Bourdais, "Olağanüstü" Bir Yarış Bekliyor

yazar:

kategori:

Toro Rosso pilotu Sebastian Bourdais Formula 1’e ilk kez ev sahipliği yapacak olan cadde yarışı Valencia’nın dikkate değer olacağını bekliyor. Fransız pilot İspanyollar’ın çıkrdığı işten etkilenmiş görünüyor.

" İyi bir iş yaptılar. Asfalt çok iyi, pistin etrafı duvarlarla çevrili fakat modern bir pist. Dikkat edilmesi gereken kör virajlar, hata yapamayacağımız bölümler var."

Pazar günü Avrupa Grand Prix’ini güzel bir gösteri sunacağını düşünen Bourdais:" Olağanüstü olacak." şeklinde konuştu.

Bourdais yalnızca ilk izlenimde yeterli verilerin elde edilmeyeceğini ve Toro Rosso’nun merkezinde simulasyon çalışmaları yaptıklarına değindi ve yüksek gelirli ve modern tesislere sahip diğer takımlarıa rağmen pozitif düşüncelere sahip olduğunu söyledi.

" Diğer takımlar gibi simulasyon sistemimiz yok fakat simule edebileceğimiz araçlara sahibiz. Örneğin kullanmamız gereken vites oranlarını biliyoruz ve on-board görüntüler üzerinde iyi çalıştık."

Pazar günü güvenlik aracı periyodunun oldukça fazla yaşanması beklenirken Bourdais bu durumun STR3’ü puan kazanabilecek bir pozisyona getirmesini umuyor.

Fransız pilot şimdiye kadar mart ayındaki sezonun açılış yarışı olan Melbourne’deki Avustralya Grand Prix’inde sadece iki puan kazanmayı başardı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir