Ferrari, Raikkonen'in Geri Döneceğine İnanıyor

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, İtalyan takımın Kimi raikkonen’in son yarışlarda sergilediği kötü performanstan endişe duymadığını söylüyor.

Dünya şampiyonu pilot, yedi yarıştır galibiyete ulaşamadı ve iki yarış galibiyetine karşılık dört yarış kazanan takım arkadaşı Felipe Massa’nın gölgesinde kaldı. Raikkonen son birkaç yarışta yaşadığı sorunlardan daha büyüğünü Valensiya’da yaşadı ve motor iflası sonucu yarış dışı kaldı. Ayrıca pit alaınında bir kazaya sebebiyet verdi. Şimdi şampiyonada lideri Hamilton’un 13 puan gersinde bulunuyor.

Hayal kırıklığıyla sonuçlanan yarışların ardından Donemicali, Ferrari’nin Raikkonen’in arkasında olduğunu söylüyor ve Fin pilotun yetenekleri konusunda bir şüphelerinin olmadığını da ekliyor.

"İşler yolunda gittiği zaman her şey kolaydır. Herkes yanındadır ve senin bir numara olduğunu söylerler. Sonra aniden zor bir durumla karşılaşırsın, görürsün ki, ha ha, herkes kötü pilot olduğunu düşünüyor. Durum bu değil."

"O dünya şampiyonu, biz bir takımız ve tabii ki takımdaki herkes ona destek verecektir. Tüm bunların yanında Kimi’ye %100 güveniyoruz."

"Takımın birlikte olması gereken zor zamanlardayız. Kimi’nin performansı konusunda hiçbir şüphemiz yok ve eminim ki geri dönecektir."

"Daha önce de söylediğim gibi o kendini adadı ve sonunda göreceksiniz. Çünkü hem o hem de biz onun dünya şampiyonu olduğunu göstermek istiyoruz. Bana inanın." diye konuşuyor.

Domenicali, ayrıca takımın iki önemli motor sorunun ardından dayanıklıklık konusunda endişeli olduğunu itiraf ediyor.

"Aslında, tabii ki bu bizim rahat uyumamızı engelleyen bir problem. Eğer yarışları tamamlayamazsanız şampiyonluk zorar girer ve her iki klasmanda da puan kaybedersiniz."

"Yapabileceğimiz tek şey çok sıkı çalışmak ve bu sorunlarının nedenini anlamak. Bunun yanında diğer taraftan mücadeleye devam etmemiz gerekiyor. Harika bir performans sergiledik ve istediğimiz buydu."

"Hâlâ şampiyonluk savaşının içindeyiz. Sonuna kadar zorlayacağız."


Yorumlar

  1. recep ivedik avatarı

    mclaren mercedes kimi zaten su an ki durumuyla değil gecen yılki durmuyla şampiyonluğu hak etti. yorumlar bi nebzede doğru sorun ne onu bilemiyoruz.ama ben şahsen son 6 yarış kalmışken ve sampiyona bu durumdayken daha da zevk almamız açısından geri dönmesini isterim..

  2. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    RAHAT brakin kimiyi o samp oldu simdi ilk 6 icinde gezinecek ve para kazanacak :))

  3. şanssızlıkla alakası yok Kimi şuanda olduğu konumdan dolayı suçludur önümüzdeki yarışlarda nasıl olur bilemem ama şuanda ki durumuyla dünya şampiyonu olmayı hak etmiyor..

  4. Ahmet Bridges avatarı

    bence de kimi de o tecrübe ve yetenek var ama sanszizlik mi yoksa kafasini birseyler mi kurcaliyo annayamadim insallah spa da geri döner iceman de bizi de söyle bi heycanlandirir gene eski si gibi ben dönceinden eminim
    iceman wir sind hinter dir bro

  5. tolga soydan avatarı

    fransa ve kanadada kazanbilridi.ama son yarışlarda heidfeld gibi olmaya başladı.kimi kendi normal performansını gösterse massayı geçebilr diorm.doğru o sözleri söylemiştm.sen haklı çıktın.=) kimi nin de sorunları olduğunu unutma ama.çözebilirse hala massayı geçecek tecrübe ve kalite onda var.sonuçta dünya şampiyonu çok büyük başarıları var.

  6. seni basın toplantısında görmeyi özledim be kardeşim at şu ustundeki kara bulutları at atta alemi göster kim oldugunu

  7. bir şey hatırlatmak isterim. geçen sene sıralamalarda kimi pole'yi almış felipe ise sadece 0,017 saniye ile 2. olmuştu. üstelik gördük ki felipe spa gibi en uzun pistte 1 tur fazla benzin ile sıralamaya çıkmış. 1 tur ağırken çok çok az bir farkla poleyi kaçırmıştı felipe. şimdi kimi'nin geçen yıl ve bu yılki performanslarını da göz önüne alınca kimi için hiç te kolay olmayacak spa bana göre. ama eski havasını yakalamasını isterim. takımlarda puan farkı giderek kapanıyor.

    ayrıca tolga soydan arkadaşım, borçlu unutur da alacaklı unutmazmış : istanbulpark galibiyetinden sonra aynen şunları söylemiştin. '' tadını çıkar galibiyetin bir daha massa'ya brezilya'ya kadar galibiyet yok'' demiştin. hatırladın mı?? ben de sana al kağıdı kalemi işaretlersin felipe kazandıkça demiştim. son 2 yarışı gördük. amacım sataşmak falan değil. ama unutmadım, sen de unutma istedim..

  8. tolga soydan avatarı

    spa çin italya onun iyi olduğu pistler.iyi olmasını umuyorum.ilginçde bi gece yarışı var brezilya felipeye daha yakın olucaktır=). SPA SON ŞANSIN =(

  9. tunç ayoğlu avatarı

    kimi berbat bir sezon geçiriyo bunu biliyoruz zaten önemli olan sıradaki yarış bir patlama noktası bekliyoruz ve bunu içnde spa mükemmel bir yer ve kimi son 3 yarışı kazandı bu senede kazanırsa schumi yada senna ile rekorun ortak sahibi olacak sanırım motor değişimide bir silkelenme noktası olmasını umuyoruz ama ben açıkcası kiminin spa da yarış kazanabileceğine inanmıyorum ne de olsa her yarış galibiyet beklediğimiz için buraya kadar geldik ve kimi üst üste yarış kazanmada pek yetenekli değil sezon içinede baktığımızda hiç bir zaman üst üste 3 yarış kazandığı bir sezonu yok sadece spa var oda 2006 da yapılmadı ama genede tarihteki en iyi spa sürücülerinden biri olduğunuda kabul edelim

  10. vaadler vaadler,motor patlamıcak,bu yarıs ıstedıgımız gıbı deildi.dunyanın sonu deıl.hata yaptım vesairee..bıktık aynı temcit pilavını ısıtıp ısıtp onumuze koymanızdan.

  11. samet demirel avatarı

    takım arkasında kiminin de bir an önce bu beklentilere cvp vermesi lazım ve spa da verecektir

  12. Ahmet Bridges avatarı

    insallah basarir
    eski icemani özlemeye basladik
    ama spa da herkesin agzi acik kalcak gibi me geliyo
    kimi wir sind hinter dir moruk

  13. Spa Kimi için kilit bir yarış ya dönecek ya dönecek başka çaresi yok !!!

  14. "Hâlâ şampiyonluk savaşının içindeyiz. Sonuna kadar zorlayacağız."işte budur!

  15. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    beklenen açıklama geldi…

  16. Ertan Akkaş avatarı

    Bu iş inanmakla olmuyor… Stefano Amca!!!

  17. Ahmet Bridges avatarı

    "İşler yolunda gittiği zaman her şey kolaydır. Herkes yanındadır ve senin bir numara olduğunu söylerler. Sonra aniden zor bir durumla karşılaşırsın, görürsün ki, ha ha, herkes kötü pilot olduğunu düşünüyor. Durum bu değil."
    Iste kimi ye olan bu adam okadar kötü diyoruz ama valencia gp öncesinde sadece 5 puan arkadaydi
    tamam kazanmiyo olabilir ama burda biraz da sanszisliginin da etkisi var
    bence spa da perfect bir geri dönüs yapacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir