Pilotlar Geçiş İmkânı Konusunda Karamsar

yazar:

kategori:

Formula 1 pilotları Velansiya cadde pistinde geçiş yapmanın beklenilenden daha zor olacağına inanıyorlar.Geniş uzun düzlükleri ve sert fren noktaları bunlunan pistin geçişe imkan vereceği bekleniyordu.Ancak antrenmanlardaki ilk izlenimlerin ardından bazı pilotlar burada rakiplerini geçmenin çok da kolay olmayacağı görüşündeler.

Sebastian Vettel, "Antrenmanlarda birkaç aracı takip ediyordum ve geçiş imkanım olduğunu düşünmüştüm ama çok zordu. Pist geçişi kolaylaştırmıyor. Hâlâ çok zor." diyor.

Rubens Barrichello ise "Burada geçiş yapmak düşündüğümüzden zor ve geçiş yapma şansı çok çok az olduğunu düşünüyorum. Gerçek bir düzlük yok ve düzlükler öncesinde sürekli dönüyorsunuz ve fren noktalarında da. Ama dış çizgiler kaygan olmasına rağmen güzel bir pist." dedi.

Vettel, geçiş şansının olduğu iki nokta bulunduğunu belirtiyor.

"12. ve 17. virajların ardındaki uzun düzlükler. Buralar düzlüklerin sonundaki sert fren noktalarında. Bu yüzden bir fırsat olabilir ama yine de çok zor. Eğer şanslıysan viraja gelmeden önce zorlamalısınız. Ya da ikinci virajda ama kolay olmayacak."

Geçiş imkanı az olsa da pistin tasarımı pilotları memnun ediyor.

Jenson Button, "Pisti sevdim. Zor olan bir çok yavaş viraj var. Bazıları bunun sıkıcı olduğunu söylüyor ama ben zevk alıyorum çünkü çok yavaşlar ve mekanik yol tutuşuna ihtiyacınız oluyor." diyor.


Yorumlar

  1. kim ona bu gün için hatasızdı dedi? dışarı taşmasa ilk 10 da olabileceğini elbetteki görebiliyorum. ama renault un geçiş konusunda bi zaafı olduğu bilinen bi gerçek.bu sorunu aşıp aşmadıklarını bilemeyiz. çünkü macaristanda bunu görme şansımız yoktu. inşallah halledilmiştir de alonso geçiş yapmak için çırpınırken arkadan gelene geçilmez.

  2. alonso bu gün hatalarla bir dolu gün geçidi arkadaşım hadi araba yeterince hızlı değil ama o kadarda kötü değil kendi hatası olduğunu bildiği için konuşma bile yapmadı daha

  3. zaten alonso nun geçiş yapması çok zor. yani en son denediğinde başına gelenleri hepimiz hatırlıyoruz. virajlarda aracı inanılmaz yavaş kalıyo . o yüzden alonso yu kurtasa kurtarsa zekice bir strateji kurtarır artık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir