Alonso: “Artık Performans Bulmaya Odaklanmalıyız”

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Fernando Alonso, kış testlerinin kalan son 2 gününde takımının artık performans bulmaya odaklanması gerektiğini düşünüyor.

İspanyol sürücü son testlerin 2. gününde oldukça yoğun bir programa sahipti. Sabah ayar seçeneklerini değerlendiren öğleden sonra yarış mesafesi kat eden Alonso 122 tur ile günü kapattı.

Alonso “Bizim için, performans bulma açısından oldukça kritik 2 gün var.”

“Gerçekten aracın potansiyelini ortaya çıkarmalıyız. Yarın Kimi ile ve son gün benle bunu başarmalıyız.  Avustralya’ya % 100 gitmek için sorunsuz ve iyi günler geçirmeliyiz.”

“Şu anda bir şeylerin eksik olduğunu düşünüyorum.”   dedi.

Bugünkü yarış simülasyonunu değerlendiren Alonso “İyiydi, ancak daha iyisi olabilirdi. Attığım turlarda hala bazı sıkıntılar vardı.”

“Direksiyon üzerinden yapabileceklerimizle durumu düzeltmeye çalıştık.”

“Diğer taraftan garajda durmadan sürüşü tamamlayabildik. Araç sürekli olarak çalıştı, bu yüzden genel olarak memnunum.”

“Kat ettiğimiz mesafe açısından pozisyonumuzdan mutluyum. Toplam turlara baktığımızda bu kış ne seviyedeyiz bilmiyorum ancak en iyi takımlardan birisi olacağız ve en çok tur atan sürücülerden birisiyim.”

“Bu da bizi şu an için avantajlı kılıyor ve umarım bu avantajı Avustralya’da daha hazır olarak değerlendiririz.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Artık Performans Bulmaya Odaklanmalıyız”” için 12 yanıt

  1. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bizdeki tutunma sorunu belli;arka tarafta herzamanki gibi.Çekiş son yılların en büyük sorunu.Nasıl başarıyoruz bunca zamandır bilemiyorum.McLaren de sorun nerede kestirmek güç.Ama benim beklentim pek geride olmayacakları.En güven veren ve emin konuşan takım Mercedes.Alonso sorunlardan daha doğrusu performans eksikliğinden yakındı tıpkı Button gibi.Testler başlamadan Massa ile ikisinin yorumlarını yazmıştım.Araç kar üzerinde gidiyor gibi demişlerdi.Bu Tombazis ya araç tasarlayamıyor yada güncellenen teknolojiye rağmen aerodinami kadrosunda ciddi sıkıntı çekiyoruz.Ferrari transferleri daha ziyade tepe kademede oldu ama detay kısmıyla ilgilenen elemanlar halen sıkıntı gibi duruyor.Bunca emek,harcanan para ve geçen zamana halen aynı sorunlar devam ediyorsa,Tombazis ve Domenicali bavulu toplamalıdır veya geri hizmete çekilmelidir.Domenicali bir finansör gibi ekonomi ile ilgilenmeli.

    Tekrar tahmini sorunlara gelirsek;Ferrari,her sene olduğu gibi yine yarışa yönelik bir araç üretmiş olabilir.Sıralamada daha zayıf ama lastik kullanımı ve uzun mesafede iyi bir araç.Bence hata yapıyorlar eğer sıralama turlarını önemsiz görmüşlerse.Her sezon en önlerden başlamanın avantajı var.Asla bir değişme olmadı bunda sadece yüzdesel olarak azalmış olabilir.Kaldı ki madem yarış önemli diyorsun,o zaman neden geriden başlayarak yarışını zora sokuyorsun?Kontrol etmen gereken lastik aşınması,tüketim,motor koruması gibi faktörleri geriden başlayarak neden riske atıyorsun?Acaba en önden yarışı kontrol edip,hiç bunlarla uğraşmadan basıp gidecek bir aracı ne zaman üreteceğiz?Nedir bu sıralama önemi azaldı yarış daha mühim mantığı?Sezon sonundan beri bu araç performans sorunundan bahsediyor.Yine downforce seviyesi 2009 daki gibi yanlış hesaplandıysa vay halimize.50 HP güçlü bile olsak bir halta yaramaz.Lanet olsun artık sorunsuz bir sezon geçirelim.Askerliğimi de zehir etmeyin…

  2. donnie darko avatarı

    Resme bakinca farkettim de bu yuksek tork cok surucunun basini agritacak gibime geliyor. Sol arka lastigin durumu asiri geldi digerlerine nazaran.

  3. Gereken hızı bulamazlarsa Domenicali şimdiden bavulunu hazırlasın.Defolup gitme zamanı yakındır.

  4. Su motor konusunda bahsedılen sacma sapan haberler dogruysa o farkı bır an once kapasalar ıyı olur en ustun onulan nokta cunku bole sacmalıklarla kafamı bozmasınlar benım

    1. uydurmaymış

  5. Başlarda karamsar bir tablo çizip sonlarda umut dağıtmış Alonso. Açıkçası kafam daha da karıştı, araç dayanıklılık açısından gayet iyi ancak performans olarak Mercedes’ten geride diye özetleyebiliriz sanırım bunları.

    Neyse durumu yarın ve Pazar günü daha iyi görürüz.

  6. Ben neyin eksik olduğunu söyleyeyim: çekiş.Onu da buldunuz buldunuz, bulamazsanız da keyfiniz bilir.

    1. o çekişi 4 seneden beri adam akıllı bulamadık şimdi bulursak çok enteresan olur

    2. aynen , araç seslerinin karşılaştırıldığı bi video var orta sektörü içeren . orada net şekilde belli oluyor hala çekişte sorun yaşadığımız .

  7. Size güveniyoruz

    Şimdi onlar düşünsün

  8. İşte bundan dolayı şuan en hazır takım Mercedes diyor tüm F1 camiası. Mercedes performansın üzerine performans ekliyor geriye kalanlar performansı bulacak bulacaklardır da buna inanıyorum.

  9. Nokta. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir