Hamilton, Rakiplerinin Pist Üstü Tutumlarını Eleştirdi

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton Valensiya’da en büyük problemin pisti öğrenmekten çok diğer pilotların pist üzerindeki tutumlarınının olduğunu söyledi.

Günü 5. sırada tamamlayan Hamilton bazı pilotların öndekiler ile fark açmak için bir anda yavaşlamalarının diğerlerinin turlarını mahvettiğini belirtti.

Hamilton "Eğer temiz bir tur istiyorsanız önünüzdeki ile fark açmak önemliydi. Virajlar hep kör olduğu için önünüzü göremiyorsunuz."

"Bazı pilotlar sizin önünüzde yavaşlıyorlar. Arkada hafif boşluk olması avantajından yararlanıyorlar ve kimin takip ettiğini umursamıyorlar."

"Kendileri için boşluk yaratmak istedikleri için size doğru yavaşlıyorlar ancak bu sizin hızlı turunuzu etkiliyor." dedi.

Hamilton bu şikayetine rağmen günden oldukça memnun ayrıldı.

Hamilton "İyi hissediyorum. Bir spin dışında iyi bir gün geçirdik ve doğru yönde başladığımızı düşünüyorum. Yavaş bir şekilde performansımızı arttırdık ve test programını uyguladık."

Pist hakkında konuşan şampiyona lideri "Tüm pist oldukça iyi. İki uzun düzlük lastiklerinizi soğutmak için zaman veriyor, daha sonra ise frenlerin iyi olmasını gerektiren yavaş virajlar var. Burası aldatıcı bir pist."

"Bugün her şeyi adım adım yaptım ve aracın dengesini geliştirmeye çalıştım. Her piste çıkışımda yeni şeyler öğreniyorum. Önemli olan parçaları bulup doğru yere yerleştirmek." dedi.


Yorumlar

  1. Ahmet  Keleş avatarı

    hayır engelleme sadece yakın mesafede olmaz gerçekten uzun bir ara bırakmak gerekiyor önde giden aracın arkasında uzun süre olumsuz etkileyen bir hava akımı oluyor onun için önü açık olan araçlar daha hızlı tur atar önündekiyle ciddi bir fark olması gerekiyor ondan etkilenmemesi için

  2. ceza mutlaka gelir ama inşallah bu yüzden sıralama hırsı ve heyecanı içinde kötü bir kaza olmaz

  3. Antremanlarda pek fia dikkat etmemiş olabilir ama sıralamalarda bu durumu yapanlar kesinlikle cezalandırılır

  4. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    evet hamilton u engelleyen olduğunu bende görmedim
    engelleme belki belirgin bi şekilde olmamıştır. ama bu tür şeylerin olabileceği bir pist bakalım sıralamalarda neler olcakk engellemeler yüzünden ceza gelebilirr..

  5. Hamiltonu bilmiyorum ama Kubicayı onboard izledik çok tehlikeli bir durumdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir