Renault: “Lotus 60 – 70 Tur Atabilir”

yazar:

kategori:

Renault, Lotus’un Bahreyn’de sorunlu iki gün geçirmesine rağmen yarın 60 – 70 tur atabileceğini söylüyor.

Yeni aracı ilk kez dün ortaya çıkaran Lotus henüz beklediği çalışmaları yapamadı. Romain Grosjean ilk 2 günde toplam 26 tur atabildi ve yarın aracı Pastor Maldonado devralacak.

Remi Taffin “% 100 emin olduğunuzu söylemek her zaman zordur ancak yarın bu sorunları çözeceğimizden % 99 eminim.”

“Belli parçadaki sorunu çözemezsek o zaman çalışacağını bildiğimiz parçayı koyacağız.”

“İstersek 60 – 70 tur atamamaları için bir sebep yok. Her şeyi bir araya getireceğiz ve bugün 3 takımda yaşadıklarımızdan farklı bir şey yaşamamız için bir neden yok.” dedi.

Autosport’a göre Renault’nun şu anda yaşadığı en büyük sorun yazılımda. Bu yüzden Taffin bu tür sorunlarda hızlı gelişme kaydedeceklerini düşünüyor.

Taffin “Donanım ve yazılım sorunlarındaki en önemli fark, yazılım sorunlarını çözmek çok zor çünkü sorunun nereden geldiğini bulmanız lazım.”

“Yazılım sorunlarını çözmek daha kolay çünkü onu düzenlemek donanımı düzenlemekten daha kolay.” dedi.


Yorumlar

“Renault: “Lotus 60 – 70 Tur Atabilir”” için 5 yanıt

  1. Peki diğerleri?

  2. Yazılım sorunlarını çözmek, çizilim sorunlarını çözmekten daha kolay. 🙂

    Büzülüm sorunlarını çözmek düzülüm sorunlarını çözmekten daha kolay.

    Motorumuz olay, sorunları çözmek kolay. Kurşunu üstüne kalay, etmeyelim Renaultla alay. 🙂

  3. güney ateş avatarı

    Taffin “Donanım ve yazılım sorunlarındaki en önemli fark, yazılım sorunlarını çözmek çok zor çünkü sorunun nereden geldiğini bulmanız lazım.”

    “Yazılım sorunlarını çözmek daha kolay çünkü onu düzenlemek donanımı düzenlemekten daha kolay.”

    bence kafa buluyor:)

    1. Kafa bulmuyor doğru söylüyor 🙂

      Araçları örnek verirsek lastik aracın bir parçası yani donanımıdır.Patladığında sorunu tespit etmek kolaydır değilmi lastik iner direksiyon ağırlaşır yani olay aracın donanımından kaynaklanan bir sorundur.Bunun yanında lastik basıncını ölçen birde bilgisayar programı olsun lastik patladığı halde sağlam gösteriyor göstergede buda yazılımsal kaynaklı bir sorundur şimdi bunlar neden zor kolay onları açıklayacağım.

      Araçların lastikleri patladığında yapılıcak şeyler bellidir alırsınız krikoyu aracın tabanını yükseltirsiniz bagajın alt tarafında bulunan yedek lastiği takar yoluna devam edersiniz.Ama göstergenizde patlamış lastiği sağlam olarak gösteren uyarı programını düzeltmek onlarca algoritmanın birleşmesi ile oluşan acaba neden patlamış lastiği sağlam olarak gösteriyor mantığından yola çıkarak çözmeniz gereken bir sorundur.Tabi bu sorunu bulmak zordur ama çözümü kolaydır önemli olanda yazılımdaki sorunu bulmaktır bulduğunuzda kodlarınız ve ifadeleriniz konuşur.Ama lastik patladı diyelim yazılım sağlam gösteriyor belli süre gittiniz aks kırıldı diyelim bunu değiştirmek veya farklı bir parça ile desteklemek zordur işte donanımın zorluğuda burdan gelir değişimi değil yerine geçicek parçanın ne olucağı husus sıkıntıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir