Bazı Takımlar 2012'de Turbo Motor İstiyor

yazar:

kategori:

Pist dışında yapılan yeni kural teklifleri çerçevesinde bazı takımlar motor bakımından radikal değişiklikler olmasını istiyor.

Kronen Zeitung’un haberine göre Renault ve BMW 2012 sezonu için küçük turbo beslemeli motor kuralını tamamen destekleyen takımlar.

Gazetenin haberine göre bu takımlar 1.5 litrelik ve 1.5 barlık ateşlemeli motor önerisinde bulundular.

Ferrari’nin şu anda yaşadığı motor sorunları bir yana, rakiplerinin 2.4 litrelik V8 devrini bitirmek istemeleri sürpriz değil.

Valensiya’da hız ölçüm noktalarında ilginç istatistikler göze çarptı. İlk 5 hız Ferrari motorlu araçlara ait: Sebastien Bourdais (313kmh), Kimi Raikkonen (313), Sebastian Vettel (313), Felipe Massa (312) ve Adrian Sutil (311).


Yorumlar

  1. salih yildiz avatarı

    iyide zaten onlar v8 lere değil yeni bir 1500 cc motor blokuna ( bu v6 olabilir ama asla v8 olamaz)turbo uygulamak istiyorlar.1500 cc motora v8 uygulamak teorik olarak mümkün olsada pratikte pek verimli olmayacağı için mümkün görünmemekte.Dolayısyla 1000 beygirleri aşmak gibi bir niyetlerinin olduğunu sanmıyorum. Onlar turbo motoru küçüklüğü kompaktlığı ve torkundan faydalanmak için istiyorlar

  2. Şu anki teknolojiye birde turbo beslemeli motorlar eklenirse pistlerin tümünün değişmesi lazım. Şimdiki v8 lere turbo eklenmesi motorların 1000hp sınırını aşması demek.
    Mitat su arkadaşım. Turbo bir motor çeşidi değil ek bir sistemdir. Aracın egsoz gazını kullanarak extra güç üretmek için bir sistem. Yani v8 motora da turbo ekleyebilirsin.

  3. kaan kaanhan avatarı

    1500 cc den 1500 HP güç üretildiği günler oldu Turbo ile, Turbo gelse bile birçok kısıtlama ile gelecektir deilse HP nin önünü alamazlar uçar gider 🙂

  4. turbo motorlar V8 lerden iyi mi kötü mü ??

  5. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    2.2 Lt V6'larda turbo olacak.

  6. cihan çelik avatarı

    Evet yaa. ßütün kurallar yüzünden kimin hızlı kimin yavaş olduğunu anlayamıyoruz serbest bırakın takımları Geçişler görelim kim daha hızlı kim daha yavaş gerçekten seyir zevki nerdeyse 0'a kadar düştü arkadaşlar bütün F1 deki zevkimizi kırdılar sizcede haklı değilmiyiz arkadaşlar ??

  7. Fatih Gülmez avatarı

    Motor kuralları konusunda kesinlikle birşeyler değiştirilmeli. Çünkü F1 motor sporu olmaktan çıktı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir