Domenicali: “Alonso ve Raikkonen Ferrari’nin Kurallarına Uyacaklar”

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Takım Patronu Stefano Domenicali, sürücüleri Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso’nun takımın kurallarına uyacaklarını söyledi.

Ferrari’nin gelecek sene Alonso ve Raikkonen gibi iki birinci sınıf pilotu birlikte yarıştırmakta zorlanacağına dair düşünceler var. Ancak Domenicali öyle düşünmüyor.

Domenicali “Her ikisi de kazanmak istiyor. Ancak her ikisi de Ferrari adına yarışıyorlarsa önce takımı düşünmeleri gerektiğini biliyor.” dedi.


Yorumlar

“Domenicali: “Alonso ve Raikkonen Ferrari’nin Kurallarına Uyacaklar”” için 27 yanıt

  1. Her daim birbirlerine yardımcı olan, ve zekasıyla her şeyi başarabilen bir ikili olacaklarına inanıyorum artık daha olgunlar ve takımın öncelikli olduğuna inancım %100 Alonso Ferrari’4 4.senesini girmesine rağmen favori gözüküyor takımda ama, kimi de iyi bir araç olursa 2 sini savaşırken görmek bana ayrı bir tat verecektir, Ama mercedes şu anda motor konusunda en çok tur atan az sorun yaşayan bir takım olduğunu gördük bu onu EN HIZLI YAPAR MI ? Asıl sorunun cevabı kiminin söylediği gibi ilk yarışda belli olacaktır, Şu anda en dayanıklı araç mercedes olabilir düzlükde ferrariden hızlı olabilir ama ferrari motorun ibresini sona getirdimi HAYIR!!! O zaman Az laf çok iş mantığıyla gidelim ve görelim… Şans bize gülerse En hızlı araç Ferrari olursa bizden mutlusu olamaz DAYANIKLILIK – HIZ – ŞANS Bu 3 u bir takımda olursa o hafta sonu senindir demektir.

    1. Mercedes hakli olarak on pilana cikmis gibi.ama kanaatimce ferrari ile mercedes kapismasi beklemek yanlis.bence su an mclaren mercedes ve mercedes kapusmasi daha olasi gibi.mclareni gecen yilki yili insanlari rehavete suruklemis gibi cokca goz ardi edilmeye baslandigini saniyorum.oysaki su anaki kadarki test performansi mercedesten sonraki en igi takim onlar.bence ferrari su an 3 uncu sirada gibi ama ferrari ferraridir isler bakarsin bir anda degisir.

  2. Bu demeci kendimce kiniyorum.Simdiden pilotlar arasinda ayrimcilik yapacagini deklare eden talihsiz bir aciklama.
    FERRARİ YE YAKİSMİYOR ama onlar hep ayni seyi yapiyor.
    Yillardir mclaren ferrari ve williams mucadelelerine taniklik ettim.Ama mclarenin pilitlarina duydugu sayginin onda birini gormedim.Ferrari ah ferrari boyle degil.

  3. sezon başında hem takım ,hem pilotlar, elbette iyimser olur, ya sezon sonlarına doğru ? araç iyi performans gösterirse ve liderliğede oynayabilirlerse, bu pilotlar, son yarışlarda bence hiçde kolay olmaz ,onları bir arada ,mutlu ,mesut yarıştırmak ,öncelikle iyi paket olsunda, çekişme izleyelim

  4. kablolu tv de rtl yayını donanlar ne yaptı?

  5. Kimi takım için falan yarışmaz onu unutun hele. Kuralları falan da iplemez. Ferrari yamuk yaparsa da postayı koyar takıma, ayrılmak pahasına olsa da.

    1. Takım için yarışmazsa 2.defa kovulur.Raikkonen şampiyon olmuş olabilir fakat yarıştığı takım Ferrari’dir.Unutulmaması gerekir.

      1. Yaristigi takim ferrari olunca ne oluyor ki.ya ne efsane hastasi adamlarsiniz anlamadim gitti.Bu ne fanatik bir asktir ya bu araba markasi nihayet 4civata iki piston bir dingile duyulan aska bak rabbim…

  6. ne kadar tanıdık bir demeç değil mi? sanki her sene başlangıcında copy-paste yapılmış gibi 😉

    hep böyle başlar sezon, işler istedikleri gibi giderse ne ala, diyecekler ki “biz eşit davrandık pilot fark yarattı”; işler istedikleri gibi gitmezse başlar pitstopta öne atılmalar, pit stop oyunları, telsiz mesajları, lastik koruma, yakıt tasarrufu hikayeleri.. bu oyun, rakibin (ki rakip dediğimiz şey garajın diğer tarafı) başı ezilene kadar devam eder. sonra yine plak başa sarar… böyle gider işte.

    paragrafın gizli öznesinin, garajın hangi tarafına çalıştığını belirtmeye gerek yok sanırım. bu seneden itibaren farklı olacak diyenler, bana bir tane farklı demeç gösterebilir misiniz, dominic ve monte’nin felipe ile başlanan sezonlarda söyledikleri ile raikkonen’in transferinden sonra söyledikleri arasında fark olan? arattırın google’da, bildiğin kopyala yapıştır, felipe’yle başlanan sezonlarda neler denmişse şimdi de aynısını söylüyor ferrari. aynı tas aynı hamam. hayırlı işler, bol traşlar.

    1. Massa Alonso ayarında bir pilot değil, hiç bir zamanda olmadı, şu saatten sonra da olmaz muhtemelen… o yüzden yok o bunu eziyormuş, yok öyleymiş böyleymiş bu hikayeleri artık kendinize saklayın… Massanın performansı 2. pilot olacak kadar bile iyi değildi ki koltuğunu kaybetti, siz hala Massayı 2. pilot yapmaya çalıştılar diye söyleniyorsunuz, adam onu bile düzgün yapamadı, beklentileri karşılasaydı zaten adamı yollayıp başka pilot almazlardı yerine (rakiplerden puan çaldığı yarış sayısı sayısı bir elin parmağını geçmez, Alonso kötü performans gösterip yada yarış dışı kaldığında yarış kazanma sayısı 0 (yazı ile ‘sıfır’)).

      asıl plak gibi başa sarıp aynı şeyleri yazan şu noktada sen oluyorsun, 1 2 değil 4 sene yazdın üstelik, hala yazıyosun… amacım fikrini değiştirmek falan değil, yaz yani rahatlıyorsan tabi ki beni çokta alakadar etmez, dikkat çekmeye çalıştığım şey şu ; yazdıkların çok ironik, plak falan… hadi bunlar kurumsal takım bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrarlarlar durmadan, sırf bu plak olayları için PR departmanı var adamların, peki ya senin aynı hikayeleri senelerdir gerçek gibi anlatıyor olmanın amacı nedir ? yazdığın hikayelere kendini inandırmak mı acaba?

      (yorumdaki hiç bir soru işareti soru amacı ile yazılmamıştır, aman bir posta daha hikaye yazma)

      1. Massa bencede kesinlikle Alonso kaleminde bir pilot değil ancak göründüğü gibi kötü bir pilotda değil.

        Bunlar sonunda insan, bir makina gibi çalışmıyorlar robotvari.Massa Alonso döneminde Ferrari’de çok ezildi, kendine güveni gitti, ruhu gitti, freni kitleyen, aynı yerde aynı kazayı iki kere yapan bir pilot haline geldi.Bunda Ferrarini çok büyük payı var.Bu kadar demoralize olan takım tarafından sindirilen, insanlar tarafından dalga geçilen, gerektiğinde vites kutusu değiştirilen bir pilotdan nasıl olurda yüksek performans beklenirki.

        Neden Alonso 2007de Mclareni bırakıp gitti çünkü oda bir insan dediklerim onun içinde geçerli ancak Massa’nin bu kadar düşen performansı karşısında tek suçlu Massa değildir hatta suçun büyük kısmı psikolojisini yok sayan takımdır…

    2. Haftanın 6 günü burada olup 7.günü olmayan olamayan pilotundan utanan biri.

  7. İki ilk pilot ile yarisirsan kural diye cigirmayacaksin. İkisi de şampiyonluk için yarışacak, sen daha takım takım diye çok aglayacaksin..

  8. Haha
    mal vs mal
    çok. Güldüm

  9. rasimozankütahyalı avatarı
    rasimozankütahyalı

    raikkonen alonsoyu perişan eder mahfeder.

    1. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
      Fer.Alo|Yavuz|

      Bide nagehan alçı diye hesap açın tam olsun 😀

    2. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
      Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

      rasimozankütahlı adamın dibisin kardeşim

      kimi alonsoyu ezip geçecek yüzde eminiz lakin bu ferrarinin kuralları canımı sıkıyor alonsonun kurallara ne derece uyacağı şaibeli

      1. Rambo ilerde bu sözü söylediğini hatırlatıcam sana 😀 Hayır abi nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz ona şaşırıyorum.

        1. ignorance is bliss 🙂

          rambo’nun F1’den çok iyi anladığını biliyorduk ve bu konudaki duruşuyla bize ne kadar anladığını yine gösterdi.

          reno bu haldeyken vettel ilk yarışta pole alacak sonra da kazanacak diyenlerden ne beklersin, böyle yorumlar işte 🙂 o kadar alışmışlar ki son 4 senedir, artık her sene sonsuza kadar redbull şampiyon olacak sanıyorlar. bir yerde bitecekti ve muhtemelen o yer de bu sezon.

  10. En azından hangisi 2.pilot belli değil bu yüzden alonso senden daha hızlı yol ver diyemezler bence birbirlerine üstünlükleri yok ikiside çok iyi pilot tek turdada yarışdada…

  11. Spa yarisindan sonra desteklenecek pilot belli olur, Alo’nun sansi arac ve takima yabanci olmamasi ve deli hirsi, Rai’de ise hits yok, tek kozu hizi olacak, bakalim neler olacak, Rai’nin kazanmasi dilegi ile 🙂

    Ha eger kapisma sert olursa Domenica’liyi kimsenin dinleyecegini sanmiyorum, tek konusabilen Monte olur 🙂

  12. Muammer UYAR avatarı

    Peki takım kimi düşünecek?….. Olurda bu seneki araçta mantar çıkarsa görücez o otoritenizi

    1. Otorite sadece baskan Monte’de var, birak bunlarin aciklamalarini. Arac mantar ciksa bile Ferrari icin bu sene cok hareketli gececek, Rai-Alo kapisacak sonucta 🙂

  13. alo-official avatarı

    Buna gerek kalmayacak dominikcim

    1. Hadi bakalım çok iştahlısiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir