Magnussen: V6 Turbo Motorlar Sürücelerin Yeteneğini Görmek için Daha İyi

yazar:

kategori:

Mclaren’ın genç sürücüsü Kevin Magnussen, sürücü farkının V8 dönemine göre, yeni turbo motorlu araçlarda daha fazla ön plana çıkacağını düşünüyor.

Bu yıl sürücüler, önceki yıllara göre daha az yere basma gücüne sahip araçlarla ve daha yüksek torklu motorlarla uğraşmak zorunda. Bahreyn’deki testlerin ikinci gününde en hızlı zamanı kaydeden Magnussen, sürücülerin hızlı zaman yapmak konusunda bu yıl daha fazla pay sahibi olacağı görüşünde.

Magnussen ”Gerçektende eski araçlarla kıyaslarsak bu yıl sürücüler daha fazla ön planda olacak.”

”Egzoz beslemeli difüzör ve yeni lastikler ve doğru set-upla araç yapılması gereken çoğu işi yapıyordu ve sizde araca güveniyordunuz. Bu yılki araçlar daha çok sürücülere bağlı iyi ve bence bu harika.”

”Bu yıl geçen yıla göre sürücü olarak çok daha fazla şey ortaya koyabilirsiniz. Elbette yavaş bir araçla kazanmak yine neredeyse imkansız olacak, fakat sonuçta bu Formula 1, araç ve insanın birlikte çalıştığı bir spor ve sürücü olarak fark yaratabilirsiniz. Yeni motorlardaki tork ile bu biraz zor ama bence bu zaten çok açık. Fazladan tork olduğu zaman işler birazcık daha karmaşıklaşır, ve biraz daha becerikli, gaz verirken biraz daha nazik olmanız gerekir.” dedi.

Bugün Magnussen geçen yılın pol derecesinden 2.6 sn uzakta bir tur attı fakat genç sürücü Mclaren’dan daha fazlasının geleceğini söylüyor.

Magnussen ”Şaşırdığımı söyleyemem. Bence bundan daha hızlı olacağız ve hızımız sürekli artacak. Eski araçlardan hızlı duruma gelmemezin çok uzun zaman alacağını zannetmiyorum. Avustralya’ya gidene kadar aracı geliştireceğimizi umuyorum. İyi bir noktadayız fakat daha fazla çalışmamız gerek. Yine de çokta kötü gözükmüyor.” dedi.


Yorumlar

“Magnussen: V6 Turbo Motorlar Sürücelerin Yeteneğini Görmek için Daha İyi” için 10 yanıt

  1. İsmail Fatih ALKAN avatarı
    İsmail Fatih ALKAN

    İşler kötü gidince Kevin kardeş Jan amca zırvalayacak mı ki ? Yok jenson haksızlık etti, Alonso delinin teki , Vettel o köşede sıkıştırmayacaktı benim oğlanı diye. Arkadaş bu alt serilerden gelip de kendini Kimi,Mika,Michael,Vettel,Alonso ayarına getirip bişeyler sölemiyorlar mı hasta oluyorum. Ama sonuç anlaşılmaz değil ne de olsa babasını tanıyoruz. Alons ve tayfası korkmuyor bu çocuktan neden mi başedecek daha ciddi abiler var buralarda…..

  2. O kadar tur attılar bi tane onboard yok mu , şu araçların hızlanışını , son hıza çıkışını bi izleyelim ? SkyF1 almıştır kesin bi takımın kayıtlarından

  3. canbundy (spa2000) avatarı
    canbundy (spa2000)

    MclEren,
    yayınladığın haberler McLaren fanları olarak özel ilgi ile okunacaktır.

  4. @Alp24 (MclEren) arkadaşımıza bize yardımcı olma talebinden dolayı teşekkür ediyorum. Bunun yanında ilk haberi hayırlı ve uğurlu olsun 🙂

    1. Böyle karşılanacağımı bilsem çok önceden teklif ederdim 😀 Haftaya okulum başlıyor ve tatilde geçen boş vakitlere üzüldüm şu an. Elimden geldiğince yardımcı olurum umarım

  5. Senin yeteneğini görmek için sabırsızlıkla bekliyorum Kevin 🙂

  6. Bu çocukta ışık var.Mclaren güvenerek direk takımında yer veriyor ayrıca takdir ediyorum.

    Buttonu zor dönem bekliyor gibi

  7. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bu çocuk şampiyon olur demedi demeyin Alonso ve tayfası yine hüsran yaşayacak gibi

    1. Sende kına yakarsın 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir