Button McLaren’ın Şansı Konusunda İyimser Olsa da Mercedes’in Önde Olduğunu Düşünüyor

yazar:

kategori: ,

Jenson Button, takımın Avustralya’ya gitmeden hazır olacağı konusunda emin olsa da Mercedes aracının arka tarafta sahip olduğu yere basma kuvvetine sahip olmadıklarını düşünüyor.

İngiliz kökenli takım sezon öncesi testlerde çok fazla dikkat çekmese de, Mclaren aracı gerek hız gerekse dayanıklılık konusunda güven verici gözüktü. Dün genç pilot Kevin Magnussen’in en hızlı turu elde etmesinin ardından bugün de Jenson Button attığı 103 turla pistin en çalışkan ismi oldu ve zaman tablosunda Lewis Hamilton’ın ardından ikinci sırada yer aldı.

Button’ın söylediğine göre bugün yapılan 57 turluk yarış simülasyonunda herhangi bir sorunla karşılaşılmadı. Yapılacak çok iş olmasında rağmen, bu çalışma eski dünya şampiyonun ilk yarış hakkındaki olumlu hislerini arttırdı.

“İlk yarış hakkında iyi hislere sahibim.” diyor 2009’un dünya şampiyonu.

“Avustralya’ya gitmeden herkesin önünde yapılacak çok fazla iş olduğunu görebilirsiniz. En hızlı ve en yavaş araç arasındaki fark çok fazla. Tabiki de hepimiz aynı lastiklerle, aynı benzin yüküyle, aynı stratejiyle çalışmıyoruz ama bu farkın çok büyük olduğu gerçeğini değiştirmez. İlk yarışa geldiğimizde bu farkın azalacağını düşünüyorum, kendi adımıza da ilk yarışta hazır olacağımızdan eminim. Yine de yapmamız gerek çok iş var ve zamanımız kısıtlı.”

Button, konuşmasına devam ederken yeni kurallarla kaybedilen yere basma gücünün geri kazanımı konusunda Mercedes takımının bir adım önde olduğu konusunda da ipuçları veriyor.

Geçen yılın problemli aracıyla karşılaştırılması istendiğinde Button: ” Yeni aracın temeli oldukça sağlam. Bu aracı geçen yılla karşılaştıramazsınız. Düzlükte tek bir çizgide gidebiliyor ve anlaşılmadık şekilde zıplamıyor. Geçen seneki araçta böyle problemlerimiz vardı, şimdi en azından viraja girerken nere gittiğimi görebiliyorum. Yani kısacası fark büyük”

“Hala yere basma kuvvetinde eksiklik yaşıyoruz. Bu problem herkeste var, bunu biliyorum ancak bugün önümüzde olan araçla kıyaslandığında bu bölgenin zayıf olduğumuz alan olduğunu düşünüyorum. Yine de amacımız mekanik ve kaba aero olarak iyi bir araçla sezona başlayıp zamanla onu geliştirmek”

“En hızlı olmadığımızı biliyoruz, bunun yanında yavaş olmadığımızın da farkındayız. İyi olan şey ise oldukça fazla tur atabiliyor olmamız. Bugün bir yarış mesafesini problemsiz bir şekilde katedebildiğimizi gördük. Geçen sene takım olarak çok zor günler geçirdik ki o günlerle kıyaslayınca bu durum gerçekten güven verici. Jerez’deki testlerden sonra fabrikaya döndüğümde, ‘beyler bu sadece başlangıç, daha çok çalışmamız lazım’ demem gerektiğini biliyordum ancak söylemek istediğim tek şey ne kadar minnettar olduğumdu. Bu aracı geliştirmek ve ortaya çıkarmak için harika işler yaptılar ve eminiz ki ilerlemek için gerekli olan güvene takım olarak sahibiz.”

“Bu insanlar araç için gece gündüz demeden çalıştılar. Geçen yıl yaşanan hayal kırıklığı herkes için bir hırs ve motivasyon kaynağı oldu. Fabrikadaki bu harika insanlar burada sadece çalışmak için değil aynı zamanda yarışmak için varlar ve kazanmak için her şeyi yapacaklardır. Mclaren’ın tekrar geriye döndüğünü görmek harika.”


Yorumlar

“Button McLaren’ın Şansı Konusunda İyimser Olsa da Mercedes’in Önde Olduğunu Düşünüyor” için 3 yanıt

  1. Saf hız galibi mercedese göre her açıdan en hazır takim Mclaren . Bu sene güveniyoruz size şampiyon.

  2. Merco’nun 1:33 lük turunu görünce McLaren 😀

    1. Sezon çok uzun Mercedes son sezonlar da saf hız olarak zaten en iyisiydi, tek turluk derece önemli olsada yarış için daha önemli şeylerde var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir