Alonso'ya Kendi Evinde Bir Darbe Daha

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, İspanya’nın yeni Valensiya cadde pistinde yapılan Avrupa Grand Prix’inin ilk turunda yarış dışı kalması ile kendi evinde bir kez daha hayal kırıklığı yaşamış oldu.

Mayıs ayında Catalunya’da yapılan İspanya Grand Prix’inde de yarış dışı kalan Alonso, ilk turda Williams pilotu Kazuki Nakajima’nın kendisine arkadan vurması sonucu Avrupa Grand Prix’inde de yarış dışı kaldı.

Kaza sonrasında Alonso aracının arka kanadını kaybetti ve pite dönerek yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Alonso "Gridin ortasından başladığınızda her zaman böyle tehlikeler vardır. Bu sefer bize çarpan Nakajima oldu ve hepsi bu."

" İspanya’da iki yarış ve iki yarış dışı. Bu oldukça şanssız ancak bu sefer mekanik sorun yaşamadık. Spa’da biraz daha şanslı olmayı umuyoruz." dedi.

Alonso pite döndüğünde bir süre araçta kalması söylendi ancak aracı çok fazla zarar gördüğü için devam edemedi.

Alonso, " Aracı kontrol ediyorduk. Zararı değerlendirdik ve arka kanadın dışında süspansiyon ve vites kutusunda da sorun vardı ve bunu tamir etmek 1 saatten fazla zaman alırdı." dedi.

 

Alonso Nakajima Kazası

 

 

 


Yorumlar

  1. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    o kadar ispanyol seyirciye bile çok yazık bence.Düşünün türk pilot var ama, istanbulpark ta Allahın japonu gelip adamı yarış dışı bırakıyo,bu çok sinir bozucu olmalı…

  2. nakajima bitirdi bizi tebrik ederimm

  3. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    yazık oldu… alonso bir iki tur arka kanatsız şov yapar dedim ama yapmadı.seyirciyi kınıyorum gerçekten sadece alonsoyu izlemek istiyosanız toplanın valencia meydanına alonso sizin için tek başına yarışsın olur mu hiçç olmaz…

  4. El Nano fanları yıkıldıı geçmiş olsun tr dekilerede aynı şekilde.Orta sıralardaki takımların yaşadıkları gayet normal bir durum 😀

  5. Alonsoya yazık oldu elbette, ama, tribünleri boşaltan fanatik, evet, sporsever değil, fanatik ispanyol seyircileri için çok sevindim..formula1 bu, alonso haricinde 19 tane pilot var orda ter döken..nasıl bi seyirci anlayışı bu yaw

  6. hayır böle bir pilota kim süper lisans verdi?

  7. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    nakajima ya derken kimide yaptı yapacagını…

  8. sanada yazık oluoo alonso ya.. :/

  9. çok yazık oldu. resmen tribünler boşaldı yarışın başında. yani nakajimaya diyecek söz bulamıyorum. ama bu birazda alonso nun suçu. sıralamalarda o hatayı yapmasa bu kamikazenin yanında olmazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir