Rosberg, Puanla Geri Dönmekten Memnun

yazar:

kategori:

Nico Rosberg üç aylık kuraklığın ardından Avrupa Grand Prix’inde puan alabilecek bir pozisyonda yarışı bitirmekten dolayı mutlu.

Son olarak mayıs ayındaki Türkiye Grand Prix’inde puan kazanan Williams pilotu Valencia’da yarışı sekizinci tamamlayarak güçlü bir performans sergiledi.

" Sonuçtan oldukça mutluyum. Bugün uzun bir aradan sonra puanla eve dönmeceğim. Yarış benim için oldukça iyiydi ve herşeyimi ortaya koydum, sıralama turlarında attığım tura yakın şekilde kullandım."

" Ayrıca sonuç takım için de iyi ve bu pistlere geri döndüğümüzü gösteriyor. Bir kez daha, söylemek istiyorum ki burada Valencia’da çok iyi iş çıkarmışlar, yarış eğlenceliydi."

Takım arkadaşı Kazuki Nakajima ise henüz yarışın ilk turunda Fernando Alonso ile olan teması sonucu gerilere düşmesinden dolayı mutlu değil. Japon pilot ön kanadındaki hasarın giderilmesi için pit alanında zaman kaybetti ve yarışın sonunda ancak 15. olabildi.

" Kötü bir start aldım ve bunun nedenini bulmamız gerekiyor. İlk turda dördüncü ve beşinci virajı dönerken, Alonso’nun hemen arkasındaydım, fakat ön tarafta mücadele vardı ve viraja girerken kendisine temas etmemeyi başaramadım."

" Bu olanlardan sonra, sadece istikrarlı olmayı denedim. Hız konusunda iyiydim fakat Barrichello’nun arkasındaydım ve geçiş gerçekten zordu. Sonunda kendisini geçmeyi başardım ve hızım gelişti fakat artıkçok geçti."


Yorumlar

  1. bndede hafif williamscılık var cok svndim ama her psitte alamaz o puanı

  2. nakajimanın önündeki araç viraja gelince kaçış alanına çıkıp yol vermeli ideal çizgide viraj için yavaşlayınca arka kanat gidiyo. sanırım aynısı melbournede kubicanın başına da gelmişti. bi de satoya kamikaze derdim:)

  3. gören görmeyende 10 puanla döndü sanacakk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir