.

Üç hafta önce Brezilyalı pilot Budapeşte’de, lider giderken yarışın bitimine 3 tur kala motoru iflas etmiş ve zaferden olmuştu. Ama şampiyona lideri Hamilton’un da sorun yaşaması nedeniyle pek de fazla kaybı olmamıştı.

Massa: “Geçen sene Kimi, iki yarış kala 17 puan gerideydi ve şampiyonluğu kazandı. Bu yüzden pes edemeyiz"

“Daha da fazla motive olmamız gerekiyor. Orada olduğumuzu düşünüyorum. Rekabetçiyiz, bu yüzden tek istediğim şey bu (şampiyonluk)"

Massa, motor sorununun ardından hayal kırıklığı ile zaman harcamadığını ve sadece kalan yarışlarda sahip olduğu fırsatları düşündügüğünü belirtti.

Massa: “Bu bir spor. Bazen araca çok güveniriz ve bazen bu mümkün olmaz. Çünkü bir sorun yaşadık"

“Ama bizim çalışma şeklimizde değişiklik yaratmadı. Çünkü önümüzde hâlâ 7 yarış var. Hoş değildi, şüphesiz bitime çok az kala yarışı bırakmak benim için çok üzücüydü. Ama şimdi önüme bakıyorum ve sezonun sonuna kadar iyi bir performans göstermeye çalışıyorum. Çünkü (kazanlacak) hâlâ 70 puanımız var ve 70 puan, şimdi liderin sahip olduğundan daha fazlası."

“Bu yüzden puan açısından önümüzde hâlâ sezonun yarısı var"

Macaristan’da McLaren pilotlarının ilk iki sıradan kalkmasına rağmen denge bir anda değişmiş ve Massa liderliğe otumuştu. Brezilyalı pilot, sezonun sonuna kadar iyi dengeli bir rakip olarak devam etmemesi için herhangi bir neden göremiyor.

Massa: “(Kalan) yarışların çoğunun o rekabetçi olacağını düşünüyorum. Önümüzde, kimin en hızlı olacağını bilmediğimiz iki yeni pist var."

“Spa ve belki de Japony’da çok güçlü olabileceğimizi düşünüyorum. Şüphesiz onlar da (McLaren), geçen sene olduğu gibi Monza’da güçlü olabilir. Brezilya’da biz güçlü olabiliriz"

“Bu yüzden şu anda bir şey söylemek zor"

“Geçen sene ne olduğunu görmemiz ve bir fikre sahip olmamız gerekiyor. Ama işler, geçen senekinden farklı olabilir."

“Şüphesiz yarışları kazanmaya çalışmamız gerekiyor. Ama yarışları kazanmazsak belki de Lewis’in veya her kimse, önünde bitirebiliriz."

“Mümkün olduğunca fazla puan toplamak ve sıralamada yer kaybetmemek önemli"


Yorumlar

  1. Massanın kesin kazanmak zorunda olduğu yarışlardan bi tanesii çünkü pist sıcaklığı itibariyle bu pist ferrariye tam uyuyorr..

  2. Biraz acele edip uzanmaya bak. Sezon bitiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir