Valensiya'da İlk Çizgi Sağ Tarafa Alındı!

yazar:

kategori:

Bu hafta sonu Valensiya’da yapılacak ilk yarış öncesinde pole pozisyon gridi pistin sol tarafından sağ tarafına geçirildi.

Orijinal çizgi pistin sol bölümünde bulunuyordu çünkü bunun ilk sağ dönülen viraj için daha uygun çizgiye denk geldiği düşünülüyordu.

Ancak cuma ve cumartesi günü araçların bu bölümden geçişlerinin incelenmesinin ardından FIA Yarış Komiseri Charlie Whiting grid çizgisinin sağa çekileceğini açıkladı.

FIA kurallarına göre yeni pistlerde pole pozisyonu çizgisine FIA yarış delegesi tarafından karar veriliyor.

 


Yorumlar

  1. irfanyavuz-61 avatarı

    bunu sıralamadan önce antreman turlarında belirlemeliydiler

  2. iyide her yarış pol pozisyonu temiz taraftan kalkar. Olsun o kadar yani 🙂 çok normal bir karar

  3. Bence çok adil bir karar…

  4. alper subaşı avatarı
    alper subaşı

    bu iş tamamiyle massaya yarıycak lewis ve kiminin aleyhine bi karar olmuş bence iyi bi karar değil ilk nedeni mclaren taraftarı olmam:D ikincisi ise yarış zevkinin azalması eğer massa zorlu taraftan kalksa hamiltonın baskısını görebilirdik ama bu durumda zaten geride olan hamiltonın startta bi şansı kalmadı

  5. Sanırım çift sıradakilerin aleyhine ama öyle olsa bile adil olacaksa yapsınlar tabiki.

  6. bu pole pozisyonunu kazanana hak ettiği avantajı vermek için alınmış bir karar ve haklı bir karar.

  7. bende iki gündür bunu düşünüyorum, açıkça çizgiyi geçene kadar sağ tarafta yakın kalıyorlardı. startta temiz-kirli taraf ayrımı bu piste çok fark yaratmayacağa benziyor.

  8. kesinlikle çok yerinde alınmış bir karar. ben sıralamaları izlerken dikkat etmiştim bu pilotlar sürekli pistin sağ tarafından gidiyor, sol taraftaki bölümden araç geçmiyor, toz içinde orası diye. şimdi bu haberi okuyunca tekrar bir bölümünü izledim sıralamaların, bir tek araç bile yok sol taraftan geçen. böyle kirli bir tarafa pole pozisyonunu almak, pole sahibine ceza gibi olacaktı. şöyle düşünmek lazım, aynen onun gibi, spa da ilk viraj sağa olmasına rağmen pole olması gereken sol tarafta değil, sağ tarafta. çünkü tüm araçlar bu taraftan geçiyor ve temizliyorlar orayı. burada da aynı şey geçerli. tekrar dikkalte izlendiğinde açıkça yapılanın doğru olduğu anlaşılıyor bence..

  9. forzaferrari avatarı

    sanırım ilk sıra yarış çizgisinin üzerinde olması gerekirken yanlış yapılmış onu düzeltmişler ama nasıl değişcekki?

  10. Kirli taraftakiler yaramadı öyle bir sey yapmazlar.

  11. forzaferrari avatarı

    sanırım kirli taraftakilere yaradı mesela lewis kimi ye flan ama yeni pist bişey değişmez heralde bilemiyorum nasıl olcaksa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir