Kobayashi: Renault Rekabetten Uzak

yazar:

kategori:

Caterham pilotu Kamui Kobayashi’ye göre Renault rakipleri Mercedes ve Ferrari ile yarışacak pozisyonda değil.

Japon pilot bugün Bahreyn’de 66 tur tamamladı ve Renault motorlu araçların en hızlısı oldu.

Ancak Fransız markanın 1.6 litre V6 turbo motorlarını etkin çalıştırma mücadelesi ile birlikte Kobayashi takımın aracı hızlandırmakta ciddi adımlar atamadığını kabul ediyor.

Bu Caterham’ın halen motor tedarikçisi ile birlikte sorunlarını çözmeye çalıştıkları anlamına geliyor.

Kobayashi: “Şu an elimizde olan bu ve diğer motor üreticileri ile savaşmaları için onlara yardım etmek zorundayız. Şu an rekabet açısından çok zayıfız ve onlara çalışmaları için azami şansı veriyoruz. Kendi aracımız ile ondan sonra ilgileneceğiz. Yani motor sistemi için bekliyoruz”

“Testlerde diğer bazı araçlarla karşılaştık ve Mercedes araçlarının düzlüklerde çok daha hızlı olduğunu görebiliyoruz, 20-30 km/saat fark var ve bu farklı fren noktaları veya herşeyle ilgili olabilir.”

“Kısa sürede neler yapabileceğimizi görmüş olacağız. Şu an kesinlikle oldukça geç kalmış durumdayız. Motor bölümünde çok fazla sorunumuz vardı.”

“Bu yüzden bekliyoruz çünkü güç aktarımında çok agresifiz ve bu da viraj çıkışlarındaki hızlanmalarda çok zorlayıcı oluyor.”

“Şu an yavaş virajlar bizim için çok zor ve ne kadar tutunmaya sahip olacağımızı bilemiyoruz.”

Kobayashi bu sabah Caterham’ın telemetri sistemiyle de sorunlar yaşadı ve yavaş virajlarda güç eksikliği sorunu olduğunu söyledi.

Japon pilot bu sorunların sezon öncesi testlerinin kalan altı gününde çözülebileceğinden umutlu. Ancak Renault ilerleme kaydettiğinden emin konuşuyor ve araçla daha anlamlı çalışmaların yapılabildiğini söylüyor. Üreticiye göre yarın elektronik arka fren sistemiyle çalışmaya başlayabileceklerini söyledi.


Yorumlar

“Kobayashi: Renault Rekabetten Uzak” için 12 yanıt

  1. Renault kolay kolay toparlanamaz. Beklediğimizden tahmin edebileceğimizden de kötü başladılar.
    Beni diğer bir şaşırtan ise diğer 2 üreticinin beklediğimden dayanıklı görünmesi. Tabi testler hiçbirşey yarış performansında göreceğiz çatır çutur dökülebilirler. Cosworth kalabilseymiş Renault karşısında bir talihi olabilirdi belki. 🙂

  2. thechosenone avatarı

    http://www.renault.com.tr/page.aspx?id=4504
    Yalnız şunu farkettim, biraz konu dışı ama bu linke bir bakın, adamlar 2005 ve 2006 f1 sezonunda bütün yarışları kazandıklarını söylüyolar. Bu nasıl bi atmasyon anlamadım
    ‘Renault F1 Team ile birlikte pistlere geri dönüp 2005 ve 2006 yıllarındaki tüm yarışları kazandı’

    1. Herhalde çeviri hatası yapmışlar. Fazla takılmamak lazım. Bilinçli yaptılarsa ciddi bir saygısızlık yapmış olurlar.

      Yalnız bu linkteki sayfadaki yazıları okurken buradaki iki renaultçu arkadaşımızın üslubuna benzettim. Ya bu arkadaşlar orayı taklit ediyor ya da onlar bu arkadaşların katkılarıyla yazı hazırlıyor ☺ Şaka bir tarafa Renault’ta büyük bir firmadır. Onlarda 12 sene beklemiş. Yani bu F1 dünyasın ‘da anahtar kelime sabır. 1 günde olmaz ama bir gün olur.

      1. thechosenone avatarı

        umarım çeviri hatasıdır.

  3. Renault’un medar-ı iftiharı, nevi şahsına münhasır emektar adam Kobayashi’yi alkışlıyorum. ☺

    Canlı anlatım sırasında aurosport editörleri Marussia’dan 10.luğu almaya çalışıyor derken, Vettel’den 6.lığı aldı. 1.40 barajı’nın altına inen ilk Renault oldu.

    Renault sorunları bir kademede olsa atlatabilmişse bu; Kobayashi’nin Jerezdeki emektar çalışmalarına da bağlı biraz. Orada ufakta olsa bir veri sundu ve Renault’a yardımcı oldu.

    Bahreynde de uzun süre piste çıkamamasının ardından öğleden sonra 60 küsür tur atmayı başardı. Formula 1’e böyle destansı pilotlar lazım. Çalışan’ın Renault’u Ferrari’si olmaz, çalışan kazanır elması kızarır. O yüzden Kobayashi’nin hakkını teslim etmek lazım. Birçoğu sorun var nasıl olsa öğle sonu da çıkıp zorlamam diye düşünür adam seansın son 10 dakikası 1.39’a iniyor. Bu azmin, inancın zaferidir. Zaten bu huy Japonlarda fazlasıyla var.

  4. Çelişkili yorumlar geliyor ve takımlar pistte kendisini gösteremiyor. Sorun bitti deniyor, Kobayashi yalan mı söylüyor? Bir gariplik var.

    Melbourne’de her şey belli olacak.

  5. piyasada olduğu gibi reno’nun ferrari ve mercedesle başa çıkamayacağı belliydi. bakalım FIA durumu toparlamaya çalışacak mı. böyle giderse ilk 10 ferrari-merc motorlarıyla kapanabilir 🙂

    1. daha önce williams ile ve fabrika takımı ile defalarca şampiyon olmuş ve diğer motorları yenmiş bir üreticiden bahsetiğinizi unutuyor olamazsınız. yorumunuz fanatizm dolu ve nesnel olmaktan çok uzak.

      1. thechosenone avatarı

        abi sizin bu diğer motorları yenmiş egonuzda başka kimsede yok. Sizin daha esameniz okunmazken diğerleri bilmem kaçıncı şampiyonluk kutlaması yapıyodu.

      2. thechosenone avatarı

        Bak adam kendisi de yazmış 35 yılda diye.
        2012 yılı Formula 1 motor üreticiliğinde dünya şampiyonluğu unvanı, Renault’un motor üreticisi ve ekip olarak kazandığı 11’inci unvanıdır.
        Bu da linki, http://www.renault.com.tr/page.aspx?id=4504

      3. diğer motorları yenmişken motor yenmiş oluyor da, caterham da reno motorunu kullanarak sonuncu olunca, hepsine kaybetmiş olmuyor mu? önceki senelerde durumun motordan daha çok şasi farkı olduğunu, reno’nun şampiyon olduğu takımların başka motor kullansa da şampiyon olacağını anlamak zor mu? veya bunu kavramak fanatizm mi oluyor?

        bu seneye kadar F1 motorsporu gibi görünmesine rağmen motorlar yardımcı gibiydi. yarış şasiyle, aeroyla kazanılır ve kaybedilirdi. bu sene ise sistemler çok karmaşık. gerçekten bir motor rekabeti var ve reno’da bu yüzden merc ve ferrari’ye göre bu kadar zorlandı.

  6. Diğerleri kıvırıyor ama Koba reyizin söyledikleri herşeyi açıklıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir